Gemoterapice utilizate in medicina veterinara

 Gemoterapice utilizate in medicina veterinaraGemoterapicele se obtin prin actiunea dizolvanta a glicerinei pe muguri proaspeti de arbori sau alte tesuturi vegetale in crestere sau in diviziune. Produsele gemoterapice nu au reactii secundare  sau adverse. Prin principiile active pe care le contin, produsele gemoterapice reechilibreaza sistemele energetice cu care interactioneaza, activeaza enzimele blocate refacand astfel ordinea fireasca a proceselor biochimice din organism si initiaza procesul de vindecare. Ele au capacitatea de detoxifiere si drenare a organismului iar in diferite cazuri pot rezolva o serie de afectiuni patologice sau pot fi folosite complementar cu alte terapii.
Posologia habituala pentru animale de companie  variaza intre 5 – 15 picaturi dimineata si seara.


In medicina veterinara rezultate interesante s-au obtinut in urmatoarele cazuri:

Aparat cardio-vascular:

Extract din mladite de Paducel - Crataegus oxyacantha MG=D1, tonic cardiac, scade frecventa cardiaca, creste forta de contractie a inimii, vasodilatator coronarian, hipotensor lejer, antispastic.

Aparat digestiv:

Extract din muguri de Smochin - Ficus carica MG= D1, actiune diencefalica in tulburarile psiho-somatice, favorizeaza cicatrizarea si regularizeaza secretia gastrica. Excelent efect in gastrite si inflamatiile tubului digestiv.
Extract din radicele de Secara - Secale cereale MG=D1, actioneaza asupra parenchimului hepatic, stimuland direct celula hepatica. Se indica in insuficienta hepatica prin slabiciunea parenchimatoasa a celulei hepatice, icter infectios si sechelele sale (urmari ale piroplasmozei).
Extract din mladite de Rozmarin - Rosmarinus officinalis MG=D1, activator metabolic prin stimularea sistemului reticulo-endotelial cu tropism pe ficat. Excelent colagog, de unde indicatia in insuficienta mica a ficatului. Drenor hepato-biliar.
Extract din mladite de Merisor - Vaccinum vitis - idaea MG=D1, antiinfectios si cicatrizant cu tropism pe intestin (caile urinare, aparat genital femel, sistem osteo-articular). Se prescrie de fiecare data cand tranzitul intestinal este perturbat atat in sens hiper cat si in sens hipo, dupa ce s-a eliminat intreaga etiologie organica a acestor tulburari sau verminoze.
Extract din mladite de Ienupar - Juniperus communis MG=D1, stimulator al metabolismului la nivelul ficatului, diuretic, depurativ, stimuleaza activitatea aparatului gastro-intestinal. Se prescrie in insuficienta grava a ficatului si ciroza.

Aparat osteo- articular:

Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG=D1, remineralizant pentru tinere subiecte, favorizeaza fixarea calciului in oase si cresterea tesutului osos, reechilibreaza metabolismul fosfo-calcic, stimuleaza eritropoeza.
Extract din muguri de Jneapan - Pinus montana MG=D1, antiinflamator al cartilagiilor articulare si regenerator al tesutului osos. Indicat la subiecte in varsta, in reumatism cronic.
Extract din muguri de Vita de vie - Vitis vinifera MG=D1, antiinflamator si stimulator imunitar. Se prescrie in reumatism acut si artrita micilor articulatii.

Aparat pulmonar:

Extract din muguri de Carpen - Carpinus betulus MG=D1, antispastic si cicatrizant cu tropism pe aparatul respirator, tesut hepatic si colon. Excelent remediu de rinofaringita spasmodica si cronica.
Extract din muguri de Alun - Corylus avellana MG=D1, antiscleros cu actiune polivalenta pe tesut pulmonar si hepatic. Restaureaza elasticitatea parenchimului pulmonar si combate leziunile emfizemului pulmonar.
Extract din muguri de Calin - Viburnum lantana MG=D1, spasmolitic si antialergic cu tropism pe aparatul respirator. Inhiba spasmul bronhiilor, ceace  il face un remediu particular indicat in astm de etiologie diversa, ca si in dispnee astmatiforma.

Aparat uro-genital:

Extract din muguri de Fag- Fagus silvatica MG=D1, reducerea uricemiei si cresterea diurezei. Indicat in insuficienta renala.
Extract din seminte de Frasin - Fraxinus excelsior MG=D1, excelent remediu de uricemie.
Extract din mladite de Sequoia - Sequoia gigantea MG=D1, are actiune electiva pe prostata sau uterul scleros. Este indicat  in senescenta.
Extract din mladite de Zmeur - Rubus idaeus MG=D1, Actiune eficienta in metrite si vaginite.

La nivel cutanat:

Extract din seva de Mesteacan - Betula linfa MG=D1, diuretic, depurativ, antiinflamator.
Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1, are efect cortizon-like, stimuleaza secretia corticosteroizilor. Indicat in alergie.
Extract din muguri de Nuc - Juglans-regiaMG=D1, antiinfectios, antiinflamator si cicatrizant. Se prescrie in dermatita infectata.
Extract de muguri de Ulm - Ulmus campestris MG=D1, se prescrie in eczema umeda.
Extract din mladite de Cedru Cedrus libani MG=D1, indicat in eczema uscata foarte pruriginoasa.

Sistem nervos:

Extract din muguri de Tei argintiu - Tilia tomentosa MG=D1, anxiolitic, hipnotic,sedativ, coleretic, antispasmotic. Excelent tranchilizant vegetal.
Extract din seminte de Mesteacan  -  Betula verrucosa semi MG=D1, tonic cu actiune pe sistem nervos central, antiastenic. Tonic al sistemului nervos central.
Extract din muguri de Artar - Acer campestris MG=D1, indicat in sechele de paralizie.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie