• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2021

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Ești medic sau student la medicină și dornic sa înveți homeopatie?

Programul eLearning de Homeopatie Clasică cu Prof. George Vithoulkas este o soluție excelentă.

Accesați link-ul:

https://elearning.vithoulkas.edu.gr/potra

 1. CURS ON LINE cu durata de 2 ani, subtitrat in limba română
 2. CURICULA COMPLETA: teorie, Materia Medica, Organon, repertorizare și cazuri practice
 3. PROFESIONALISM: cel mai inalt nivel academic de predare; cursul este predat în intregime de domnul prof. George Vithoulkas
 4. Forumul Studenților Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică - coordonator de curs, care oferă răspuns la toate intrebările in maxim 24 ore.

Profesorul George Vithoulkas este cel mai celebru homeopat contemporan datorita rezultatelor sale. Aveti sansa sa invatati homeopatia de la zero cu un homeopat de exceptie, complet dedicat studentilor si pacientilor sai.

Prof George Vithoulkas a avut rezultate remarcabile in practica homeopatiei, iar experienta sa uriasa o trasmite celor interesati prin Programului eLearning.

Acest program complet de homeopatie clasica se desfasoara in cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică din Alonissos, alaturi de numeroase cursuri postacademice de scurta durata, destinate atat studenţilor, cat si homeopaţilor absolventi ai Academiei IHC din Alonissos.

Sănătatea copiiilor - soluţii simple şi naturale

Sănătatea copiiilor - soluţii simple şi naturale

Copiii pot sa treacă cu uşurinţă peste  pericolul îmbolnăvirilor dacă urmează  un program de stimulare imunitară  chiar de la vârste foarte mici, 2-3 ani. Este cunoscut  faptul că imunitatea copiilor se maturizează  după vârsta de 7 ani, până la această vârstă  putând  prezenta îmbolnăviri frecvente, în special ale aparatului respirator: rinoadenoidite, angine, bronşite, pneumonii, otite. De cele mai multe ori acestea încep odată cu intrarea în colectivitate  a copiilor, dar există şi sugari care pot să prezinte îmbolnăviri frecvente  fie datorită unei imunităţi mai slabe fie pentru că vin în contact cu frăţiorii mai mari  bolnăviori, care frecventează colectivitatea.

O creştere eficientă a imunităţii se poate obţine prin administrarea  de produse naturale din muguri de plante recoltaţi în stare prospătă şi introduşi într-o soluţie ce conţine apă , glicerină şi alcool (macerat glicerinic ). Faptul că  alcoolul reprezintă 1/3 din aceasta soluţie, într-o concentraţie de 18-30% iar numărul de picături necesare este foarte mic, face ca aceste produse să fie recomandate chiar la varstă foarte mică:1-2 ani, fără nici un pericol. Fiecare produs conţine numeroase principii active reprezentate de fitohormoni, enzime, aminoacizi, vitamine, care acţionează  ca un tot unitar, ca un fitocomplex.
Acţiunea lor se desfăşoară la nivel de sistem reticuloendotelial şi se realizează atât detoxifierea celulei cât şi activarea funcţiilor ei.

Sunt câteva produse, care au un efect deosebit de benefic, chiar miraculos asupra copiilor: Extract din muguri de Brad- Abies pectinata MG=D1, Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1, Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1, Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, Extract din mlădiţe de Tamarix- Tamarix gallica MG=D1, Extract din muguri de Călin- Viburnum lantana MG=D1 şi nu în ultimul rând Extract din muguri de Viţă de vie- Vitis vinifera MG=D1.

Asocierea acestor produse, numărul de picături sau perioada de administrare va ţine cont de starea clinică a copilului: porţiunea sau segmentul aparatului respirator mai frecvent afectată (nas, gât, urechi, bronhii), frecvenţa îmbolnăvirilor, severitatea lor, patologie asociată (anemie, rahitism, etc.). În orice tip de afecţiune se recomandă asocierea a două sau trei produse pentru a rezolva cât mai profund şi mai de durată problema de sănatate a copilului. Iată câteva scheme terapeutice recomandate :
În caz de bronşite astmatiforme se recomandă Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1,10-30 pic. dimineaţa şiExtract din muguri de Călin- Viburnum lantana MG=D1, 10-30 pic., putându-se repeta această cură, după 1 sau 2 luni de pauză.

Se pot adăuga la tratament:Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1 în cazul unui teren alergic (10-30 pic. la prânz); Extract din muguri de Brad- Abies pectinata MG=D1 în caz de rahitism, tulburări de creştere (10- 40 pic. la prânz) sau in caz de rahitism , tulburări de creştere (10-40-pic.) la prânz sau,Extract din mlădiţe de Tamarix- Tamarix gallica MG=D1 în caz de anemie (10-20 pic.).
În caz de rinoadenoidite: se recomandă Extract din muguri de Brad- Abies pectinata MG=D1, 10-30 pic. dimineaţa, Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1, 10-30 pic. seara.

În caz  de amigdalite hipertrofice , angine repetate (chiar şi cele de origine streptococică) se tratează cu Extract din muguri de Brad- Abies pectinata MG=D1 10-40 pic. dimineaţa, Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1, 10-40 pic. la prânz şi Extract din muguri de Viţă de vie- Vitis vinifera MG=D1, 10-40 pic. seara. Această asociere poate fi folosită şi în cazul în care valorile ASLO sunt crescute, iar durata tratamentului va fi de 2 sau 3 luni.

În caz de rinofaringite : Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 10-40 pic. dimineaţa, Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1 sau Extract din muguri de Mesteacăn- Betula verrucosa MG=D1, 10- 40 pic la prânz şi Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1, 10-40 pic.seara.

O regulă generală în administrarea picăturilor este diluarea acestora în puţină apă înainte de utilizare. Este bine de asemenea să se administreze la 30 minute după mâncare.

Toate aceste cure sunt recomandate pentru o perioadă de 2 sau 3 luni şi este bine să fie începute înainte de intrarea în colectivitate care coincide cu începerea sezonului rece (septembrie- octombrie). Este bine să se repete după o lună sau 2 de pauză sau la iesirea din iarnă şi începutul primăverii când organismele sunt foarte slăbite (februarie-martie).

În lunile de pauză se pot corecta şi alte afecţiuni ale copilului :

După 2 sau 3 sezoane de astfel de stimulări copilul poate fi considerat protejat de agresiunile microbiene sau virale. Infecţiile vor fi tot mai rare sau de severitate minoră. Mugurii plantelor stochează în ele multă energie, forţă vitală, vigoare, substanţe organice cu legături asemănătoare corpului uman. Copiii nu vor face nici cel mai mic efort să le utilizeze şi ele nu vor dezvolta reacţii adverse sau complicaţii neprevăzute.

Pur şi simplu îşi vor transmite forţa lor şi vigoarea într-un mod firesc şi simplu aşa cum numai natura vie poate să o facă.

Dr. Simona Niţu

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie