Protecție prin gemoterapie și fitoterapie - Recomandările doamnei dr. Mălina Ciumașu

sistem respirator

În contextul epidemiologic actual și gemoterapia poate pune un umăr profilactic, dar și adjuvant curativ.

Într-un studiu publicat în februarie 2020, efectuat pe 140 pacienți din Wuhan, cu Covid -19 - 91.7% - febra; tuse - 75%; oboseală -75%; simptome gastrointestinale - 39.6% și comorbidități - HTA-30% și diabet zaharat -12.1%. Dintre aceștia, 75,4% prezentau limfopenie si 59.2% eozinopenie.

Într-un alt studiu publicat tot în februarie 2020, efectuat pe 105 pacienți, eozinopenia s-a întâlnit la 78.8% dintre pacienții pozitivi Covid-19, apreciindu-se că eozinopenia este un factor predictiv în termini de sensibilitate, mult mai important decât limfopenia, afirmație susținută și de Academia Europeană de Alergie și Imunologie Clinică.

Asocierea celor două și utilizarea lor ca factori predictivi crește selectivitatea, dar scade sensibilitatea. Mai mult, eozinopenia este și un factor de prognostic, pacienții cu eozinopenie având un prognostic mai sever și o degringoladă mai mare a răspunsului inflamator sistemic.

Cu ce putem noi ajuta din perspectiva gemoterapiei?

Sunt 5 gemoterapice care stimulează eozinofilele:

Sunt gemoterapice care stimulează și limfocitele:

O altă fațetă importantă a afectării imune, alături de eozinopenie, în cadrul tabloului generat de infecția cu Covid -19, este limfocitul CD4+- afectarea sa, atât în termeni de funcționalitate, cât și ca număr, acest lucru constituind un marker de prognoză de severitate atunci când apare.

Gemoterapia poate ajuta cu Extractul din mlădițe de Cimișir - Buxus sempervirens MG=D1, care conform unui studiu francez (mai vechi, din 1998), dublu orb, la pacienții asimptomatici, HIV+ dar cu CD4+ scăzute, a preîntâmpinat progresia către afecțiune activă și agravare, crescând CD4.

O schemă profilactică ar putea conține și Imunorezistan forte (conține Eupatorium perfoliatum, Ginseng siberian si Echinacea purpurea suc - 3 dintre plantele cu tropism respirator, în special pulmonar și susținătoare ale sistemului imun) – împreună cu gemoterapicul de Coacăz negru și Tinctura mamă de Soc (tinctură din inflorescențe de Soc).

Dacă ne aflăm în situația unor simptome respiratorii, până la diagnosticul specific, putem
folosi:

Dacă ne aflăm în situația unui caz diagnosticat pozitiv, putem folosi adjuvant Tinctura mamă de Soc, gemoterapicul din mlădițe de Cimișir, mai ales la imunocompromiși si chiar după vindecare, în schema de 2ml/zi, 2-3luni, cu un rol unic în această epidemie, de stimulare a CD4,NK, Ginseng siberian sau Polygemma 16- plămâni.

Suntem într-un an de curățări karmice masive la nivel planetar, un an de vibrație 4, de curățare a blocajelor de centru 4 - inimă, plămân, timus, sistem imun. Am început prin elementul foc în Australia și continuăm cu elementul aer prin infecția cu COVID-19.

Tot profilactic ar fi bine să rezolvăm tristețea, frica de moarte, trauma din iubire, prin terapie florală (vezi Mustard-tristețe, Red chestnut-grijă pt ceilalți, White chestnut-gânduri recurente, Mimulus - frica specifică, Aspen - frica fără obiect, Rock rose - panică) și să ne aplecăm asupra aproapelui nostru cu iubire și compasiune.

Dr. Mălina Ciumașu Rîmbu – Iași
Medic primar Medicina muncii – doctor în științe medicale

Bibliografie
Hong-Yi-Zheng et al.Elevated exhaustion levels and reduced functional diversity of T cells in peripheral blood may predict severe progression in COVID-19 patients.Cellular and Molecular Immunology.March 2020
Qilin Li et al. A simple laboratory parameter facilitates early identification of COVID-19 patients.BMJ-preprint.February 2020
 Zhang JJ et al.Clinical characteristics of 140 patients infected with SARS-CoV-2 in Wuhan, China.Allergy.February 2020
Dynamic gemmotherapy.Joe Rozencwajg
Gemmoterapia-Fondamenti scientifici della moderna meristemoterapia-Fernando Pitera si Marcello nicoletti
Durrant et al. Efficacy and safety of Buxus sempervirens L. preparations (SPV30) in HIV-infected asymptomatic patients: a multicentre, randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Phytomedicine.1998

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie