Despre gemoterapie

Troscotul Japonez sau Iulișca

 TROSCOTUL JAPONEZ

Remediu pentru restabilirea imunității umorale și celulare supresate

Descoperirea mea a acestei plante în terapie - Reynoutria japonica/ Falopia japonica/Polygonum cuspidatum - aparținând familiei Poligonaceae, vine dintr-o poveste frumoasă de colaborare între medicina orientală și cea occidentală.

Citește mai departe...

Tusea - simptomul multor afecțiuni

Tusea - simptomul mult0r afecțiuni

Tusea, definită ca act reflex de eliberare a căilor respiratorii, în urma unei iritații la acest nivel, este un simptom ce poate să apară în diferite circumstanțe, generat de anumite situații sau afecțiuni. De aceea, consultul medical este esențial pentru stabilirea diagnosticului și a schemei de tratament. Gemoterapia poate susține ameliorarea acceselor de tuse și refacerea organismului.

Citește mai departe...

BRADUL - simbol şi remediu tămăduitor -

bradul simbol si remediu tamaduitor

Dr. Luminița Natalia Sârcă

“Pădurea de brazi ni se pare a fi de o vechime imemorială, saturniană, eternă în durata sa... Sufletul zbuciumat de frământările vieţii îşi găseşte în ea o odihnă binefăcătoare, forţa de a-şi clarifica destinul şi de a-şi înălţa Eul gata să se piardă. Unde ar putea să domnească verticalitatea cu mai multă rigoare şi perfecţiune?”

Wilhelm Pelikan - Omul şi plantele medicinale

Citește mai departe...

Nucul - copacul solitar

Daruri minunate din muguri, flori, frunze și fructe

Nucul copacul solitar

Despre Nuc știm, în general, că este copacul solitar, sub care nu crește nimic, iar învelișul nucilor verzi zicem că ar conține iod – după cum ne pătează mâinile atunci când le culegem. Este copacul pe care îl apreciem în special pentru fructe, cu semințele sale – nucile - pe care nu există persoană la noi în țară, care să nu le fi gustat măcar. Dar iată că dintre aceste afirmații nu toate sunt adevărate, iar Nucul este mult mai mult de atât.

Citește mai departe...

Gemoterapie pentru întreținerea și restabilirea funcției respiratorii

intretinerea si restabilirea functiei respiratorii

Se consideră, în general, că putem trăi 30 de zile fără alimente, 3 zile fără apă, dar, doar cca 3 minute fără aer. Respirația este un proces care se desfășoară continuu, fără participarea noastră conștientă. Pornind de la plămâni, sub controlul centrilor respiratori din creier, aerul încărcat cu oxigen trece, prin inspirație, de la nivel pulmonar, la nivelul sistemului circulator, de unde ajunge la nivel celular, în întregul organism, întreținând viața celulelor. Se generează energie, necesară desfășurării proceselor metabolice, iar deșeuri precum dioxidul de carbon (CO2) se elimină de la nivel pulmonar, prin actul expirației. Prin urmare, putem considera plămânii și ca importante organe de eliminare – organe emonctorii – pe care îi putem sprijini prin diverse metode, pentru a le îmbunătăți funcționarea.

Citește mai departe...

Gemoterapie adaptată terenului individual în contextul actual de expunere la stresori multipli și de intesitate semnificativă

gemoterapie miasmatica

Situația epidemică actuală expune sistemul de reacție la stres la stresori multipli, biologici, fizici, chimici, psiho-emoționali, de intensitate semnificativă făcând ca părintele stresului, Hans Selye și al său sindrom general de adaptare, să fie de mare actualitate.

Adaptarea la terenul individual prin gemoterapie a dus la conceptul de gemoterapie miasmatică. Miasmele reprezintă un anumit tipar interacțional între un stresor biologic specific și organism, în care ultimul a găsit o modalitate de supraviețuire întâlnirii, prin atingerea unui echilibru mai slab decât cel anterior acesteia, dobândit în această viață sau moștenit. Astfel, putem dobândi sau moșteni o serie de slăbiciuni, dar la un moment dat, doar una dintre ele este dominantă, deci avem de rezolvat o singură lecție la un moment dat în timp.

Citește mai departe...

FICATUL - O UZINĂ FANTASTICĂ!

ficatul - o uzina fantastica

FICATUL este cea mai mare glandă din organism (glandă mixtă - exocrină şi endocrină), considerat organ vital datorită rolului important în homeostazia organismului, prin cele peste 500 de reacţii biochimice care se desfăşoară aici, în acelaşi timp, permanent și funcţia exocrină - secreţia de bilă, excretată în vezicula biliară, unde este stocată şi eliberată apoi în intestin, participând la digestie.

Citește mai departe...

GEMOTERAPIA - CONEXIUNI CU ALTE TERAPII NATURALE

gemoterapia conexiuni cu alte terapii

GEMOTERAPICELE exprimă legătura noastră intrinsecă, profundă, cu Natura, faptul că reechilibrarea şi vindecarea se realizează prin elemente similare, care aduc informaţie specifică, substanţe bioactive şi energie.

Citește mai departe...

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie