A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Otita

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Otita – inflamaţie acută sau cronică a membranei care acoperă canalul auditiv
OTALGIE – durere a urechii
OTOREE – scurgere de puroi din ureche

     Otita este o afecţiune care apare frecvent în prima parte a vieţii, la copii, dar poate apare şi la adulţi, în diferite circumstanţe (scădere imunitară, expunere la curenţi reci de aer, infecţii ale altor zone învecinate dinţi, sinusuri, faringe extinse la urechi etc).


      Tratamentul local se poate face cu soluţii locale calde, cu preparatul Mullein Oil, care se încălzeşte înainte de a se pune 2- 3 pic în fiecare ureche şi a sta cu vată în urechi cca 10 minute. Se pot face aplicaţii de câteva ori pe zi.


     Maceratele glicerinice frecvent utilizate în această perioadă sunt, în special pentru otita seroasă: Extract din muguri de Arin negru -Alnus glutinosa MG=D1, 35 - 40 pic în apă, dimineaţa, Extract din muguri de Coacăz negru - Ribes nigrum MG=D1, 34 - 40 pic în apă, la prânz şi Extract din muguri de Nuc - Juglans regia MG=D1, 35 - 40 pic în apă, seara, zilnic, 14 zile.


      Dacă otita devine purulentă, se indică fie un tratament homeopat adaptat, fie tratamentul clasic alopat, cu antibiotice şi drenaj local.
      În convalescenţă după otită, se indică cel mai frecvent Extractul din muguri de Porumbar - Prunus spinosa MG=D1, 35 - 40 pic în apă, de 3 ori pe zi, 10 - 14 zile, pentru întărirea imunităţii organismului şi evitarea recidivelor.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie