Diareea estivala

Sezonul estival aduce cu el si micile "focare" de tulburari intestinale - multi copii si adulti cu tulburari tip diaree, varsaturi, greturi, deshidratare si stare generala alterata.
Cauza cea mai frecventa este consumul de alimente alterate sau de apa infestata, dar si nerespectarea regulilor de igiena. Caldura verii stimuleaza dezvoltarea germenilor si orice abatere (maini murdare, vesela necorespunzator spalata etc.) favorizeaza aparitia problemelor de sanatate.

Abordarea unei gastro-enterite estivale usoare este postul alimentar, consumul de lichide, in special ceaiuri dezinfectante, precum infuzii de mentă, musetel sau roinita si repaus in camera racoroasa.

O combinaţie de produse gemoterapice (macerate glicerinice) poate ajuta la recuperarea rapida dupa o astfel de problema de sanatate, putand sa fie administrate oarecum intensiv, adica fiecare in doua doze pe zi.
Aceasta combinatie este reprezentata de:
Extractul din mladite de Afin - Vaccinium myrtillus MG=D1, 2 ml in apa, la orele 8.00 si 10.00 dimineata,
Extractul din muguri de Nuc - Juglans regia MG=D1, 2 ml in apa, la orele 12.00 si 14.00 si Extractul din mladite de Merisor - Vaccinium vitis idaea MG=D1, 2 ml in apa, la orele 16.00 si 18.00.
Sper ca ati retinut ideea, este vorba de administrarea la 2 ore a cate unuia dintre cele 3 preparate (se poate incepe la orice ora din zi, in functie de momentul debutului problemelor). Perioada de timp pentru tratament este de 3 zile intensiv, adica tot la 2 ore interval.

Pe masura ameliorarii simptomelor clinice, se pot administra preparatele doar o data pe zi, Afinul dimineata, Nucul la pranz si Merisorul seara, timp de minim 7-10 zile, pentru reechilibrarea florei intestinale.

Extractul din mladite de Afin - Vaccinium myrtillus MG= D1 are un tropism direct asupra intestinului, fiind indicat atat in enteritele infantile, in colibacilozele intestinale, cat si in diaree si dizenterie, chiar de origine infectioasa (intotdeauna asociat cu celelalte doua preparate mai sus mentionate). Mladitele de Afin sunt indicate si in situatii de meteorism si fermentatie intestinala excesiva, precum si in colitele membranoase.

Extractul din muguri de Nuc - Juglans regia MG=D1 are, printre altele, o actiune de reglare a florei bacteriene intestinale, fiind indicat in disbiozele intestinale.
Impreuna cu Extractul din mladite de Merisor - Vaccinium vitis idaea MG=D1 este indicat si in diareele secundare care apar dupa folosirea antibioticelor. Extractul din muguri de Nuc are  actiune antiinflamatorie, antibacteriana si cicatrizanta.

Puteti apela si la o formula homeopata in diareea estivala, formula 24, care poate fi administrata in situatii de urgenta, 3 granule din 2 in 2 ore, 4-5 doze pe zi, timp de 3-4 zile.  Poate fi asociata cu gemoterapicele indicate mai sus si cu dieta obligatorie pentru refacerea florei intestinale.
In tablourile clinice severe de gastro-enterita, cu varsaturi si diaree de neoprit, este obligatorie prezentarea la spital, la sectia de urgenta, pentru perfuzii de rehidratare si reechilibrare, atat pentru adulti, cat mai ales pentru copii.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie