Detoxifierea organismului cu extractul din seva de Mesteacan

Extract din seva de mesteacanExtractul din seva de Mesteacan (Betula linfa MG=D1) este unul dintre produsele gemoterapice preparate din Mesteacan (alaturi de muguri, amenti, seminte) cu o mare putere regeneratoare. Mesteacanul este un arbore foarte adaptabil, care poate rezista în conditii foarte dificile (rezista acolo unde nici un alt arbore n-ar rezista). Este un arbore pionier, care colonizeaza cele mai distruse terenuri. Lemnul de Mesteacan era cunoscut si utilizat din antichitate la celti si la triburile germanice ca elixir al tineretii, simbol al luminii si puritatii, deoarece toate substantele straine lui le elimina la exterior si formeaza o crusta alba, iar interiorul este mereu "curat".

Seva de Mesteacan, prin puterea sa regeneratoare - depurativ si antioxidant natural, stimuleaza functionarea majoritatii organelor, prin activarea metabolismului la nivelul aparatului renal, osteo-articular, cutanat. Concentreaza toate substantele nutritive necesare cresterii arborelui: glucoza si fructoza, aminoacizi, derivati terpenici, vitamina C si o serie întreaga de saruri minerale de: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu si fier. Contine doua heterozide fenolice - betulozid si monotropidozid - care prin hidroliza enzimatica elibereaza salicilat de metil, cu efect puternic antiinflamator. Cercetarile întreprinse au demonstrat ca seva de Mesteacan stimuleaza activitatea macrofagelor, a celulelor splenice, pancreatice, renale, osoase. La nivelul metabolismului proteic:creste albuminele, scade hiper-alfa1-globulinemia. Asupra metabolismul lipidic efectul este de scadere a valorilor colesterolului, iar la nivelul metabolismului general stimuleaza eliminarea acidului uric, reduce uremia, creatininemia, albuminuria.

detoxifierea-organismului-cu-extractul-din-seva-de-mesteacanO cura de detoxifiere cu extract din seva de Mesteacan, primavara si toamna, este benefica pentru oricine. Curele trebuie sa fie de trei-patru saptamâni, administrându-se câte 2 ml de doua ori pe zi, dimineata si seara. În plus, poate fi recomandat pentru efectul antiinflamator în afectiuni reumatice, asociat altor extracte gemoterapice (Extract din muguri de Jneapan, Extract din muguri de Vita de vie). Ajuta la scaderea nivelului colesterolului în hipercolesterolemie. În hiperuricemie, guta si în obezitate se asociaza cu Extract din muguri de Fag si Extract din muguri de Frasin, pentru a usura eliminarea la nivel renal, a acidului uric si a altor cataboliti. Îmbunatateste elasticitatea pielii, reduce celulita, este recomandat si în calvitie precoce (administrare orala si locala) si ca adjuvant în dermatoze.

Detoxifierea organismului cu ajutorul extractului din seva de Mesteacan este doar una din multele modalitati de reglare a functiilor organismului pe care le ofera gemoterapia.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie