• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Gemoterapie cu Lauren Hubele și Sorina Soescu, 17-18 august 2018 - Cluj-Napoca

Gemoterapie cu Lauren Hubele și Sorina Soescu, 17-18 august 2018 - Cluj-NapocaLauren Hubele este homeopat și gemoterapeut, care locuiește și lucrează în Austin, Texas. Practica ei oferă un cadru pentru rezolvarea afecțiunilor cronice și acute folosind pe lângă gemoterapie, homeopatie și o dietă bazată pe plante - pentru copii și adolescenți, precum și pentru părinții lor.

Lauren a studiat o serie de practici naturale de ocrotire a sănătăţii alături de diverși experți internaționali. Călătorește frecvent prin țară, ținând seminarii cu privire la potențialul de vindecare al gemoterapiei. De asemenea, a făcut parte din Consiliul Director al Centrului Național pentru Homeopatie.

Citeste mai departe ...

COTIZATIE ANUALA 2018

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la  Banca Transilvania), in baza careia se elibereaza pentru fiecare manifestare certificate de participare (puncte EMC si EFC).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

Tratamentul cu gemoterapie în mononucleoza infecţioasă

Tratamentul cu gemoterapie în mononucleoza infecţioasă

Recent am primit solicitarea de o colegă să o ajut cu o schemă de tratament gemoterapic pentru un pacient tânăr cu o formă deosebit de severă de mononucleoză. Starea generală a pacientului era atât de slăbită, încât nu avea puterea de a răspunde la întrebări pentru a putea realiza un interviu homeopat şi a prescrie un tratament corespunzător.

De aceea, colega mea s-a decis să-i administreze remedii gemoterapice, care să sprijine starea generală a organismului, imunitatea şi să aibă un efect drenor asupra ganglionilor limfatici, sediul de acţiune al mononucleozei.

Studiind compendiul dr.Pitera, care oferă mai multe soluţii pentru tratamentul acestei afecţiuni, am stabilit împreună o strategie de tratament pentru pacient, în care au fost incluse următoarele preparate:

Schema de mai sus, în situaţia acută, a fost administrarea la 2 ore interval, a alternanţei dintre cele 3 remedii, în timpul zilei, timp de 4-5 zile, în perioada acută.

Apoi, pentru că situaţia s-a îmbunătăţit şi starea generală a pacientului a devenit net mai bună, a reapărut pofta de mâncare şi s-au atenuat simptomele respiratorii (durerea faringiană, tumefacţia ganglionară) şi cele generale, s-a continuat cu administrarea câte unui remediu dimineaţa, prânz şi seara, timp de alte 3 săptămâni.

Pacientul a fost un tânăr de 23 ani, care a răspuns relativ repede şi constant la tratamentul cu gemoderivate, de aceea nu s-a mai intervenit cu un alt tratament. Această situaţie este o foarte bună exemplificare a unei situaţii în care gemoterapia poate fi utilizată într-o afecţiune acută.

Ca strategie, pacientul nostru va beneficia în convalescenţă de o perioadă de până la 2-3 luni de tratament cu alte preparate:

Am decis păstrarea Extractului de muguri de Nuc în strategia de tratament pentru că este nevoie de o perioadă mai lungă de drenaj a sistemului limfatic şi a ganglionilor afectaţi de virus. Şi pentru a exista o protecţie permanentă împotriva unei alte „invazii” ganglionare cu un alt germen, în perioada atât de vulnerabilă a convalescenţei.

Dr. Sorina Soescu

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Abonare newsletter

Ce fel de informatii doriti sa primiti?
Please wait

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie