A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Nevroza

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Nevroză – stare de labilitate emoţională accentuată.
 
Nevroza apare de cele mai multe ori ca urmare a unor solicitări exagerate, la nivel emoţional şi fizic, la un tip de personalitate sensibil, care nu reuşeşte să găsească un echilibru interior pentru aceste solicitări. 
Macerate glicerinice utile ar fi o combinaţie de Extract din muguri de Smochin - Ficus carica MG=D1, 35-40 pic în apă, o dată pe zi dimineaţa, cu efect de sedare în special pe aparatul digestiv, combinat cu Extract din mlădiţe de Măslin - Olea europaea MG=D1, cu efect antihipertensiv, de scădere a colesterolului şi trigliceridelor şi sedativ pe aparatul circulator, 35-40 pic în apă, la prânz şi Extract din muguri de Tei argintiu - Tilia tomentosa MG=D1, cu efect sedativ şi liniştitor la nivelul sistemului nervos, 35-40 pic în apă, seara, la culcare. Schema poate fi administrată 2-3 luni la rând şi repetată după o scurtă pauză de 1-2 săptămâni. 
Pentru tratamentul nevrozelor există foarte bune remedii homeopate, care se pot prescrie individual, după consultaţii personale amănunţite. 
Există o Formulă complexă nr. 8, care poate fi administată 3 granule de 2-3 ori pe zi, cu efect sedativ şi hipnotic. Formula homeopată poate fi administrată în paralel cu tratamentul fitoterapic sau cu macerate glicerinice, pentru un efect mai mare al acţiunii. 
În tratamentul unei nevroze este foarte important stilul de viaţă al pacientului, alimentaţia sa, care trebuie să fie echilibrată, săracă în proteine animale (mai ales carne şi lactate), care stimulează agresivitatea şi reacţiile colerice ale oamenilor şi bogată în alimente vegetale, mai ales fructe şi legume. 
 

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie