• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2021

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Ești medic sau student la medicină și dornic sa înveți homeopatie?

Programul eLearning de Homeopatie Clasică cu Prof. George Vithoulkas este o soluție excelentă.

Accesați link-ul:

https://elearning.vithoulkas.edu.gr/potra

 1. CURS ON LINE cu durata de 2 ani, subtitrat in limba română
 2. CURICULA COMPLETA: teorie, Materia Medica, Organon, repertorizare și cazuri practice
 3. PROFESIONALISM: cel mai inalt nivel academic de predare; cursul este predat în intregime de domnul prof. George Vithoulkas
 4. Forumul Studenților Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică - coordonator de curs, care oferă răspuns la toate intrebările in maxim 24 ore.

Profesorul George Vithoulkas este cel mai celebru homeopat contemporan datorita rezultatelor sale. Aveti sansa sa invatati homeopatia de la zero cu un homeopat de exceptie, complet dedicat studentilor si pacientilor sai.

Prof George Vithoulkas a avut rezultate remarcabile in practica homeopatiei, iar experienta sa uriasa o trasmite celor interesati prin Programului eLearning.

Acest program complet de homeopatie clasica se desfasoara in cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică din Alonissos, alaturi de numeroase cursuri postacademice de scurta durata, destinate atat studenţilor, cat si homeopaţilor absolventi ai Academiei IHC din Alonissos.

Universul complex al tubului digestiv

tub digestiv - univers complex

Sistemul digestiv, format din cavitate bucală, esofag, stomac, intestin subţire şi colon (intestinul gros), este conectat cu alte organe prin fluxul de energie care circulă prin “meridiane” identificate încă din antichitate de către medicii chinezi.

Funcţia stomacului este legată de cea a splinei, formând o unitate în cadrul lojei Pământ, fiind principala sursă de energie a organismului.

Intestinul subţire împreună cu inima fac parte din loja Foc. La acest nivel are loc separarea principiilor alimentare (“ceea ce este limpede”) absorbite apoi în sânge şi limfă şi a deşeurilor (“ceea ce este tulbure”) care merg spre colon, pentru a fi eliminate.

Intestinul gros (colonul), împreună cu plămânul fac parte din loja Metal – cu rol important în reactivitatea imunitară a organismului.

TUBUL DIGESTIV – AL DOILEA CREIER

Tubul digestiv este considerat “al doilea creier” al corpului nostru, un univers în centrul organismului. Din perspectivă evolutivă însă, poate fi considerat “creierul original”, deoarece,  “înainte de a poseda un creier, aveam un intestin” (dr Michel Neunlist).

Complexitatea structurală şi funcţională a stomacului, în principal, şi a tubului digestiv în general, conexiunile cu sistemul nervos central şi cu sistemul endocrin, îi conferă calitatea de sistem gastro-neuro-endocrin.

Organul de “gândire“ din tubul digestiv este un element independent. Intestinele sunt înconjurate de 100 de milioane de celule nervoase (neuronii cerebrali şi cei enterici au aceeaşi origine embriologică – creasta neuronală).  Acest “al doilea creier” este considerat “imaginea în oglindă a creierului”, deoarece tipurile de celule, substanţele active şi receptorii sunt identici.

ACȚIUNE PROFUNDĂ PRIN GEMOTERAPIE

Gemoterapia este eficientă, acţionând prin trei modalităţi – substanţe bioactive, energia acestora (sunt extracte din meristemele plantei proaspete) şi informaţia farmacologică.

Substanţele bioactive din meristeme au rol reglator pentru organism datorită faptului că sunt în cantitate mică, dar cu semnificaţie maximă, rezultând un efect maxim (este legea de acţiune a informaţiei). Moleculele substanţelor care transmit informaţia între celulele noastre (neurotransmiţători, hormoni, etc.) sunt în cantitate infinitezimală, existând similaritate cu cele din meristemele plantelor.

INTESTINUL, ORGAN IMUNITAR

Intestinul este cel mai mare organ imunitar al organismului, aici aflându-se 70% din numărul total de limfocite. În tubul digestiv se găseşte şi o populaţie bacteriană numeroasă şi diversă, care formează un adevărat organ care ne influenţează viaţa.

Afectarea morfo - funcţională a sistemului digestiv se exprimă în afecţiuni acute sau cronice. Complexitatea şi particularităţile acestuia şi înţelegerea corectă a mecanismelor fiziopatologice, impun necesitatea unui tratament cu medicamente active pe mai multe planuri.

ASPECTE ALE FIZIOPATOLOGIEI STOMACULUI

Patologia digestivă este în cele mai multe cazuri psiho-somatică, determinată de conexiunile şi similitudinile receptorilor de pe membranele celulare şi neurotransmiţătorilor de la nivelul   stomacului şi sistemului nervos central. Modificări ale  secreţiilor gastrice şi ale calităţii şi permeabilităţii mucoasei digestive sunt provocate şi de  acţiunea medicamentelor de sinteză administrate timp îndelungat sau frecvent şi/ sau a unei alimentaţii dezechilibrate.

Mucoasa gastrică are un rol complex în menţinerea integrităţii structurale şi funcţionale a organelor digestive, prin secreţia  de mucus şi bicarbonat de sodiu cu rol protector şi prin acțiunea clorhidropeptică a secreției gastrice.

Reglarea secreţiei acide se realizează prin nervul vag (cale parasimpatică), hormonal prin gastrină şi umoral prin histamină – toate cu rol excitosecretor  - şi prin prostaglandine din seria E (PGE2) şi somatostatină (hormon secretat de hipotalamus) cu rol hiposecretor.

Dezechilibrarea acestor mecanisme reglatoare duce la apariţia modificării calităţii şi structurii mucusului digestiv, a procesului digestiei chimului alimentar şi al dinamicii de evacuare a acestuia spre intestin (peristaltica musculaturii netede a tubului digestiv).

Medicamentele de sinteză antihistaminice sau cele inhibitoare ale pompei de protoni, administrate mai mult de 2 luni, sau întreruperea bruscă a tratamentului, provoacă, prin inhibarea puternică a secreţiei acide, creşterea pH-ului gastric şi stimularea secreţiei de gastrină (efect rebound acid) care creşte şi motilitatea stomacului. Inhibarea secreţiei acide gastrice poate provoca şi dezvoltarea bacteriior intragastrice, greaţă, tulburări de tranzit intestinal, anemie, trombocitopenie şi neutropenie. Hipergastrinemia prelungită poate provoaca hiperplazia celulelor enterocromafine şi tumori carcinoide.

POLYGEMMA STOMAC

Gemoterapicele din formula Polygemma 1- stomac (extracte din muguri de Smochin şi Arin negru) reechilibrează aceste mecanisme fiziopatologice.

Smochinul (Ficus carica) are acţiune reglatoare a axei cortico - hipotalamice şi a secreţiilor gastrice (hiper- sau hipo-), util şi în timpul reducerii dozelor de medicamente antisecretorii gastrice şi a somniferelor. Reglează secreţiile gastrice şi motilitatea tractului gastro - duodeno - colic în tulburările neurovegetative şi psihosomatice sau în cazul tulburărilor dispeptice funcţionale.

Arinul negru ( Alnus glutinosa) acţionează în toate sindroamele sau sechelele inflamatorii la nivel de mucoasă, dominând procesele de fibroză postinflamatorie. Este remediul sindromului inflamator mucos în faza acută (gastrite, colite, ulcer gastro-duodenal), prin  stimularea corticosuprarenalei.

Smochinul şi Arinul negru au acţiune sinergică, cicatrizantă asupra mucoasei gastrice. Pentru consolidarea efectului cicatrizant şi reglator al secreţiei acide, tratamentul poate fi continuat cu Smochin chiar timp de 1-2 ani pentru persoanele cu episoade acute recidivante.

ASPECTE ALE FIZIOPATOLOGIEI INTESTINULUI

Afectarea echilibrului microbiomului intestinal prin administrarea frecventă sau de lungă durată a antibioticelor sau a altor medicamente de sinteză, printr-o alimentaţie inadecvată şi/sau consumul insuficient de lichide (în mod special de apă), duce la afecţiuni inflamatorii cronice, alergii şi/sau intoleranţe alimentare.

Microbiomul tubului digestiv începe de la nivelul cavităţii bucale, unde se găseşte o bogată populaţie bacteriană iar saliva are un rol foarte important. Mucinele din compoziţia salivei ne protejează de bacteriile rele, lăsând locul bacteriilor inofensive, benefice. Dezechilibrul microbiomului duce la modificarea structurii mucoasei care, astfel, devine permeabilă pentru molecule care în mod normal nu trebuie să depăşească această barieră. Acest complex gemoterapic acţionează sinergic, reechilibrând funcţiile afectate.

POLYGEMMA INTESTIN

Polygemma 15 - Intestin - detoxifiere - conţine extracte gemoterapice din mlădiţe de Merişor, din muguri de Nuc şi de Stejar.

Extractul din mlădiţe de Merişor (Vaccinium vitis idaea) corectează dezechilibrul motilităţii entero-colice, reglează funcţionalitatea enzimelor intestinale, iar prin glicozizii fenolici pe care îi conţine ( arbutina, hidrochinona liberă, ursona, arbutaza, etc.), are efect antiseptic şi antiinflamator, protejând mucoasa şi favorizând desprinderea de aceasta a bacteriilor care declanşează infecţii (Escherichia coli de ex.).

Extractul din muguri de Nuc (Juglans regia) are acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă şi, prin stimularea secreţiei de enzime pancreatice, prin acţiunea de stimulare a macrofagelor hepatice şi a celulelor plasmocitare, reglează funcţiile acestor organe (ficat, splină, pancreas şi veziculă biliară) stimulând astfel eliminarea deşeurilor metabolice prin sistemul limfatic.

Extractul din muguri de Stejar (Quercus pedunculata) reglează peristaltismul intestinal şi are efect antiinflamator prin stimularea secreţiei de  hormoni corticoizi ai suprarenalei.

Dr. Luminița Natalia – Sârcă
Medic primar Medicină internă, doctor în științe medicale

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie