A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Neoplasm

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Neoplasm – cancer, tumoare malignă
 
Cancerul sau tumora malignă a unui organ sau ţesut reprezintă o afecţiune complexă, de cauze multiple, în care apare o transformare a celulelor ţesuturilor proprii în celule nediferenţiate, ce se multiplică fără limită şi invadează ţesuturile din jur şi apoi întregul organism. 
Pentru a se produce acest tip de evoluţie, trebuie să existe multiple modificări biochimice, fiziologice, hormonale şi psihice ale persoanei respective. De aceea tratamentul cancerului este unul complex, în echipă de terapeuţi, pentru evaluarea posibilităţilor de refacere a persoanei şi organismului acesteia. 
Medicina naturală reprezintă doar o mică parte din paleta posibilităţilor terapeutice, prin gemoterapicele cu efect anti tumoral, Extractul din mlădiţe de Cimişir  - Buxus sempervirens MG=D1 şi Extractul din mlădiţe de Vâsc - Viscum album MG=C1, administrate împreună sau separat, unul dimineaţa, celălalt seara, în doze de 45 -50 pic în apă, câteva luni bune de tratament. 
Un preparat deosebit de indicat în toate stările tumorale este Extractul de Orz verde, cu un efect anti oxidant şi de tonifiere a organismului, consumat în doza de o lingură în apă, de 2 - 3 ori pe zi, câteva luni de tratament. 
În tratamentul natural, fitoterapia şi gemoterapia se asociază unui remediu homeopatic de constituţie (atunci când se identifică acesta), unei scheme de dietă adaptată persoanei care are afecţiunea, precum şi unei evaluări emoţionale şi psihice a persoanei şi o intervenţie corespunzătoare la acest nivel. Tratamentul natural se asociază firesc tratamentului clasic, standardizat al cancerului, reprezentând adjuvantul salutar în situaţii de chimioterapie sau radioterapie. 
 

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie