A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Demineralizare

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

eliminarea crescuta – in general in urina – de substante minerale continute in tesuturile organismului

Asa cum aminteam la decalcificare, o serie de alimente si bau­turi pot sa determine eliminari crescute de minerale prin urina. Toate bau­turile acidulate si alimentele care contin acid fosforic realizeaza intense eliminari urinare de minerale.

Simptomele demineralizarii sunt reprezentate de stari de oboseala, de lipsa de vlaga, dificultati de concentrare si atentie si scaderea generala a fortei vitale.

Regimul de viata echilibrat, respectarea alternantei efort‑odih­­na, me­sele regulate si cu alimente in stare cat mai naturala reprezinta princi­palele remedii ale demineralizarii.

Cand procesul este avansat si apar multiple tulburari, sunt ne­ce­sare su­plimentarile cu minerale. Pe piata exista multiple pre­parate tip multi­minerale. Preparatele din alge (tip spirulina sau combinatiile spirulina cu chlorella) sunt foarte bogate in minerale.

Medicina naturala propune combinatia dintre preparatele Extract din mladite de Maces‑ Rosa canina MG=D1, 35‑40 pic dimineata, Ex­tract din muguri de Brad‑ Abies pectinata MG=D1, 35‑40 pic la pranz si Extract din muguri de Mesteacan‑ Betula verrucosa MG=D1 sau Extract din muguri de Mesteacan pufos‑ Betula pubescens MG=D1, 35‑40 pic seara, timp de 2‑3 luni. De cele mai multe ori se asociaza cu remedii homeopatice cores­punzatoare starii sau constitutiei persoanei afectate.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie