• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2021

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Ești medic sau student la medicină și dornic sa înveți homeopatie?

Programul eLearning de Homeopatie Clasică cu Prof. George Vithoulkas este o soluție excelentă.

Accesați link-ul:

https://elearning.vithoulkas.edu.gr/potra

 1. CURS ON LINE cu durata de 2 ani, subtitrat in limba română
 2. CURICULA COMPLETA: teorie, Materia Medica, Organon, repertorizare și cazuri practice
 3. PROFESIONALISM: cel mai inalt nivel academic de predare; cursul este predat în intregime de domnul prof. George Vithoulkas
 4. Forumul Studenților Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică - coordonator de curs, care oferă răspuns la toate intrebările in maxim 24 ore.

Profesorul George Vithoulkas este cel mai celebru homeopat contemporan datorita rezultatelor sale. Aveti sansa sa invatati homeopatia de la zero cu un homeopat de exceptie, complet dedicat studentilor si pacientilor sai.

Prof George Vithoulkas a avut rezultate remarcabile in practica homeopatiei, iar experienta sa uriasa o trasmite celor interesati prin Programului eLearning.

Acest program complet de homeopatie clasica se desfasoara in cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică din Alonissos, alaturi de numeroase cursuri postacademice de scurta durata, destinate atat studenţilor, cat si homeopaţilor absolventi ai Academiei IHC din Alonissos.

GEMOTERAPIE REGLATOARE la nivel de FICAT - COLECIST

ficat vezica biliara gemoterapie

Ficatul şi vezicula biliară formează o unitate funcţională (Loja Lemn din medicina chineză). Ficatul secretă bila şi o excretă în vezicula biliară. Vezicula biliară stochează şi excretă bila în intestin, participând la digestie.

Ficatul este organul în care se desfăşoară cele mai importante metabolisme din organismul nostru şi funcţia de eliminare a cataboliţilor şi substanţelor toxice. Ficatul şi vezicula biliară fac parte din sistemul digestiv, asigurându-se, prin buna şi armonioasa lor funcţionare, energia necesară tuturor funcţiilor organismului. De aceea toate procesele care au loc la acest nivel sunt atât de importante. Din perspectiva filozofiei artelor marţiale japoneze, aşa cum afirmă Gichin Funakoshi, există trei genuri de afecţiuni – tipul de boală care cauzează febră, funcţionarea defectuoasă a sistemului gastro-intestinal şi leziunile fizice.

Ficatul este un organ complex, structural şi funcţional, în care au loc reacţii biochimice de sinteză şi de transformare a diferitelor substanţe – funcţia de secreţie şi excreţie a bilei, funcţia endocrino-metabolică, reglarea mecanismului acido-bazic şi de detoxifiere. Are de asemenea rol hematopoetic în perioada fetală, intervine în reacţiile de coagulare şi hemostază, de termoreglare şi în reactivitatea imunitară, sintetizează şi stochează substanţe.

Patologia hepatică evoluează ca o consecinţă a unei inflamaţii - hepatită virusală, toxică, nutriţională - a unor infecţii bacteriene sau parazitare, tumori, reacţii autoimune.

În steatoza hepatică – celulele hepatice (hepatocitele) conţin în citoplasma lor trigliceride sub formă de  vezicule, care pot ocupa tot spaţiul până la distrugerea celulei şi la eliberare de enzime, al căror nivel în sânge indică severitatea afectării.

Gemoterapicele indicate sunt:

 • Secara - radicele (Secale cereale) care are tropism hepatic, având acţiune citoprotectoare şi regenerativă (conţine  hidraţi de carbon şi săruri minerale - calciu, fier, mangan);
 • Rozmarinul - mlădiţe (Rosmarinus officinalis), cu tropism particular pentru ficat și colecist (vezicula biliară), căile biliiare şi glandele suprarenale, cu acţiune trofică, hepatoregeneratoare şi de stimulare a sistemului reticuloendotelial, realizând eliminarea deşeurilor catabolice şi a radicalilor liberi (efect antioxidant celular);
 • Măslinul - mlădiţe (Olea europaea) este reglator al metabolismelor lipidic şi glucidic şi stimulator al secreţiilor pancreatice ( conţine magneziu, mangan, phosphor, calciu, fier, cupru, cu rol important în procesele metabolice şi în echilibrarea stărilor anxioase şi fobice);
 • Ienupărul - mlădiţe (Juniperus communis) are tropism hepatic, cu acţiune asupra metabolismelor, crectând hipoalbuminemia şi normalizând profilul proteic şi echilibrul osmotic.

Hepatitele, indiferent de etiologie (virusală sau toxic-nutriţională), debutează cu un proces inflamator (infiltrat limfo-plasmocitar) care, în evoluţia spre cronicizare modifică structura hepatică în zone de fibroză. În timp, apare insuficienţa hepatică şi o posibilă evoluţie spre ciroză.

Preîntâmpinarea acestor modificări morfo-funcţionale hepatice şi/sau reechilibrarea în aceste cazuri, prin asocierea gemoterapicelor cu acţiune sinergică şi complementară este o opţiune inspirată – exemplu și formula Polygemma 11 Ficat –detoxifiere. Gemoterapicele asociate sunt cele din mlădiţe de Rozmarin, de Ienupăr şi din muguri de Alun (Corylus avellana).

Extractul din muguri de Alun are acţiune asupra ţesutului mezenchimo-conjunctival, cu efect antiinflamator şi antifibrozant hepatic, echilibrând metabolismul proteic, crescând nivelul albuminelor şi normalizând alfa şi beta globulinele, stimulând celulele Kupffer hepatice cu rol în eliminarea deşeurilor catabolice.

Astfel, cele trei gemoterapice sunt eficiente în steatoza hepatică, prin echilibrarea metabolică, cât şi în diferite forme de hepatită, în stadiu incipient, prevenind cronicizarea, iar în cazurile avansate, diminuând procesul inflamator şi reducând fibrozarea ţesutului hepatic. În stadiul de insuficienţă hepatică incipientă redresează parametrii funcţionali perturbaţi, iar în stadiile avansate previn sau diminuă complicaţiile posibile.

Rozmarinul are şi efect tonic la nivel cerebral şi general prin stimularea corticosuprarenalei şi împreună cu Ienupărul, prin stimularea diurezei, ajută la eliminarea cataboliţilor.

Ficatul secretă bila şi o excretă în vezicula biliară unde este stocată şi apoi excretată în intestin, parte a procesului digestiv. Patologia colecistului poate fi funcţională (diskinezie biliară) sau datorată unor inflamaţii (angiocolite, colecistite), prin formare de calculi, secundar tulburărilor metabolice (litiaza biliară).

Bila este un mediu lichid al cărei costituenţi – colesterolul, bilirubinatul de calciu şi carbonatul de calciu – se află în mod normal în stare de sol, în echilibru. În procesul litiazic, colesterolul este în exces faţă de sărurile biliare şi fosfolipide, exces favorizat de staza biliară, care poate duce şi la infecţii şi la deconjugarea sărurilor biliare.

Formula Polygemma 2- Căi biliare, conține trei gemoterapice cu efect complex asupra factorilor cauzali şi asupra tulburărilor morfo-funcţionale: extracte din mlădiţe de Rozmarin (Rosmarinus officinalis), din muguri de Frasin (Fraxinus excelsior) şi de Arţar (Acer campestre).

Extractul din muguri de Frasin are acţiune diuretică, uricozurică, hipocolesterolemiantă, influenţând metabolismele purinic şi lipidic. Astfel, are efect asupra proceselor metabolice şi asupra dinamicii de la nivelul veziculei biliare, preîntâmpinând staza şi formarea calculilor, infecţiile şi inflamaţia secundară. Diminuează, prin echilibrarea funcţiei biliare, starea de anxietate, ameliorând şi în acest fel digestia şi tonusul general.

Extractul din muguri de Arţar acţionează sinergic cu cel de muguri de Frasin, având tropism marcat pentru colecist, diminuând concentraţia colesterolului şi staza biliară, deci împiedicând formarea calculilor. Având acţiune antiinflamatoare, de echibrare a kineticii colecistului şi a  metabolismelor proteic şi lipidic, extractul din muguri de Arţar este drenor al cataboliţilor, eficient în atenuarea proceselor degenerative organice incipiente şi în eliminarea substanţelor umorale toxice.

Toate gemoterapicele din aceste formule gemoterapice complexe sunt eficiente, prin sinergism şi complementaritatea acţiunilor, asupra afecţiunilor hepato-biliare, în stadii diferite de evoluţie şi/sau de cumul patologic. Sunt atinse toate mecanismele fizio-patologice ale acestor manifestări clinice, reechilibrarea fiind atât funcţională cât şi structurală, prin administrarea unui produs natural.

Dr. Luminița Natalia – Sârcă
Medic primar Medicină internă, doctor în științe medicale

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie