Faringitele streptococice si alte boli streptococice

vita de vieIn colectivitatile de copii prescolari sau scolari mici apar periodic mici focare de streptococii faringiene, care în situatii individuale se complica cu alte afectari streptococice. Sunt copii care fac scarlatina, copii ce fac afectari renale, cardiace sau articulare streptococice, iar alti copii, cu imunitate mai buna, dar nu suficienta, raman purtatori ai unui titru ASLO crescut (peste 200).
In multe dintre aceste circumstante se indica antibioterapie, care nu întotdeauna are rezultatul dorit, ca urmare a cresterii rezistentei streptococului la multe dintre antibioticele uzuale.
Optiunea propusa de gemoterapie este Extractul din muguri de Vita de vie - Vitis vinifera MG=D1 (Plantextrakt).

Acesta se poate administra si preventiv la toti copiii dintr-un grup în care a aparut un caz de scarlatina sau de faringita streptococica. Doza de administrat este de 2 ml în apa, o data pe zi, zilnic, 3-4 saptamani, la toti copii peste 3 ani expusi la prezenta streptococului.

extract de muguri de vita de viePentru scaderea unor valori ASLO moderat marite (ASLO = 400 pana la 800), rezultate foarte bune da combinatia de Extract de muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apa, dimineata si Extract din muguri de Vita de vie - Vitis vinifera MG=D1, 2 ml în apa, seara, zilnic, 2-3 luni de tratament.

Extractul din muguri de Vita de vie - Vitis vinifera MG=D1 are o actiune prevalenta asupra sistemului reticulo-endotelial si asupra aparatului osteoarticular. Este indicat în special în anginele si rinofaringitele recidivante, mai ales streptococice. Este indicat în urmari ale reumatismului acut, cu actiune neta asupra titrului streptolizinelor. Amelioreaza evolutia boli si previne aparitia complicatiilor.
In afara de actiunea curativa demonstrata de studiile multor terapeuti, Extractul din muguri de Vita de vie - Vitis vinifera MG=D1 este un remediu profilactic exceptional pentru afectarile streptococice. Atunci cand se identifica streptococul în exudat, gemoterapicul poate fi administrat în paralel cu antibioterapia indicata.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie