Gemoterapice recomandate in rinofaringite recidivante

aparat respiatorMulti copii, dar si din ce in ce mai multi adulti prezinta in ultimul timp tendinta de a face frecvente episoade respiratorii in anotimpul rece. De cele mai multe ori simptomele sunt tip obstructie nazala, cu sau fara secretii, insotita de afectiuni la nivelul faringelui si/sau traheei, cu durere la deglutitie, tuse, raguseala si eliminari de secretii. Episoadele pot dura 10-14 zile, pot trece aparent pentru cateva saptamani si reapare, cu aceleasi simptome sau eventual cu altele noi.
De cele mai multe ori, apararea imunitara a mucoasei respiratorii nu reuseste sa dea la o parte efectul negativ al atacului viral. Si persista in a produce secretii si/sau uscaciune locala, care la randul lor favorizeaza noi atacuri virale.

Pentru intarirea imunitatii locale a mucoaselor respiratorii, pentru copiii, dar si pentru adulti propunem urmatoarea schema de produse gemoterapice:
Extract de muguri de Mesteacan argintiu, Betula verrucosa MG=D1, 2 ml in apa, dimineata
Extract de mladite de Maces, Rosa canina MG=D1, 2 ml in apa, la pranz si
Extract de muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, 2 ml in apa, seara, 2-3 luni.

Extractul din muguri de Mesteacan argintiu, Betula verrucosa MG=D1 este principalul drenor al mucoaselor respiratorii, intareste imunitatea de suprafata, ajuta la refacerea integritatii mucoaselor respiratorii si a echilibrului hidric la nivelul celulelor de suprafata. Dispar secretiile in exces si se corecteaza uscaciunea indusa de frecventele infectii respiratorii sau de tratamentele cu antibiotice. Este un remediu cu actiune de reechilibrare a mineralelor la nivelul intregului organism, astfel incat toate reactiile chimice din organism devin mai eficiente. Are actiune si pe diminuarea volumului ganglionilor limfatici, ducand la disparitia adenopatiilor.

extract din mladite de macesExtractul din mladite de Maces, Rosa canina MG=D1 este un remediu optim pentru copiii care prezinta intarzieri de crestere, legate de inflamatii recidivante, precum otite, amigdalite, rinite si traheobronsite cronice. Gemoterapicul are o actiune vitaminizanta, anti-inflamatorie si osteoblastica importanta, fiind alaturi de Extractul din muguri de Mesteacan argintiu, un mare reechilibrant al mineralelor din organism.

Extractul din muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, are o actiune remineralizanta importanta, in sinergie cu celelalte doua preparate mai sus prezentate. Acest preparat favorizeaza fixarea calciului in os, stimuleaza eritropoeza (producerea de celule rosii) si cresterea in inaltime. Este foarte util in toate procesele cronice, pentru ca reechilibrarea mineral, ajuta organismul sa depaseasca blocajele in calea vindecarii.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie