• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2024

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2024 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

Gemoterapia pe scurt - recomandări frecvente

gemoterapia pe scurt

Dr. Adrian Alecu

Complexitatea gemoterapiei ne solicită studiu și implicare pentru înțelegerea abordărilor individualizate, dar pentru a avea curajul de a porni la acest drum al cunoașterii, iată câteva recomandări frecvente într-o foarte scurtă prezentare.

Citește mai departe...

Treceți ușor peste astenia de primăvară!

astenia de primavara

Dr. Silvia Ignat
Medic primar Medicină internă - Iași

Vine, vine primăvara, se așterne în toată țara!
După o iarnă capricioasă, trupul, mintea și sufletul tânjesc după primăvară, după regenerare.

Primăvara, anotimpul renașterii naturii, este legată din punct de vedere energetic de loja lemn (ficat/vezică biliară), deci acestea trebuie susținute.

Citește mai departe...

Sugestii de sprijin în noul val al infecțiilor respiratorii

Sugestii de sprijin in noul val al infectiilor respiratorii

De la sfârșitul lunii noiembrie și până la jumătatea lunii februarie suntem în „terenul de joacă” al miasmei tuberculinice - disfuncții respiratorii, agravare la rece, pneumonii, adenopatii, amigdalite, gripă sau alte infecții virale cu tropism respirator și nu numai, hiperreactivitate bronșică, transpirații nocturne, transpirații la nivelul capului șamd.

Citește mai departe...

Gemoterapicul din muguri de Viţă de vie - eficiență în amigdalite și faringite

vita de vie eficienta in amigdalite si faringite

Viţa de vie a fost prima plantă cultivată de om şi amintită ca atare în Biblie. De aici şi până la efectul dovedit asupra streptococului a parcurs o cale lungă: a fost cultivată de iudei, egipteni, apoi de fenicieni, greci şi romani, iar în urmă cu câteva decenii a devenit şi produs gemoterapic, utilizându-se mugurii şi scoarţa rădăcinilor.

Citește mai departe...

Gemoterapia în hipertensiunea arterială

hipertensiunea

“…gemoterapia, ei bine, cu gemoterapia poți trezi omul la viață” sunt cuvintele d-lui Dr. Teodor Caba referitoare la gemoterapie și în nici o altă patologie nu sunt mai evidente decât în patologia aterosclerotică, de hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă unde nu te-ai mai putea aștepta la o revigorare a vitalității persoanei și totuși, extractele gemoterapice o pot face.

Citește mai departe...

Pregătirea organismului pentru toamnă

pregatirea de toamna

Știm că omul este o parte componentă din Natura vie din jurul său, alături de plante, animale, pe planeta Pământ, ce ne găzduiește pe toți. De aceea, schimbările de anotimpuri care influențează întreaga planetă, vor afecta și fiziologia omului – indiferent de faptul că viața civilizată îl prinde într-un ritm ce-l face uneori să se simtă separat de Natură.

Citește mai departe...

Să ajutăm copilul să își revină după boală

convalescenta copii

Perioada de refacere a organismului după o boală, traumatism sau intervenție chirurgicală este cunoscută cu denumirea de convalescență.

Convalescența durează o perioadă de timp diferită de la o persoană la alta și depinde și de boala sau de tipul de traumă suferit, iar în cazul unor boli infecto-contagioase, în perioada convalescenței persoanele mai pot fi contagioase.

Citește mai departe...

Rolul cuprului în imunitate și gemoterapicele cu conținut de cupru

rolul cuprului in imunitate

Cuprul(Cu) este un micronutrient esențial la oameni și animale pentru funcționarea adecvată a organelor și proceselor metabolice, de tipul sintezei de hemoglobină, ca neurotransmițător, pentru oxidarea fierului, în respirația celulară, producerea de energie, ca antioxidant, în formarea pigmentară, la nivel osos sau a țesutului conjunctiv.

Citește mai departe...

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie