Fragilitatea capilara - o problema estetica si nu numai

Extract de mladite de afinMulte doamne, dar si pacienti barbati se plâng la cabinet de aparitia acestei probleme estetice si deranjate - aparitia unor vase dilatate si chiar sparte, care arata ca o retea de dâre rosietice si vinetii. Cauzele acestei probleme sunt reprezentate cel mai des de o crestere a fragilitatii peretilor vasculari, care se dilata cu usurinta sau se sparg, chiar si la traumatisme mici. Acest lucru se datoreaza unui proces de degenerare produs la nivelul peretilor vasculari, iar cauza cea mai frecventa o reprezinta „excesul de sare, zahar si grasimi”precum în mesajul mass-media. Doar ca excesul de zahar, de exemplu, înseamna chiar minimul consum zilnic. Zaharul este o substanta de sinteza, chimica, considerata straina de catre organism, care se straduie sa o neutralizeze. Fata de zaharurile naturale din miere sau fructe, zaharul este o „bomba chimica”, introdusa periodic în organism, care duce la modificari majore la nivelul structurii celulelor si tesuturilor. Iar excesul de sare sau de grasimi este aproape zilnic pentru majoritatea oamenilor. Un singur prânz la un fast-food si s-a depasit necesarul pentru 2-3 zile, atât de sare, cât si de grasimi. La fel cu hrana procesata sau cu alte „bunatati” prajite. Asadar, alimentatia noastra, care este foarte prelucrata si nesanatoasa, este cauza principala a problemei de care discutam. Alaturi de ea, lipsa de miscare fizica, carentele de vitamine si minerale induse de starile de stres prelungite pot sa accentueze sau sa agraveze problema (alaturi de alte efecte nocive ale organismului).

Remediul principal, pentru multe dintre probleme de sanatate ale omului, inclusiv pentru problema vaselor sparte, îl reprezinta dieta corespunzatoare - însemnând un stil de viata mai echilibrat, în armonie cu necesitatile biologice ale organismului.

Gemoterapia poate ajuta la întarirea peretilor vasculari, prin intermediul unor preparate cu efecte benefice locale. Principalul preparat în reprezinta Extractul gemoterapic din muguri de Afin - Vaccinium myrtillus MG=D1. Acest preparat are multe alte efecte benefice, iar la nivel de perete vascular realizeaza o tonifiere si reechilibrare. Pentru aceasta actiune, maceratul glicerinic din muguri de Afin se poate asocia cu Extractul din muguri de Castan salbatic-Aesculus hippocastanum MG=D1, un puternic flebotonic si tonic al peretilor capilarelor periferice.

Extract din muguri de castan salbaticSchema indicata mai frecvent, alaturi de dieta corespunzatoare este:
Extract din muguri de Afin - Vaccinium myrtillus MG=D1, 2 ml în apa, dimineata si Extract din muguri de Castan salbatic - Aesculus hippocastanum MG=D1, 2 ml în apa, seara, zilnic, 2-3 luni.

Aceeasi schema poate fi folosita cu succes si în cazul cuperozei, care reprezinta o localizare la nivelul fetei a acestei disfunctii capilare periferice. În plus, persoanele care fac cuperoza nu respira cum trebuie si sufera frecvent de sindrom de hiperventilatie. Adica respira superficial, numai cu partea de sus a plamânilor, fara a asigura o oxigenare completa a plamânilor si implicit a sângelui arterial. Pentru aceste persoane se recomanda mers pe jos în natura sau exercitii de gimnastica moderate, care sa intensifice eforturile de respiratie.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie