• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2020

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

Diabetul şi complicaţiile sale

Diabetul şi complicaţiile sale

Diabetul este o boală cronică al cărui complicaţii fac ca anual sa moară 3,2 milioane de oameni la nivel mondial. Se estimează că în lume sunt aproximativ 177 milioane de bolnavi cu diabet zaharat.
Netratat diabetul va duce inevitabil la apariţia unor complicaţii la nivel ocular, renal, vascular şi al sistemului nervos.

Retinopatia diabetică reprezintă o cauză frecventă de orbire şi apare ca o complicaţie a unui diabet evolutiv după aproximativ 15 ani.
Extractul din mlădiţe de Afin- Vaccinium myrtillus MG=D1 are o acţiune hipoglicemiantă si de drenaj asupra pancreasului. De asemenea are proprietăţi tonifiante asupra vaselor sanguine, reduce stările de fragilitate şi de alterare a permeabilităţii capilare. Are organotropism asupra ţesutului retinian, ameliorând circulaţia la acest nivel.

Extractul din muguri de Dud- Morus nigra MG=D1 are certă acţiune hipoglicemiantă şi face parte din schemele terapeutice indicate în tratamentul diabetului zaharat şi a complicaţiilor sale.

Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1 se comportă în organism ca un cortizon natural şi activează raspunsul endogen în inflamaţie. Are foarte multe indicaţii clinice, printre acestea: leziuni retiniene, retinopatie diabetică, atrofia nervului optic, diminuarea acuităţii vizuale.

Schema utilă în retinopatia diabetică este următoarea: dimineaţa 50 picături Extract din mlădiţe de Afin- Vaccinium myrtillus MG=D1, prânz 50 picături Extract din muguri de Dud- Morus nigra MG=D1 şi seara 50 picături Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1.

În arteriopatia diabetică, alături de extractul gemoterapic de Afin şi cel de Dud se adaugă la schema de tratament Extract din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1, datorită organotropismului său marcat asupra sistemului vascular arterial, tonifică pereţii arterelor şi îmbunătăţeşte circulaţia arterială.

Piciorul diabetic combină alterări ale circulaţiei venoase şi arteriale şi au ca şi cauză neuropatia şi arteriopatia diabetică precum şi insuficienţa venoasă cronică şi unele infecţii cu localizare la nivelul pielii. Reprezintă o cauză importantă de morbiditate şi mortalitate datorită amputaţiilor care le necesită.

Schema folosită în acest caz este: dimineaţa 50 picături Extract din muguri de Arin negru - Alnus glutinosa MG=D1, prânz 50 picături Extract din muguri de Castan comestibil - Castanea vesca MG=D1 şi seara 50 picături Extract din muguri de Castan sălbatic - Aesculus hippocastanum MG=D1.
 În caz de suprainfecţie se adaugă la această schemă Extract din muguri de Nuc - Juglans regia MG=D1. Se foloseşte o cremă cu gălbenele şi tătăneasă în aplicaţii locale, de 2-3 ori pe zi, pe zona afectată şi în imediata vecinătate a acesteia.

Dr. Simona Dobre-Bărnuţiu

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie