• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2020

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

Ciclu de conferinte de gemoterapie Iasi, 2016

Dr Simona NituDr Silvia IgnatStimati colegi, medici si farmacisti,

Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie organizeaza la Iasi, incepand din luna martie, curs de gemoterapie (creditat de Colegiul Medicilor si Colegiul Farmacistilor), structurat ca ciclu de 7 conferinte lunare, pe parcursul acestui an (primele doua in luna martie).

Cursul se adreseaza medicilor si farmacistilor care doresc sa se formeze in acest domeniu, realizandu-se o parcurgere a unei tematici vaste, ce acopera recomandari ale gemoterapiei in afectiuni ale aparatelor si sistemelor organismului uman.

19 martie - Baze stiintifice ale gemoterapiei/ Extractul gemoterapic- caracteristici/ Afectiunile aparatului respirator / Alergii, Afectiuni ale pielii
16 aprilie - Afectiuni ale aparatului uro-genital
14 mai - Afectiuni ale sistemului cardiovascular/ Afectiuni ale sistemului nervos, boli psihosomatice
24 septembrie - Afectiuni ale aparatului osteoarticular
15 octombrie - Studiul sarurilor Schussler - asocieri benefice cu gemoterapia
5 noiembrie - Afectiuni ale aparatului digestiv/ Boli metabolice

Locatie
Facultatea de Construcţii şi Instalaţii în CORP Ingineria Instalaţiilor, Amfiteatrul ICA1, Strada Prof. dr. docent Dimitrie Mangeron, nr. 43

Programul - sambata de la ora 10

Se asigura suport de curs tiparit - cu rubrica pentru notarea completarilor.
Taxa de participare se achita in contul ARGH - IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la  Banca Transilvania:
- 300 lei - pana la 15 februarie;
- 350 lei - dupa 15 feb, pana la 1 martie;
- 400 lei - dupa 1 martie.
- 450 lei la fata locului (18 martie).

Observatii:
In baza achitarii acestei taxe, se asigura participarea la Conferinta nationala de gemoterapie (3-5 iunie, Cluj-Napoca),
cu o reducere a taxei de 50%.
Sunt invitati sa participe si colegii care au urmat acest curs, achitand cotizatia anuala de 100 lei in contul asociatiei.

Cei interesati, va rugam sa va inscrieti cat mai repede (pe e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau telefonic - 0736.885.282 - de luni pana vineri, intre orele 10-18), pentru a ne sprijini in demersul organizatoric.

Va asteptam cu drag,
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH
dr. Silvia Ignat - vicepresedinte ARGH zona Moldova

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie