A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dermatita

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

inflamatie a pielii

Alimentatia este foarte importanta in ceea ce priveste calitatea pielii si mecanismele acesteia de aparare. Consumul de dulciuri, in special de zahar, determina o scadere a reactiei locale de aparare a pielii si o mult­i­pli­care in exces a germenilor. Foarte buni pentru protectia pielii sunt fulgii de orz (care fierti in apa 15‑20 minute, cu miez nuca, stafide si miere, pot fi consumati sub forma unui terci de mic dejun).

Cele mai frecvente preparate folosite in problemele pielii sunt Extractul din muguri de Nuc ‑ Junglans regia MG=D1, cu efect anti‑in­flamator, anti‑bacterian si cicatrizant, combinat cu Extractul din muguri de Coacaz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1, cu efect anti‑inflamator si anti‑alergic.

In dermatita alergica, combinatia de mai sus poate fi ad­mi­nistrata vreme de 1‑2 luni, pana la disparitia simptomelor.

In dermatita uscata, la Extractul din muguri de Nuc ‑ Junglans regia MG=D1 se adauga Extractul din mladite de Cedru ‑ Cedrus libani mg=d1 – indicat in special in eczema uscata recidivanta cu sau fara hiperkeratoza. Cedrul este in special indicat in dermatoze cronice rebele, dermatoze lichenificate si eczeme uscate.

In dermatita atopica, cu o componenta inflamatorie im­por­tanta, combinatia de electie este Extract din muguri de Coacaz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1, 35‑40 pic dimineata, cu Extract din muguri de Nuc ‑ Junglans regia MG=D1 35‑40 pic la pranz si Extract din mladite de Cedru ‑ Cedrus libani mg=d1 , 35‑40 pic seara.

In dermatita seboreica neinfectata, combinatia este de Extract din muguri de Coacaz negru ‑ Ribes nigrum MG=D1, 35‑40 pic dimineata si Extractulin muguri de Ulm ‑ Ulmus campestris MG=D1, 35‑40 pic seara, 2‑3 luni. Daca este infectata, la schema de mai sus se adauga la pranz Extract din muguri de Nuc ‑ Junglans regia MG=D1, 35‑40 pic.

Tratamentul local consta in mentinerea igienei pielii si in situatia uscarii excesive, hidratarea cu ajutorul unor creme cos­metice blande.

Se pot prepara unguente medicinale de uz local, prin com­binatia de remedii homeopatice si fitoterapice, dupa indicatia medicului curant.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie