Protecţia împotriva poluării atmosferice cu ajutorul gemoterapiei

Protecţia împotriva poluării atmosferice cu ajutorul gemoterapiei Calitatea aerului pe care o respiram s-a degradat constant în ultimele decenii. Mai ales pentru locuitorii din marile centre urbane, aerul a devenit atât de dificil de respirat, încât pentru protectia lor oamenii respira din ce în ce mai superficial si petrec mai putin timp în afara locuintelor si spatiilor închise. Gazele de esapament, praful, reziduurile gospodariilor umane (aparate de aer conditionat, centrale de apartament, gunoaiele etc), precum si multe alte surse directe de poluare încarca aerul si-l fac dificil de procesat de catre plamâni. În afara poluarii chimice, exista si o poluare electromagnetica, de la zecile de surse de câmp electromagnetic care ne înconjoara (antene, relee, telefoane mobile, computere, televizoare etc), care accentueaza atât problemele de respiratie, cât si degradarea energetica a întregului organism. Iar obiceiul secolului, fumatul,  atât cel activ, cât si cel pasiv, contribuie din plin la degradarea calitatii delicatului tesut pulmonar.

Bineînteles ca cel mai bun tratament pentru mentinerea unei bune calitati a parenchimului pulmonar o constituie respiratia de aer curat si proaspat, la munte sau pe malul marii. Dar pentru ca multi oameni fie nu-si permit, fie nu au timp pentru cele 20-30 minute zilnice de respirat aer proaspat, apar probleme de elasticitate si fibro-scleroza a parenchimului pulmonar. Manifestate la început împreuna cu simptomele de hiperventilatie (senzatie de respiratie grea, de greutate pe piept, chiar de nod în gât sau strâns de gât, cu dificultate de inspiratie de cele mai multe ori), simptomele respiratorii se pot accentua si se pot însoti si de simptome cardiace, sau digestive, sau ale starii generale (dureri de cap, amorteli, slabiciune generala).

Extract din muguri de alunPrincipalul preparat natural indicat pentru refacerea structurii parenchimului pulmonar este Extractul din muguri proaspeti de Alun - Corylus avellana MG=D1. Actiunea sa principala este tip anti-sclerozant, fiind capabil sa restaureze elasticitatea tesutului pulmonar si sa combata fibroza ficatului. Adica sa ajute la refacerea a doua organe importante, doua "filtre" ale organismului, implicate în adaptarea zilnica a fiintei umane, atât la aerul respirat, cât si la alimentele ingerate.

Extract din mladite de murPentru tratamentul fibrozei tesutului pulmonar (la fumatori, la cei care locuiesc sau lucreaza cu fumatori, la persoanele cu bronsita cronica sau astm bronsic cronic, la cei care lucreaza în conditii dificile de munca, cu praf, cu alte particule marunte care afecteaza respiratia) se recomanda o schema pentru refacerea tesutului pulmonar, astfel:

Extract din muguri de Alun - Corylus avellana MG=D1, 2 ml în apa, dimineata si Extract din mladite de Mur - Rubus fructicosus MG=D1, 2 ml în apa, seara, zilnic, 2-3 luni de tratament, cu o luna pauza, apoi se poate repeta schema.

Combinatia de mai sus are drept principale indicatii clinice emfizemul pulmonar, scleroza parenchimului pulmonar si bronsitele cronice de lunga durata. De asemenea, este utila pentru orice persoana care sta într-un mediu poluant si doreste sa faca o preventie a unei potentiale afectari respiratorii, sau daca prezinta deja simptome de afectare respiratorie usoara.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie