Gemoterapice pentru sezonul estival

Gemoterapice pentru sezonul estivalVacanta mare se apropie cu pasi grabiti. Cei mai multi dintre oameni vor dori macar odata sa treaca pe la mare, câte un sejur de 1-2 saptamâni, sau sa stea macar un week-end la strand, la soare. Statul în aer liber si statul la soare sunt extrem de sanatoase pentru organism. Cu conditia ca acest lucru sa nu se întâmple între orele prânzului, adica între orele 12.00 – 16.00, când radiatiile infrarosii intense ale soarelui pot asigura arsuri de gradul II sau III fara probleme.

În rest, soarele este sursa noastra de caldura si de energie. Si trebuie sa profitam la maxim de el în perioada verii (care pe tarîmurile noastre este scurta, de numai 3 luni).
Pentru persoanele predispuse la aparitia eritemului solar, adica cei cu piele alba si fina, care se fac extrem de rosii la expunerile la soare, le propunem o schema cu gemoderivate, pe care sa o înceapa din luna iunie si sa o continue pe iulie si august, cu ajutorul careia vor avea mult mai putin sau deloc probleme de piele.

Combinatia ideala este cea dintre Extractul din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apa, o data pe zi, dimineata si Extractul din muguri de Smochin - Ficus carica MG=D1, 2 ml în apa, o data pe zi, seara, zilnic, 3 luni (la doamne, pauza 3 zile la ciclul menstrual). Aceaste gemoterapice protejeaza de multe alte inconveniente ale perioadei calde, inclusiv de deranjamentele gastrice ce pot apare pe consumul de alimente reci si procesate (înghetate, patiserii etc).

Daca în perioada verii apar stari de moleseala indusa de expunerea îndelungata la soare sau de excesele alimentare (mai ales dulciuri si fructe) ale sezonului, nu uitati de o scurta cura cu Extractul din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1, 1-2 ml în apa, de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile. Este un remediu tonic general, cu mare potential de detoxifiere hepatica si digestiva.

Iar daca în ciuda tuturor precautiilor ati reusit sa va ardeti pielea, pe lânga tratamentul local cu un unguent cicatrizant cu galbenele sau propolis, puteti urma o cura scurta de 10-14 zile din urmatoarea combinatie de gemoterapice:

Extractul din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apa, dimineata, combinat cu Extractul din muguri de Platan - Platanus orientalis MG=D1 (un mare remediu cu efect antiinflamator cutanat si epitelial), 2 ml în apa, la prânz si Extractul din muguri de Arin negru - Alnus glutinosa MG=D1, 2 ml în apa, seara (foarte bun remediu pentru diminuarea exudatelor si secretiilor care apar ca urmare a arsurilor pielii).

Mai pot sa apara mici "focare" de tulburari intestinale - tip diaree, varsaturi, greturi, deshidratare si stare generala alterata. Cauza cea mai frecventa este consumul de alimente alterate sau de apa infestata, dar si nerespectarea regulilor de igiena. Caldura verii stimuleaza dezvoltarea germenilor si orice abatere (mâini murdare, vesela necorespunzator spalata etc.) favorizeaza aparitia problemelor de sanatate.

Tratamentul clasic al unei gastro-enterite estivale usoare este postul, consumul de lichide, în special ceaiuri dezinfectante precum infuzii de menta, de frunze de smochin, de musetel sau roinita, timp de 1-3 zile si repaus în camera racoroasa.

Exista o combinatie de macerate glicerinice care pot ajuta la recuperarea rapida dupa o astfel de problema de sanatate, putând sa fie administrate oarecum intensiv, adica fiecare în doua doze pe zi.

Aceasta combinatie este reprezentata de Extractul din mladite de Afin - Vaccinium myrtillus MG=D1, 2 ml în apa, la orele 8.00 si 10.00 dimineata, Extractul din muguri de Nuc - Juglans regia MG=D1, 2 ml în apa, la orele 12.00 si 14.00 si Extractul din mladite de Merisor - Vaccinium vitis idaea MG=D1, 2 ml în apa, la orele 16.00 si 18.00. Sper ca ati retinut ideea, este vorba de administrarea la 2 ore a câte unuia dintre cele trei preparate (se poate începe la orice ora din zi, functie de momentul debutului problemelor).

Perioada de timp pentru tratament este de 3,4 zile intensiv, adica tot la 2 ore interval, iar pe masura ameliorarii simptomelor clinice, se pot administra preparatele doar o data pe zi, afinul dimineata, nucul la prânz si merisorul seara, timp de minim 7-10 zile, pentru reechilibrarea florei intestinale.

Extractul din mladite de Afin - Vaccinium myrtillus MG= D1 are un organotropism direct asupra intestinului, fiind indicat atât în enteritele infantile, în colibacilozele intestinale, cât si în diaree si dizenterie, chiar de origine infectioasa (întotdeauna asociat cu celelalte doua preparate mai sus mentionate). Mladitele de Afin sunt indicate si în situatii de meteorism si fermentatie intestinala excesiva, precum si în colitele membranoase.

Extractul din muguri de Nuc - Juglans regia MG=D1 are, printre altele, o actiune de reglare a florei bacteriene intestinale, fiind indicat în disbiozele intestinale. Împreuna cu Extractul din mladite de Merisor - Vaccinium vitis idaea MG=D1 este indicat si în diareele secundare care apar dupa folosirea antibioticelor. Extractul din muguri de Nuc are actiune anti-inflamatorie, anti-bacteriana si cicatrizanta.

În tablourile clinice severe de gastro-enterita, cu varsaturi si diaree de neoprit, este obligatorie prezentarea la spital, la sectia de urgenta, pentru perfuzii de rehidratare si reechilibrare, atât pentru adulti, cât mai ales pentru copii.

Daca veti fi pregatiti cu cele câteva gemoterapice pe care le-am mentionat mai sus, înseamna ca veti fi bine pregatiti trupeste pentru vacanta de primavara. Nu mai trebuie decât sa lasati sufletul sa se bucure de frumusetea naturii, de caldura soarelui si de prospetimea aerului marii. Si sa va încarcati bateriile energetice ale corpului pentru înca un an.

Concediu placut!

www.plantextrakt.ro

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie