• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2022

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2022 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

Gemoterapia în hipertensiunea arterială

hipertensiunea

“…gemoterapia, ei bine, cu gemoterapia poți trezi omul la viață” sunt cuvintele d-lui Dr. Teodor Caba referitoare la gemoterapie și în nici o altă patologie nu sunt mai evidente decât în patologia aterosclerotică, de hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă unde nu te-ai mai putea aștepta la o revigorare a vitalității persoanei și totuși, extractele gemoterapice o pot face.

Citește mai departe...

Pregătirea organismului pentru toamnă

pregatirea de toamna

Știm că omul este o parte componentă din Natura vie din jurul său, alături de plante, animale, pe planeta Pământ, ce ne găzduiește pe toți. De aceea, schimbările de anotimpuri care influențează întreaga planetă, vor afecta și fiziologia omului – indiferent de faptul că viața civilizată îl prinde într-un ritm ce-l face uneori să se simtă separat de Natură.

Citește mai departe...

Să ajutăm copilul să își revină după boală

convalescenta copii

Perioada de refacere a organismului după o boală, traumatism sau intervenție chirurgicală este cunoscută cu denumirea de convalescență.

Convalescența durează o perioadă de timp diferită de la o persoană la alta și depinde și de boala sau de tipul de traumă suferit, iar în cazul unor boli infecto-contagioase, în perioada convalescenței persoanele mai pot fi contagioase.

Citește mai departe...

Rolul cuprului în imunitate și gemoterapicele cu conținut de cupru

rolul cuprului in imunitate

Cuprul(Cu) este un micronutrient esențial la oameni și animale pentru funcționarea adecvată a organelor și proceselor metabolice, de tipul sintezei de hemoglobină, ca neurotransmițător, pentru oxidarea fierului, în respirația celulară, producerea de energie, ca antioxidant, în formarea pigmentară, la nivel osos sau a țesutului conjunctiv.

Citește mai departe...

INTESTINUL - Al doilea creier și sediu al imunității noastre

intestinul al doilea creier

În ultimii zeci de ani, intestinului i-au fost descoperite rând pe rând atribute de o importanță de netăgăduit pentru starea noastră de bine, atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic.

Citește mai departe...

Gemoterapia este chiar forța naturii

gemoterapia forta naturii

Ce anume face ca extractele gemoterapice să fie atât de speciale?

Gemoterapia este chiar forța naturii, care vine în ajutorul nostru, pentru vindecarea multor afecțiuni, pentru care de multe ori găsim cu greu soluții medicale.

Pornesc de la definiția gemoterapiei, care este o nouă fitoterapie, bazată pe utilizarea părților tinere de plantă (în general muguri, dar și mlădițe, radicele, scoarța ramurilor tinere, semințe, sevă), care au păstrată capacitatea de a se diviza, de a crea celule noi și implicit țesuturi noi.

Citește mai departe...

Ne pregătim pentru vară

vara incepe

Iată vara este aici, pregătită să ne ofere multă lumină, multă căldură.... important este să fim pregătiți să le facem față.  

Vara ne dorim să arătăm bine, parcă mai bine decât în celelalte anotimpuri, să ne simțim ușori, să putem fi activi de dimineața până seara, să ne putem bucura de soare și căldură. Dar, deseori, ne simțim îngreunați, căldura ne amețește, transpirăm în mod neplăcut și inestetic, picioarele se umflă... Ce se întâmplă cu noi? Și ce putem face?

Citește mai departe...

Protejarea ochilor în sezonul cald

ochii sezonul cald

Dr. Roxana Ghenoiu – medic primar oftalmolog

Sezonul cald este o perioadă a anului în care ne dorim să petrecem cât mai mult timp afară, deci ne expunem luminii soarelui. Este important să purtăm ochelari de soare de calitate sau cu lentile fotocrome sau antireflexive, pentru a ne proteja ochii de razele ultraviolet, care sunt nocive pentru ochi, în funcție de intensitatea și durata de expunere, putând determina afecţiuni oculare grave.

Citește mai departe...

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie