• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2021

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Ești medic sau student la medicină și dornic sa înveți homeopatie?

Programul eLearning de Homeopatie Clasică cu Prof. George Vithoulkas este o soluție excelentă.

Accesați link-ul:

https://elearning.vithoulkas.edu.gr/potra

 1. CURS ON LINE cu durata de 2 ani, subtitrat in limba română
 2. CURICULA COMPLETA: teorie, Materia Medica, Organon, repertorizare și cazuri practice
 3. PROFESIONALISM: cel mai inalt nivel academic de predare; cursul este predat în intregime de domnul prof. George Vithoulkas
 4. Forumul Studenților Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică - coordonator de curs, care oferă răspuns la toate intrebările in maxim 24 ore.

Profesorul George Vithoulkas este cel mai celebru homeopat contemporan datorita rezultatelor sale. Aveti sansa sa invatati homeopatia de la zero cu un homeopat de exceptie, complet dedicat studentilor si pacientilor sai.

Prof George Vithoulkas a avut rezultate remarcabile in practica homeopatiei, iar experienta sa uriasa o trasmite celor interesati prin Programului eLearning.

Acest program complet de homeopatie clasica se desfasoara in cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică din Alonissos, alaturi de numeroase cursuri postacademice de scurta durata, destinate atat studenţilor, cat si homeopaţilor absolventi ai Academiei IHC din Alonissos.

Reglarea florei intestinale

Reglarea florei intestinale

Primesc multe întrebări de la pacienţii mei, în special de la părinţi ai căror copii au urmat tratamente cu antibiotice şi prezintă ulterior dezechilibre ale florei intestinale, manifestate prin tulburări de scaun (scaun nelegat, până la diaree, sau constipaţie, sau miros foarte neplăcut al scaunului, sau scaun cu multe gaze), distensie abdominală şi gaze, cu colici şi dureri abdominale, lipsă de poftă de mâncare etc.


Primul lucru pe care îl amintesc părinţilor este acela că nu orice viroză respiratorie trebuie tratată cu antibiotice. Majoritatea copiilor care răcesc şi fac catar respirator, cu nas înfundat, secreţii de toate culorile, cu sau fără tuse, cu sau fără febră – au simptomele unor viroze respiratorii, care pot fi tratate eficient cu gemoterapice, cu fitoterapice sau cu remedii homeopatice. Există multiple informaţii în acest sens şi sunt mulţi medici deschişi spre aceste posibilităţi terapeutice.

De aceea, este esenţial să se limiteze folosirea antibioticelor doar la situaţiile care le necesită cu adevărat.
Dacă s-a făcut deja un tratament cu antibiotice orale (sau mai multe, cum se întâmplă adesea) şi au apărut deja tulburările intestinale, există mai multe posibilităţi de reechilibrare.

În primul rând, alimentar, dieta trebuie să fie foarte simplă, o perioadă de 1-2 săptămâni, aproape exclusiv vegetariană (legume, grâne integrale, fructe coapte sau fierte, foarte rar peşte), pentru a permite organismului să-şi facă re-echilibrarea locală (proteinele animale din carne, lactate, ouă, stimulează flora de putrefacţie, în detrimentul celei de fermentaţie şi ajută la perpetuarea dezechilibrului deja realizat de antibiotice). Introducerea proteinelor animale se face treptat, după dispariţia simptomelor, pe măsură ce copilul îşi reia apetitul şi starea lui generală se îmbunătăţeşte.

În al doilea rând, gemoterapia poate ajuta printr-o schemă de preparate destinate special refacerii florei bacteriene intestinale.
Aceasta este compusă din Extract din mlădiţe de Afin – Vaccinium myrtillus MG=D1, dimineaţa, Extract din mlădiţe din Merişor – Vaccinium vitis idaea MG=D1, la prânz şi Extract din muguri de Nuc – Juglans regia MG=D1, seara, zilnic, timp de o lună de zile (30-40 zile).  

Doza acestor preparate depinde de vârsta copiilor. Dacă este vorba despre sugari de până la 1 an, atunci se recomandă 5-10 pic în 50 ml apă sau ceai, în funcţie de toleranţa sugarului. Pentru copii între 1 şi 3 ani, se recomandă 10-15 pic în apă sau ceai, iar pentru cei peste 3 ani 15-20 pic în apă sau ceai. Toate produsele gemoterapice pot fi administrate la copii, inclusiv la sugari, pentru că alcoolul din compoziţia lor este diluat şi apoi mama îl diluează din nou în apă.

Se pot administra şi produsele separat. De exemplu, la un copil care răceşte des şi face multe infecţii respiratorii, care a avut sau are şi probleme pe piele (erupţii, foliculite etc) şi prezintă inclusiv tulburări de floră intestinală pe exces de antibiotice sau alte tratamente chimice, recomandăm doar Extractul din muguri de Nuc – Juglans regia MG=D1, de 3 ori pe zi, timp de o lună de zile.

Dacă avem de-a face cu un copil cu multiple probleme de sănătate, la care apar şi probleme urinare (tip infecţii urinare, frecvent cu colibacil), cu dereglări mari ale motilităţii intestinale şi eliminare deficitară a conţinutului intestinal, atunci vom prefera Extractul din mlădiţe de Merişor – Vaccinium vitis idaea MG=D1, de 3 ori pe zi, timp de 1-2 luni de zile.

Alături de schemele de gemoterapice, fitoterapia tradiţională poate să ajute prin infuzii de plante precum Roiniţa (Mellisa officinalis), 2-3 grame de pulbere de plantă, infuzată cu 200 ml apă clocotită, se lasă acoperită 15-20 minute. Pentru îndulcire, se recomandă să se fiarbă separat puţină ceapă, la foc mic, timp de 5-10 minute. Se strecoară pulpa de la ceapă iar lichidul rezultat (care este dulceag) se combină cu infuzia din Roiniţă şi se administrează (călduţ) copilului. Ceapa are şi ea efect reglator al florei intestinale, alături de Roiniţă care are proprietăţi importante antiseptice, carminative (împotriva gazelor), sedative, uşor laxative şi cicatrizante. Ajută la curăţarea organismului de toxine, elimină balonările intestinale prin expulzarea gazelor şi favorizează procesul de epitelizare şi vindecare a rănilor.

Există şi un tratament homeopatic pentru reglarea şi echilibrarea florei intestinale, care utilizează o serie de remedii numite Nosode intestinale, dar pot fi folosite şi remediile homeopatice uzuale, indicate şi prescrise individual, fiecărui copil în parte, după o consultaţie amănunţită realizată de către medicul homeopat.

Dr.Sorina Soescu

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie