A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Neurastenie

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

 

Neurastenie – stare generală de epuizare fizică şi emoţională
 
Viaţa civilizată a intensificat viteza cu care trăim în prezent. Organismul omenesc, simţurile sale şi întregul său echilibru bio-fizic sunt supunse bombardamentelor informaţionale, electromagnetice şi fizice ale multor surse perturbatoare înconjurătoare (maşini, calculatoare, mobile, fum de la eşapamente sau fabrici etc). În plus, nu mai există nici o cunoaştere sau respect pentru ritmurile normale, biologice ale fiinţei umane sau pentru ritmurile naturale. 
Nu este de mirare că în aceste condiţii apar foarte frecvent, la din ce în ce mai mulţi oameni, chiar şi la adolescenţi şi copii, stări de oboseală accentuată, fizică sau emoţională, care determină o micşorare a abilităţii acestor persoane de a reacţiona în continuare la stimulii existenţi. 
Medicina naturală propune pentru starea de neurastenie combinaţia de Extract din muguri de Coacăz negru - Ribes nigrum MG=D1, 35 - 40 pic în apă, dimineaţa, zilnic şi Extract din muguri de Stejar  - Quercus pedunculata MG=D1, 35- 40 pic în apă, după- amiaza, zilnic, timp de 1- 2 luni. Este o combinaţie recomandată înaintea examenelor sau în timpul unor perioade stresante. Dacă starea de oboseală este deosebit de accentuată, în loc de Quercus pedunculata MG=D1, se poate folosi Extract din mlădiţe de Sequoia - Sequoia gigantea MG=D1, tot 35-40 pic în apă, după-amiaza. Acţiunea acestui macerat glicerinic este tonică generală, anti-astenică şi anti-îmbătrânire. 
Alte macerate glicerinice cu efect anti-astenic sunt Extractul din muguri de Mesteacăn pufos  - Betula pubescens MG=D1, Extractul din muguri de Smochin -   Ficus carica MG=D1 şi Extractul din muguri de Tei argintiu - Tilia tomentosa MG=D1, cu efecte deosebite de calmare şi sedare la nivelul sistemului nervos. 
 

 

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie