A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Abces dentar

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Este o forma speciala de abces, cu localizarea la radacina dentara. Spre deosebire de alte localizari, în abcesul dentar este aproape totdeauna afectata starea generala a persoanei, pe care durerile locale si fenomenele inflamatorii o împiedica sa se odihneasca sau sa si desfasoare viata în mod normal.

Pentru ameliorarea durerilor si a fenomenelor inflamatorii, se re-comanda acelasi remediu homeopat, Apis CH30, 3 granule de 3 ori pe zi, câteva zile.

Gargara cu o solutie preparata din apa plata (200 ml), 1 lingurita de Tinctura de Galbenele - Calendula officinalis TM si 1 lingurita de Tinctura de Sunatoare - Hypericum perforatum TM; se ia câte o gura si se tine cât mai mult în dreptul zonei cu probleme, din ora în ora, întreaga zi.

Maceratul glicerinic Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, 3 ml în apa, de 3 ori pe zi, zilnic, 7 10 zile, sustine starea generala a persoanei afectate si i dimineaza din stresul cauzat de proble-ma. Are în acelasi timp si efecte anti inflamatorii si de stimulare imunitara. La acesta se poate adauga si Extract din muguri de Mesteacan pufos - Betula pubescens MG=D1, 3 ml în apa de 3 ori pe zi, administrat împreuna cu primul macerat glicerinic, în primele zile de evolutie ale abcesului.

Pentru ameliorarea starilor de agitatie si a tulburarilor emotionale se recomanda Extract din muguri de Tei argintiu - Tilia tomentosa MG=D1, 20-40 de picaturi de 1 2 ori pe zi, în special seara la culcare.

Un abces dentar este o urgenta stomatologica si tratamentul natural poate fi administrat numai ca tratament de sustinere si adjuvant la tratamentul local, stomatologic.

Dupa interventia stomatologica, pentru cicatrizare si întarirea organismului, se recomanda remediul homeopatic Arnica CH30, 3 granule de 2 ori pe zi, 7 10 zile (orice interventie stomatologica este un mare stres pentru organism).

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie