Gemoterapie veterinara

Gemoterapie veterinaraGemoterapia actioneaza cu cantitati infime de substante active extrase din tesuturi vegetale proaspete aflate in faza de crestere. Produsele gemoterapice  nu au reactii secundare sau adverse. Prin intermediul unor receptori specifici, ele reechilibreaza sistemele energetice ale organismului si prin mecanisme capabile sa activeze anumite enzime blocate, stimuleaza reactivitatea organica si functiile emonctoriale. Aceasta terapie vegetala permite drenarea pacientului pregatind terenul in vederea aplicarii unui tratament homeopatic. In anumite situatii gemoterapia poate rezolva o serie de afectiuni patologice sau poate oferi un suport  valid si sinergic pentru alte metode terapeutice.

Electroforeza proteinelor serului sanguin permite obiectivarea actiunii plantelor (Pol Henry). Aceasta a fost confirmata si de dr. Raymond si dr. Paquelet.  Testul s-a executat pe un efectiv de peste 10.000 de iepuri. Iepurii au fost hraniti cu un aliment granulat complex. O prima prelevare de 10 ml de sange prin punctie cardiaca a fost efectuata cand animalele au fost perfect adaptate noilor conditii. Apoi, timp de 6 saptamani au primit hrana in care s-a adaugat  extract gemoterapic de Maces - Rosa canina.  O a 2-a priza de sange a permis verificarea activitatii medicamentului  fitoterapic  pe diferite fractiuni proteice din serul sanguin. S-a demonstrat ca Rosa canina MG=D1 exercita o actiune la nivelul gama globulinelor si deci v-a putea fi indicata in anumite procese infectioase.

O alta experienta a demonstrat actiunea stimulanta  pe sistemul reticulo-endotelial a mugurilor de mesteacan (Betula pubescens), prin testul Halpern. Acest test utilizat in alergologie, permite a caracteriza actiunea unui medicament pe sistemul reticulo-endotelial masurand viteza de resorbtie a particulelor de carbon coloidal, la sobolan, sub influenta diferitelor substante. Extractele din muguri de mesteacan (Betula pubescens) cresc cu 37% viteza cu care sangele circulant este purificat de particulele de carbon care, in final, vor fi fixate pe celulele reticulo-endoteliale (Max Tetau).
Betula pubescens MG=D1 este un excelent drenor universal al organismului.

© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie