• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2020

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

Extractul din muguri de stejar - un revitalizant eficace

Extractul din muguri de stejar - un revitalizant eficace

Extractul gemoterapic din muguri de Stejar se obţine prin macerarea mugurilor proaspeţi în soluţie hidrogliceroalcoolică. Este un stimulent poliendocrin acţionând asupra întregii axe hipotalamo- hipofizo- gonadice. Acţionează în principal asupra corticosuprarenalei stimulând producţia de hidroxicorticoizi urinari (17-OH) corectând astfel carenţa hormonală a corticosuprarenalei. Este folosit în principal datorită proprietăţilor sale de drenor universal.

Extractul din muguri de Stejar- Quercus pedunculata MG=D1 este un antiastenic recomandat în surmenaj fizic şi psihic, un revitalizant pentru organismul slăbit sau îmbătrânit.
La persoanele vârstnice sau în cazurile de fenomene de îmbătrânire precoce se asociază cu Extractul din mlădiţe de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1 , acţionând pe plan geriatric în sensul sporirii forţei fizice şi morale. La cei care iau multe medicamente alopate se instalează cu timpul o stare intoxicaţie manifestată prin astenie şi adinamie.
O combinaţie de extracte gemoterapice de Stejar și Sequoia în cure prelungite va duce la depurarea organismului, eliminarea toxinelor acumulate şi îmbunătăţirea funcţionalităţii tuturor aparatelor.
Extractul din muguri de Stejar- Quercus pedunculata MG=D1 tonifică organismul slăbit, atât datorită unor stări fiziologice ( vârsta, sarcina, surmenaj fizic şi intelectual) cât şi datorită unor patologii cronice sau în stări de convalescenţă.     

Acţionează asupra gonadelor ambelor sexe, stimulează producerea hormonilor sexuali fiind indicat în astenia sexuală din andropauză şi menopauză. De asemenea este util în diverse afecţiuni din sfera genitală feminină (atonie vaginală, menoragie în menopauză, metrite, prolaps uterin, tulburări menstruale) asociat cu alte preparate gemoterapice.

Are organotropism şi asupra tractului digestiv, având o acţiune reglatoare asupra funcţiei intestinale.
Acţionează asupra sistemului vascular (arterial, venos şi capilar) şi creşte tensiunea arterială în situaţiile de şoc şi colaps vascular.

Ca mod de administrare, poate fi combinat cu alte preparate gemoterapice în asocieri sau se poate administra singur. Dozele sunt câte 50 de picături (2 ml), în puţină apă, de 1-2 ori pe zi, în administrare unică şi  70 de picături (3 ml), în puţină apă, o dată pe zi în asocieri.

Dr. Simona Dobre- Bărnuţiu

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie