A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Adinamie

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie

Scadere accentuata a fortei musculare, care apare în cursul unor boli grave.

Multe dintre afectiunile cronice, dar si stresul îndelungat, precum si orice tip de solicitare de lunga durata, pot determina stari de adinamie. Alaturi de starea generala de astenie, starea de adinamie influenteaza forta vitala si desfasurarea normala a vietii si activitatii persoanei afectate.

Tratamentul natural are mai multe solutii posibile:

  • Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1 singur sau combinat cu Extract din muguri de Stejar - Quercus pedunculata MG= D1, administrat timp de o luna, poate avea aceleasi efecte.
  • exista un remediu homeopatic, numit Kalium phosphoricum D6, (care în aceasta dilutie este una dintre sarurile Schussler); administrat o data pe zi, zilnic, 1 2 luni, poate sustine un organism supus la eforturi fizice si/sau intelectuale. Reprezinta un bun tratament pentru adinamie, singur sau combinat cu produsele gemoterapice mai sus mentionate.

Alimentatia este foarte importanta în situatii de adinamie, de un real folos fiind alimentele bogate în proteine de buna calitate, precum pestele, lintea, hrisca si alimentele bogate în saruri minerale (radaci-noasele, în special morcovi, pastârnac, ridiche alba, telina, sfecla rosie, ceapa etc.), gatite sub forma de mâncaruri, supe sau salate.

Miscarea fizica, gimnastica usoara, mai ales miscari de întindere musculara (stretching) sau gimnastica de tip Tai Chi (chinezeasca) este, de asemenea, foarte utila pentru rezolvarea cazurilor usoare de adinamie. Plimbarile în aer liber, la munte sau pe malul marii, cu inspirat adânc aerul curat si oxigenarea întregului organism, alaturi de rugaciune, de linistire a mintii sunt indicate atât pentru linistirea spiritului cât si pentru întarirea organismului.

Fiorda

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie