Gemoterapia - terapie naturală la îndemâna femeii

Gemoterapia - terapie naturală la îndemâna femeiiExista câteva preparate gemoterapice destinate exclusiv femeilor, dintre care, gemoterapicul principal este Extractul din mladite de Zmeur - Rubus idaeus MG=D1, un adevarat reechilibrant al organismului feminin, recomandat în dezechilibre hormonale, cu începere de la pubertate pâna la menopauza.
Va puteti gândi la administrarea acestui extract gemoterapic în primul rând în cazul tulburarilor premenstruale, cu dismenoree (dureri în abdomenul inferior), tensiune mamara, stari de nervozitate, etc. În aceste situatii, gemoterapicul din mladite de Zmeur se va administra de 2 ori pe zi, înainte cu o saptamâna si în timpul ciclului menstrual. Daca ciclul menstrual este foarte abundent se va opri administrarea în aceasta perioada si se va relua în restul intervalului lunar, pâna când se constata ameliorarea simptomelor.

În cazul unei dismenorei puternice, care nu cedeaza, se asociaza gemoterapicului de Zmeur Extractul din muguri de Calin - Viburnum lantana MG=D1,cu efect antispastic, administrat de 2 ori pe zi si eventual, un preparat de tip sare biochimica Schussler, Magnesia phosphorica D6 (3 granule diluate în putina apa, de 3-4 ori pe zi, pâna la ameliorarea simptomelor).

În cadrul sindromului premenstrual, precum si ca tulburare la menopauza, pot sa apara stari de insomnie nervoasa, isterie, asociate cu stari de angoasa si anxietate datorate dezechilibrelor hormonale. În aceste situatii se poate asocia la gemoterapicul de Zmeur extractul din muguri de Salcie - Salix alba MG=D1, cu rol calmant si reechilibrant. Administrarea celor doua gemoterapice va readuce sotului dumneavoastra imaginea femeii de care s-a îndragostit.

Extract din ameniti de mesteacan pufosAlte situatii în care puteti apela la extractul din mladite de Zmeur sunt: dezechilibrele în dezvoltarea organismului tinerelor fete la pubertate, tulburarile generate de instalarea menopauzei, îmbatrânirea precoce, tulburarile de libidou (frigiditate) - în asociere cu extractul din amenti de Mesteacan.

Dintre problemele cele mai neplacute cu care se confrunta femeile, leucoreea (scurgeri vaginale, de culoare, consistenta si miros variabile, care apare între sângerarile menstruale) este frecvent întâlnita. Consumul zilnic de lactate si carne determina în timp aparitia leucoreei, ca mecanism de curatire a organismului. Leucoreea poate apare si în urma variatelor infectii locale cu Candida sau alti germeni, ca urmare a prea deselor tratamente cu antibiotice sau cortizonice (ce scad rezistenta naturala si apararea locala a mucoasei vaginale). În prezenta unei leucorei deranjante, nemicrobiene (este important de facut un examen citobacteriologic local) administrarea de Extract din mladite de Iarba neagra - Calluna vulgaris MG=D1, dimineata împreuna cu Extract din muguri de Arin negru - Alnus glutinosa MG=D1, la prânz si Extract din muguri de Nuc - Juglans regia MG=D1, seara, timp de 2-3 luni, cu pauza la menstra, se poate dovedi eficienta.

Forta arborilor si arbustilor concentrata în partea tânara de planta (mugure, mladita, radicele, etc) din extractele gemoterapice, se dezvaluie celor care au rabdarea si întelepciunea sa caute rezolvari blânde si neinvazive.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie