Apariție editorială: „Gemoterapie pentru prietenii noștri necuvântători”

Apariție editorială: „Gemoterapie pentru prietenii noștri necuvântători”Aparitia in America a lucrarii dr. Stephen Blake, "Gemoterapie pentru prietenii nostri necuvantatori", a fost o surpriza placuta pentru Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie (ARGH), asociatie profesionala care s a angajat pe drumul promovarii cunoasterii si utilizarii in practica medicala a Gemoterapiei si Homeopatiei, modalitati terapeutice non invazive si extrem de eficiente. Traducerea acestei carti va contribui ca medicii, farmacistii, precum si publicul larg din Romania, sa inteleaga si sa probeze puterea vindecatoare a partilor tinere de planta folosite in gemoterapie.  Autorul, Dr. Stephen Blake, medic veterinar in San Diego – California, este membru fondator al Asociatiei Americane de Medicina Veterinara Holistica, creata cu scopul de a sprijini dezvoltarea metodelor alternative de medicina veterinara.

Meritul deosebit al lucrarii il constituie faptul ca este prezentata intr-o forma concentrata, sistematizata, usor de abordat, dar in acelasi timp acopera multe din frecventele boli care afecteaza animalele. Recomandarile sale ofera o baza informativa solida care demonstreaza ca fiintele vii, fie ele oameni sau animale, se supun acelorasi legi ale fiziologiei, fiziopatologiei si terapeuticii.

Cartea este scrisa dupa o experienta castigata in  practica de peste 27 ani de medicina veterinara holistica. Parcurgand aceasta carte esti animat de optimismul molipsitor al unui suflet mare, generos, care si-a inchinat viata cautand metode terapeutice eficiente pentru a asigura starea de sanatate a fiintelor vii, metode care sa restabileasca echilibrul energetic al organismului, sa impulsioneze forta vitala, astfel incat corpul sa fie singur capabil sa lupte impotriva factorilor agresivi.

Apariție editorială: „Gemoterapie pentru prietenii noștri necuvântători”Pacientii dr. Blake sunt prietenii dar si cei mai buni profesori, cei mai buni asistenti ai dumnealui, ei l-au invatat rabdarea, cum sa-i observe pe ei, pacientii lui necuvantatori. Dr. Blake considera ca noi toti suntem elevi ai NATURII, iar profesorii nostri sunt  necuvantatoarele. Ne sfatuieste sa ne respectam acesti profesori care ne invata dragostea neconditionata pentru tot ce este viu. Considera ca rolul medicului este sa fie aplecat in cautarile sale spre vindecarea concreta, prin aplicarea medicinii holistice si astfel va obtine beneficii deosebite. Dupa 27 de ani de practica folosind, dupa caz, aromoterapia, gemoterapia, homeopatia clasica, acupunctura, afirma ca peste 95% din cazurile care intra intr-un cabinet veterinar pot fi rezolvate evitand medicamentele alopate sau chirurgia, bineinteles, fara a subestima importanta incontestabila a acestora.

Sanatatea pacientului este in mainile medicului. Medicul trebuie sa sfatuiasca apartinatorul cum sa prelungeasca anii de sanatate prin metode preventive. Preventia, spune dr. Blake, este calea de pastrare a sanatatii, de incetinire a procesului de aparitie sau evolutie a bolii si este eficienta cand o asociem masurilor curative si foarte eficienta atunci cand o punem in practica inainte de instalarea bolii.

Specialistii, dar si iubitorii de animale care vor sa incerce si alte mijloace terapeutice pentru prietenii lor, respectand reguli elementare de educatie sanitara pe care dr. Blake le indica in lucrare, vor constata ca utilizand gemoterapia vor obtine rezultate foarte bune.

Gemoterapia este un domeniu vast. Acest sistem terapeutic nu poate vindeca singur in orice situatie, dar aduce avantaje incontestabile in vindecarea pacientilor tratati atat prin metode neconventionale, cat si prin metode clasice.

Autorul pune un accent deosebit pe drenajul si detoxifierea organismului la nivel celular. Abia dupa incheierea acestui proces, corpul poate cu adevarat sa se vindece. Multe din toxinele din mediul la care sunt expuse fiintele vii, cum ar fi repelentii, insecticidele de uz casnic, medicamentele, antibioticele, vaccinurile, metalele grele, toxinele biologice, etc., sunt convertite in ficat in compusi mai simpli. Apoi ficatul se straduieste sa elimine aceste toxine excretandu-le prin emonctorii. Dr. Blake pune la dispozitie in lucrarea sa un tabel care indica remediile gemoterapice de utilizat pentru imbunatatirea functiilor de detoxifiere de la diverse nivele: renal, gastric, intestinal, pulmonar, cutanat,etc.

Apariție editorială: „Gemoterapie pentru prietenii noștri necuvântători”Prezinta in carte peste 50 de afectiuni frecvent intalnite pe parcursul practicii sale medicale,  la caini, pisici, cai si se considera un medic binecuvantat de provocarile intalnite, pe care a putut sa le trateze si sa le vindece, folosind gemoterapia. Pentru fiecare afectiune descrie simptomele prin care poate fi identificata si remediile gemoterapice de utilizat. Pune accent pe importanta individualizarii dozei de gemoterapic, in functie de nivelul de energie al subiectului si gradul sau de sensibilitate. Specifica doza si modalitatile de administrare.

Lucrarea este un important aport la literatura din domeniu, largind baza informativa. Dr. Blake demonstreaza prin practica sa ca medicina alternativa poate imbunatati viata animalelor fara a fi nevoie sa apelam la folosirea de substante chimice. Gemoterapia este operationala  aplicata preventiv, dar si in diferite faze ale bolii acute, cronice sau geriatrice. Poate fi folosita alternativ sau complementar cu alte metode terapeutice. Autorul atentioneaza si asupra pericolelor si modului irational in care se folosesc vaccinurile si arata ce ar trebui facut in acest sens.

Faptul ca pe piata farmaceutica romaneasca exista extracte gemoterapice fabricate la Laboratoarele Plantextrakt - Cluj, invita cititorii la experimentarea gemoterapiei veterinare ( le veti gasi in farmacii – nu in cele veterinare deocamdata – si in magazinele de produse naturale).
Multumim dr. Blake pentru oportunitatea oferita de a cunoaste si de a proba efectele gemoterapiei pentru "prietenii nostri necuvantatori!"

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie