A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Nefrita

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Nefrită – inflamarea rinichilor
 
Simptomele acestei afecţiuni sunt cele ale unei boli inflamatorii (febră, frison, stare generală proastă), însoţite de simptome urinare (urinări frecvente, senzaţie de jenă sau durere la nivelul lombelor, usturimi la urinare, urină de aspect şi miros modificate). 
Principalele macerate glicerinice care pot fi administrate pentru ameliorarea reacţiei inflamatorii sunt Extract din muguri de Coacăz negru  - Ribes nigrum MG=D1, principalul anti inflamator şi stimulator imunitar, asociat cu Extract din muguri de Fag - Fagus sylvatica MG=D1, având drept organe ţintă rinichii şi sistemul reticulo endotelial, adică apărarea imunitară a organismului. Combinaţia de realizat este Extract din muguri de Coacăz negru  - Ribes nigrum MG=D1, 35 - 40 pic în apă, dimineaţa şi prânz şi Extract din muguri de Fag - Fagus sylvatica MG=D1, 35 - 40 pic în apă, seara. 
Un al treilea macerat glicerinic care poate fi adăugat schemei de mai sus este reprezentat de Extract din mlădiţe de Mur - Rubus fructicosus MG=D1, cu un efect anti sclerotic şi anti fibrozant, pentru prevenţia acestei evoluţii, care apare frecvent ca urmare a unor procese inflamatorii la nivelul rinichilor. 
Pentru drenajul rinichiului se recomandă şi tinctura de ceai de Jawa (Orthosiphon stamineus TM), de 3 ori pe zi, în cure de 20 zile pe lună, câteva luni, alături de ceaiuri din plante cu efect diuretic (infuzie de codiţa şoricelului, de coada calului, infuzie de codiţe de cireşe sau vişine, infuzie de mătase de porumb etc). 
Atunci când tratamentul de drenaj se realizează în anotimpul rece, băuturile trebuie consumate mai calde (dar nu fierbinţi), iar atunci când se realizează în anotimpul cald, se vor consuma mai aproape de temperatura corpului, adăugându se un vârf de cuţit se sare (pentru compensarea pierderilor minerale prin transpiraţie). 
 

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie