A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Panaritiu

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Panaritiu – inflamaţie localizată la degetele de la mâini şi picioare

    Frecvent apărută în urma unei manichiuri sau pedichiuri incorecte sau accidental, panariţiul determină apariţia de dureri, junghiuri şi tu-mefiere locală, cu un mare disconfort pentru persoană.


   Local se recomandă aplicarea de gel cu Arnica, pentru atenuarea simptomelor dureroase sau a unui unguent cu ichtiol 2- 3%, cu efect anti-supurativ şi anti-inflamator.


    Pe cale generală, medicina naturală recomandă combinarea a două macerate glicerinice, cu rol de stimulare imunitară şi anti inflamator: Extract din muguri de Smochin -Ficus carica MG=D1, 35 - 40 pic în apă, dimineaţa, zilnic şi Extract din muguri de Nuc -Juglans regia MG=D1, 35 - 40 pic în apă, seara, zilnic, 2 - 3 săptămâni. De asemenea, există şi câteva remedii homeopatice care pot ajuta evoluţia mai rapidă a inflamaţiei: la debut, atunci când există inflamaţie locală, congestie, durere şi senzaţie de tensiune, Apis CH30, 3 granule la 2 ore interval, 3 4 doze pe zi, poate opri evoluţia spre supuraţie. Dacă a evoluat spre supuraţie, Hepar sulphur CH30, 3 granule de 3 - 4 ori pe zi, poate ajuta la grăbirea evoluţiei spre abcedare şi cicatrizare.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie