A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Acidoza

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Tulburarea echilibrului acido bazic cu predominenta aciditatii, rezultând din formarea excesiva ori eliminarea insuficienta a acizilor.

Vom discuta aici despre acidozele usoare, care apar în conditii de suprasolicitare a organismului. Acidozele severe, asociate diferitelor conditii patologice, reprezinta urgente medicale si au tratamente alopate standardizate si bine definite.

PH ul normal al sângelui uman este cuprins între 7,35 si 7,45, adica usor alcalin. Alimentatia, stresul, efortul fizic, starile emotionale extreme pot determina modificari ale acestui pH, cu variatie catre aciditate (cel mai frecvent) adica pâna la 6,9, valoare dincolo de care persoana poate muri sau catre alcalinitate, cel mult 7,5, de asemenea dincolo de aceasta valoare aparând mari probleme.

Acidoza usoara, de la 7,2 în jos, determina o stare de sensibilitate a organismului care predispune la alergii, sensibilitate mare la frig, la durere, o stare generala de labilitate emotionala si receptivitate a organis-mului. Cauzele cele mai frecvente ale acidozei metabolice usoare sunt alimentatia (alimentele care „acidifica” sângele sunt carnea si produsele din carne, zaharul, alcoolul, bauturile acidulate, rosiile, vinetele, cartofii, preparatele din lapte, fumatul si cafeaua) si stresul (fizic sau mental, nopti nedormite, munca în exces sau distractii în exces).

O alimentatie echilibrata, cu legume, fructe, cereale, peste, cu mese luate la intervale regulate, precum si un stil de viata echilibrat, cu odihna, relaxare si refacere alternând cu perioade de munca sustinuta – reprezinta principalul tratament al starilor de acidoza usoara.

Dintre maceratele glicerinice care pot ajuta organismul la refacerea unei usoare acidoze, mentionam:

  • Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, mare remediu anti stres si de crestere a tolerantei organismului la stres, durere si frig; se poate administra singur, sau asociat cu:
  • Extract din muguri de Stejar - Quercus pedunculata MG=D1, foarte important reglator al energiei generale a organismului
  • Extract din seva de Mesteacan - Betula linfa MG=D1, foarte bun pentru reducerea nivelului de acid uric din sânge (dupa 2 3 luni de tratament, se reduce la jumatate nivelul acidului uric din sânge).

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie