Drenajul biliar dupa sarbatori

Drenajul BiliarPerioada Sarbatorilor determina de multe ori un consum în exces de alimente grase si în cantitati mai mari ca de obicei. Unul dintre organele cele mai solicitate în aceasta perioada este vezicula biliara, care da semne de suprasolicitare – precum dureri, junghiuri, senzatie de greata, tulburari de tranzit (de cele mai multe ori constipatie) si uneori chiar varsaturi.

Gemoterapia vine în ajutorul organismului prin doua macerate glicerinice foarte importante, de curatenie si drenaj a veziculei biliare: combinatia dintre Extractul de mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1, 2 ml în apa, dimineata si Extractul de muguri de Artar - Acer campestre MG=D1, 2 ml în apa, seara, zilnic, timp de o luna.

Extractul din mladite de Rozmarin este un excelent antispastic si regularizeaza motricitatea veziculei biliare. În acelasi timp favorizeaza regenerarea hepatica, colereza si drenajul biliar, reechilibrând functiile hepato-biliare.

Drenajul BiliarMugurii de Artar prezinta un organotropism marcat pentru colecist, diminueaza nivelul colesterolului total si pot reduce formarea si precipitarea noroiului biliar, cu împiedicarea formarii de microcalculi biliari în cazul bilei saturate de colesterol. Printre altele, au si actiune anti-inflamatorie asupra peretilor colecistului, determinând o reducere a contractilitatii acestuia.

Combinatia celor doua remedii poate ajuta drenajul hepato-biliar la o persoana cu ocupatie sedentara, în perioada consumului crescut de alimente bogate în grasimi si proteine animale.

Exista si remedii homeopatice, cu actiune rapida atât asupra durerii cât si asupra spasmului biliar, precum Nux vomica, Colocynthis, Taraxacum si Chelidonium, dar acestea vor fi indicate de catre medicul homeopat in  functie de simptomele specifice ale fiecarui pacient în parte (pe baza principiului individualizarii, principiu esential în homeopatie).

Dr. Sorina Soescu, MFHom
Centrul de sanatate NATURA, Constanta

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie