• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2021

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Ești medic sau student la medicină și dornic sa înveți homeopatie?

Programul eLearning de Homeopatie Clasică cu Prof. George Vithoulkas este o soluție excelentă.

Accesați link-ul:

https://elearning.vithoulkas.edu.gr/potra

 1. CURS ON LINE cu durata de 2 ani, subtitrat in limba română
 2. CURICULA COMPLETA: teorie, Materia Medica, Organon, repertorizare și cazuri practice
 3. PROFESIONALISM: cel mai inalt nivel academic de predare; cursul este predat în intregime de domnul prof. George Vithoulkas
 4. Forumul Studenților Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică - coordonator de curs, care oferă răspuns la toate intrebările in maxim 24 ore.

Profesorul George Vithoulkas este cel mai celebru homeopat contemporan datorita rezultatelor sale. Aveti sansa sa invatati homeopatia de la zero cu un homeopat de exceptie, complet dedicat studentilor si pacientilor sai.

Prof George Vithoulkas a avut rezultate remarcabile in practica homeopatiei, iar experienta sa uriasa o trasmite celor interesati prin Programului eLearning.

Acest program complet de homeopatie clasica se desfasoara in cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică din Alonissos, alaturi de numeroase cursuri postacademice de scurta durata, destinate atat studenţilor, cat si homeopaţilor absolventi ai Academiei IHC din Alonissos.

Sistemul digestiv – conexiuni și dezechilibre

sistem digestiv - conexiuni si dezechilibre

Conexiunile stomacului şi intestinului cu sistemul nervos central (SNC) şi cu sistemul endocrin sunt elementele prezente în toate mecanismele fiziopatologice ale afecţiunilor digestive. Majoritatea mesajelor din stomac şi din intestin sunt omniprezente, dar, cu excepţia semnalelor de alarmă (durere, greaţă, vărsături), nu sunt percepute în mod conştient. 

Persoanele cu intestin iritabil sunt mai sensibile, percep senzaţii care în mod normal nu sunt conştientizate, deoarece, în cazul lor, inhibiţia regiunii “de disconfort” din sistemul limbic este insuficientă, limita de percepţie scade şi activitatea acestei zone cerebrale creşte. Astfel, deşi structural şi funcţional sistemul digestiv este normal, persoanele cu intestin iritabil au simptome care le crează disconfort şi le afectează calitatea vieţii.

În cazul pacienţilor cu boală Crohn sau cu colită ulceroasă, pragul de percepţie este încă suficient de înalt pentru a bloca stimulii din intestin spre creier, dar predispoziţia lor la anxietate şi depresie  este mai mare, de cele mai multe ori  ca răspuns la situaţii de stres. Stresul este unul dintre cei mai importanţi stimuli “despre care discută creierul cu intestinul”. Extractele gemoterapice echilibrează digestia şi reactivitatea la stres, atenuează stările de anxietate, cresc tonusul general, astfel încât “discuţia dintre creier şi intestin” să aibe ca rezultat vindecarea.

Astfel, în tratamentul colonului iritabil sunt indicate extractele din muguri de Smochin (Ficus carica), muguri de Tei argintiu (Tilia tomentosa) şi din mlădiţe de Merişor (Vaccinium vitis idaea). Teiul are acţiune anxiolitică şi antispastică, sinergică cu Smochinul, care reglează activitatea sistemului limbic (implicat în comportamentul emoţional) din care fac parte complexul nuclear anterior al talamusului şi hipotalamusul. Smochinul şi Merişorul completează calităţile vindecătoare ale gemoterapicelor prin efectul antiinflamator şi cicatrizant asupra mucoasei, şi de reechilibrare a microbiomului intestinal de către Merişor.

Recto-colita-ulcerohemoragică beneficiază de asocierea a trei sau patru gemoterapice, în funcţie de particularitatea şi de evoluţia cazurilor: extracte din muguri de Smochin (Ficus carica), Nuc (Juglans regia), Carpen ( Carpinus betulus) şi de Castan comestibil (Castanea vesca).

Sunt indicate în evoluţia cu dureri spasmodice ale colonului, diaree mucoasă şi/sau sanguinolentă şi disbioză intestinală. Smochinul este antispastic, cicatrizant al mucoasei şi anxiolitic, Castanul comestibil este antispastic şi diminuează congestia vasculară, Carpenul este antihemoragic iar Nucul diminuează secreţia mucoasă şi echilibrează microbiomul intestinal.

În boala Crohn este afectată mucoasa intestinală care prezintă ulceraţii ce trimit semnale numeroase de durere, crampe, anxietate, spre sistemul limbic. În acest caz sunt indicate extractele din muguri de Smochin, Coacăz negru (Ribes nigrum) şi Viţă de vie (Vitis vinifera). Coacăzul are efect antiinflamator, cicatrizant al mucoasei intestinale şi reglator al peristalticii musculaturii netede intestinale prin stimularea secreţiei de substanţe cortizon- like, Viţa de vie echilibrează reactivitatea imunitară prin acţiunea asupra leucocitelor şi limfocitelor mobilizate intens în procesul inflamator, iar Smochinul completează acţiunea acestora prin efectul cicatrizant şi anxiolitic.

În disbiozele intestinale post terapie cu antibiotice sau în cazul toxiinfecţiilor alimentare, se recomandă extractele din muguri de Nuc, din mlădiţe de Merişor şi de Afin (Vaccinium myrtillus).
Toate cele trei extracte gemoterapice refac echilibrul microbiomului intestinal, reglează secreţiile enzimatice şi au efect antiinflamator. Afinul are şi acţiune cicatrizantă asupra mucoasei intestinale, antiedematoasă asupra vaselor sanguine şi de scădere a fragilităţii capilare.

Sunt câteva exemple de patologie digestivă şi de acţiune complexă  a gemoterapicelor în mecanismele fiziopatologice ale acestora. Gemoterapicele îşi dovedesc astfel calităţile terapeutice plurivalente, corectând mecanismele fiziopatologice ale multor afecţiuni acute sau cronice, fără a avea efecte adverse sau secundare şi restabilind echilibrul întregului organism.

Dr. Luminița Natalia – Sârcă
Medic primar Medicină internă, doctor în științe medicale

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie