Despre gemoterapie

Tratamentul infecțiilor respiratorii la debut și întărirea imunitară

Tratamentul infecțiilor respiratorii la debut și întărirea imunitară

Odată cu venirea sezonului rece, crește considerabil frecvența afecțiunilor respiratorii ușoare sau mai grave.

De câte feluri sunt infecțiile respiratorii

O infecție respiratorie este o boală declanșată de un agent patogen la nivelul tractului respirator. În funcție de zonele afectate, acestea se împart în infecții ale căilor respiratorii superioare (nas, sinusuri, faringe, laringe) - cel mai des întâlnite și infecții ale căilor respiratorii inferioare (trahee, bronhii) - mai rare și mai severe.

Citește mai departe...

EXTRACTE GEMOTERAPICE CONCENTRATE PLANTEXTRAKT

Pe piaţa farmaceutică internaţională există la ora actuală extracte gemoterapice în cele două
forme farmaceutice - forma diluată (1:200) - MG=D1 şi forma concentrată (1:20)- MG.

Dacă iniţial Pol Henry a propus o anumită tehnică de preparare, ea a fost ulterior modificată şi oficializată în 1965 în Farmacopeea Franceză, pentru fabricaţie industrială.

Citește mai departe...

Gemoterapice din gama Polygemma care sustin sanatatea aparatului respirator

Sanatatea aparatului respiratorToamna este un anotimp ce solicită destul de mult organismul. Variatiile mari de temperatură si de presiune atmosferică au urmat caniculei verii, greu de suportat pentru multă lume. Stresul zilnic, conditiile economice ce induc un stres suplimentar, stilul de viată suprasolicitant, patologia cronică în exces la vârstnic si chiar la adultul tânăr, ridică mari probleme medicale. Virozele respiratorii sunt frecvente, deseori complicate, apar noi epidemii de gripă, convalescentele sunt trenante iar tratamentele urmate sunt deseori agresive.

În aceste conditii sunt importante atât profilaxia afectiunilor respiratorii la toate grupele de vârstă, cât şi abordarea unui tratament cât mai putin agresiv, care să nu destabilizeze organismul si de asemenea sustinerea acestuia în perioada de convalescentă pentru o refacere rapidă si cât mai bună.

Citește mai departe...

Un nou produs in gama Polygemma! - Polygemma 20 - premenstrual

Ajută la ameliorarea simptomelor neplăcute de dinainte și din timpul ciclului menstrual

Se considera ca mai mult de 85% dintre femei au una sau mai multe tulburari de ordin fizic si emotional in perioada ciclului menstrual cuprinsa intre ovulatie si prima zi a menstruatiei, cunoscute sub denumirea generica de sindrom premenstrual. Simptomele nu se manifesta in aceeasi masura la toate persoanele.

Pe durata perioadei reproductive a femeii, sindromul premenstrual poate avea manifestari diferite, cu ameliorari si agravari ale simptomatologiei.

Nu se cunosc inca in totalitate cauzele ce duc la declansarea sindromului premenstrual.

Citește mai departe...

Recomandarile gemoterapiei la problematica specifica primaverii

Recomandarile gemoterapiei la problematica  specifica primaveriiPrimăvara este anotimpul de care ne bucurăm poate cel mai mult, asteptând cu nerăbdare ca după ce iarna ne-a părăsit calendaristic să o facă si în gradele temperaturii de afară si să vedem instalându-se covorul verde viu peste tot în natură. Dar, stim cu totii că acest moment minunat al "renasterii" naturii este si un moment care suprasolicită organismul, o perioadă în care sunt accelerate în mod natural procesele de detoxifiere a organismului. Dacă emonctoriile - organele noastre de eliminare - nu sunt în stare perfectă, apar dificultăti în eliminarea produsilor de metabolism, care sunt în cantitate mai mare, datorită alimentatiei specifice anotimpului rece si sedentarismului. Aceste disfunctionalităti de eliminare se pot concretiza la diferite nivele în organism: respirator, digestiv, cutanat, la nivelul sistemului nervos, etc. Este perioada epidemiilor de viroze respiratorii, a asteniei fizice si psihice, cunoscută ca "astenia de primăvară", perioada acutizării durerilor de stomac, pentru cei cu sensibilitate la acest nivel si perioada în care cei care sunt alergici la polenul plantelor, se gândesc la o cură profilactică.

Citește mai departe...

Produse gemoterapice noi în oferta Laboratoarelor Plantextrakt

Extract din muguri de mar paduret

Extract din muguri de MAR - Malus sylvestris MG=D1

Extractul gemoterapic este obtinut din muguri proaspeti de Mar paduret (Malus sylvestris), prelucrati conform retetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Nivele la care poate actiona in organism: sistem nervos central, sistem circulator, aparat digestiv, aparat urinar, aparat osteoarticular, sistem hormonal, piele.

Recomandari principale:
Sistem nervos central: ajuta la ameliorarea starilor de astenie fizica si psihica; fortifica nervii si memoria; recomandat in stari de suprasolicitare fizica si intelectuala (dificultati de concentrare), ajuta la relaxare, diminuand starile de anxietate;

Citește mai departe...

DETOXIFIEREA LA NIVEL INTESTINAL cu extracte gemoterapice

POLYGEMMA 15 - Intestin detoxifiere


DETOXIFIEREA LA NIVEL INTESTINAL cu extracte gemoterapiceDetoxifierea la nivel intestinal este cu siguranta cea mai importanta masura terapeutica în calea dobândirii unei sanatati durabile. Tractul digestiv normal contine aproximativ 400 de tipuri de bacterii benefice ce impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare si contribuie la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Imunitatea intestinala este esentiala, fiind responsabila de 70% din capacitatea de aparare a organismului. Este demonstrat faptul ca toxicitatea intestinala este cauza multor afectiuni, manifestându-se prin unul sau mai multe simptome. De la malabsorbtia nutrientilor, se poate genera oboseala, nervozitate, probleme gastrointestinale, eruptii cutanate, dureri de cap, artrita, dureri lombare, sciatica, alergii, astm, probleme cardiace si se pare ca lista poate fi foarte lunga.

Citește mai departe...

Vitanemin

Sirop pentru copii cu extracte naturale *gemoterapice, fitoterapice si complex de vitamine si minerale.

*Extractele gemoterapice se obtin prin prelucrarea în stare proaspata a partilor tinere de planta (muguri, mladite, etc). Actiunea lor este diferita,în multe cazuri, de cea a partior adulte de plante (din fitoterapia traditionala). Actioneaza blând si profund, în sens reglator, restabilind echilibrul la nivel celular si tisular.

vitaneminRecomandari

  • Sustinerea dezvoltarii armonioase a copilului
  • Întârzieri si tulburari ale cresterii
  • Stari de demineralizare, reducerea durerilor osoase de crestere
  • Tulburari ale dentitiei la copii (întârzieri ale eruptiei dentare,carii dentare)
  • Corectarea anemiei
  • Refacerea organismului în convalescenta

Citește mai departe...

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie