A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Adenoidectomie - ablatia vegetatiilor adenoide

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Marirea în volum a vegetatiilor adenoidiene (sau polipi, cum se mai numesc popular) apare frecvent la copii în vârsta de 2 7 ani, mai ales dupa repetate episoade de infectii respiratorii superioare.

Datorita simptomelor suparatoare care pot apare (dificultati de respiratie, de auz, diminuarea poftei de mâncare, etc.) se recurge de multe ori la îndepartarea lor chirurgicala. Chiar si în aceasta situatie, tratamentul natural poate ajuta organismul, pre  si post operator, pentru o vindecare rapida si întarirea terenului imunitar.

Pre operator, se poate face o cura de 2 saptamâni cu doua macerate glicerinice:

  • Extract din mladite de Maces - Rosa canina MG=D1, 20 25 picaturi în apa, de 2 ori pe zi, dimineata si la prânz, 14 zile împreuna cu Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG=D1, 20, 25 picaturi în apa, de 2 ori pe zi, dupa amiaza si seara, timp de14 zile;
  • Cu 2 3 zile pre operator, se poate adauga remediul homeopatic Arnica CH 9, 3 granule de 2 3 ori pe zi, inclusiv în ziua operatiei.

Post operator, se va continua cu Arnica CH9, 3 granule de 3 ori pe zi, 14 21 zile, pentru grabirea cicatrizarii si a vindecarii rapide.

Se vor administra pentru 30 de zile alte doua macerate glicerinice:

  • Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1 30 picaturi în apa, de1 2 ori pe zi (în prima parte a zilei),
  • Extract din muguri de Porumbar - Prunus spinosa MG=D1, 30 picaturi în apa, de1 2 ori pe zi (în a doua parte a zilei).

Daca medicul homeopat identifica remediul homeopatic de constitutie al copilului, se poate adauga la tratamentul post operator.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie