• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2021

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam in acest an la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 100 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Ești medic sau student la medicină și dornic sa înveți homeopatie?

Programul eLearning de Homeopatie Clasică cu Prof. George Vithoulkas este o soluție excelentă.

Accesați link-ul:

https://elearning.vithoulkas.edu.gr/potra

 1. CURS ON LINE cu durata de 2 ani, subtitrat in limba română
 2. CURICULA COMPLETA: teorie, Materia Medica, Organon, repertorizare și cazuri practice
 3. PROFESIONALISM: cel mai inalt nivel academic de predare; cursul este predat în intregime de domnul prof. George Vithoulkas
 4. Forumul Studenților Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică - coordonator de curs, care oferă răspuns la toate intrebările in maxim 24 ore.

Profesorul George Vithoulkas este cel mai celebru homeopat contemporan datorita rezultatelor sale. Aveti sansa sa invatati homeopatia de la zero cu un homeopat de exceptie, complet dedicat studentilor si pacientilor sai.

Prof George Vithoulkas a avut rezultate remarcabile in practica homeopatiei, iar experienta sa uriasa o trasmite celor interesati prin Programului eLearning.

Acest program complet de homeopatie clasica se desfasoara in cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică din Alonissos, alaturi de numeroase cursuri postacademice de scurta durata, destinate atat studenţilor, cat si homeopaţilor absolventi ai Academiei IHC din Alonissos.

Nucul - copacul solitar

Daruri minunate din muguri, flori, frunze și fructe

Nucul copacul solitar

Despre Nuc știm, în general, că este copacul solitar, sub care nu crește nimic, iar învelișul nucilor verzi zicem că ar conține iod – după cum ne pătează mâinile atunci când le culegem. Este copacul pe care îl apreciem în special pentru fructe, cu semințele sale – nucile - pe care nu există persoană la noi în țară, care să nu le fi gustat măcar. Dar iată că dintre aceste afirmații nu toate sunt adevărate, iar Nucul este mult mai mult de atât.

Oare nu poate crește nimic la umbra unui Nuc?

Doar parțial adevărat, pentru că în realitate putem interveni ca acest lucru să nu se întâmple. Umbra Nucului – în principal a copacilor bătrâni – este dată de coroana compactă, ce lasă foarte puțin să pătrundă razele soarelui și aceasta este o cauză obiectivă pe care nu o putem nega. Pe de altă parte – și aici putem interveni – este vorba de frunzele sale care toamna alcătuiesc un covor în jurul copacului, toxic pentru sol, prin juglonă, compus care se va acumula în sol, dacă nu vom îndepărta covorul de frunze moarte. Acumularea de juglonă în solul din jurul copacului, precum și existența sa în frunze și fructe, îl fac și să fie periculos dacă poposim prea mult la umbra lui. Se spune că Nucul poate să absoarbă din energiile noastre negative, dar stând prea mult la umbra Nucului, vom fi obosiți, cu dureri de cap, căci nu vom putea rezista forței lui.

Găsim iod în compoziția sa chimică?

Tot juglona, care la aer se oxidează foarte repede, este cea care ne colorează pielea degetelor, atunci când culegem și desfacem nucile verzi. Deci, greșit am crezut unii dintre noi că este vorba de iod. Juglona, alături de taninuri și uleiul volatil din frunze și fructe, acționează ca “gardian” al Nucului, ferindu-l de orice insecte sau alți prădători, iar despre lemnul de Nuc, folosit în industria de mobilă, se știe că nu este atacat de molii.

Nucile – un aliment pentru oameni sănătoși sau bolnavi

Vorbind despre Nuc, în primul rând suntem conștienți de valoarea nutritivă a nucilor. Acestea conțin aprox. 15% proteine, până la 63% grăsimi – cu conținut în acid gras Omega-3 , 14% glucide, un complex de săruri minerale (dintre care predomină cele de potasiu, apoi de calciu, sodiu, fosfor, fier, etc) și vitamine (A, B2, B3, C, E). De aceea, nucile sunt considerate un aliment nutritiv, ce ar putea înlocui și carnea.
În combinație cu mierea de albine, se consideră că se obține un aliment complet. Iar ca ulei obținut prin presarea la rece a nucilor, este apreciat pentru proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și hipocolesterolemiante, în special cu rol în prevenția afecțiunilor cardiace și pentru fortificarea sistemului nervos.

Terapie cu muguri, flori și frunze de Nuc

Dintre acestea, cea mai veche și mai cunoscută este fitoterapia, care a pus în valoare, din vremuri mult apuse, efectele benefice ale frunzelor de Nuc. I-a urmat apoi, la distanță mare, la început de secol XX, terapia florală a dr.Bach și mai curând, începând din anii ’60 ai secolului trecut, gemoterapia, terapia cu muguri a dr.Pol Henry.

Fitoterapie străveche cu frunze de Nuc

Pentru frunzele de Nuc, studiile de fitochimie au dezvăluit compoziția chimică complexă, căreia i se atribuie în principal proprietăți astringente, antidiareice, cicatrizante, ușor hipoglicemiante și hipotensive, acțiune diuretică - depurativă. Nu se recomandă femeilor însărcinate și celor care alăptează, în principal datorită juglonei. Extern, se recomandă comprese cu decoctul, în boli de piele (acnee, eczeme, psoriazis) sau spălături în candidoze.

Terapie florală cu flori de Nuc - remediu floral Walnut

Nucul, considerat în vechime simbol al fecundității, are flori unisexuate – femele (ce au forma de uter) și mascule (amenți negricioși, ce pot fi comparați datorită formei, cu penisul). Remediul floral Walnut se obține din florile femele, cele din care se vor “naște” nucile.
Forța arborelui se va transfera omului, prin administrarea acestei esențe florale, astfel încât va putea face față mai ușor perioadelor de tranziție din viață (adolescență, sarcină, menopauză, plecarea copiilor din cuibul părintesc, pensionare, divorț) sau în diferite alte situații când persoana devine prea ușor impresionabilă la influențele externe, care o pot abate de la scopul său.

Gemoterapie cu muguri de Nuc – extract gemoterapic din muguri de Nuc

Mugurele de Nuc nu putea lipsi din oferta generoasă a terapiei cu extracte din muguri – gemoterapia. Este considerat a fi “antibioticul” gemoterapiei, datorită proprietăților antibacteriene, antifungice. La acestea se adaugă acțiunea antiinflamatoare, cicatrizantă, reglatoare a funcției intestinale și pancreatice, ușor hipoglicemiantă și detoxifiantă la nivel limfatic.

Extractul din muguri de Nuc, datorită acțiunii polivalente este recomandat în schemele gemoterapice din mai toate inflamațiile acute și mai ales în cele cronice, de la toate nivelurile: respirator, digestiv, uro-genital, ocular și din sfera ORL, precum și de la nivelul pielii. Forța Nucului o regăsim în plus în muguri și prin acțiunea de detoxifiere limfatică profundă, de la nivelul ganglionilor limfatici. În acest fel, putem spune că gemoterapicul din muguri de Nuc, administrat la nevoie, va crește rezistența organismului, după cure de 2-3 luni de zile.

Utilizări frecvente

Balonare, flatulență și distensie abdominală - în cure de 1-2 luni, asociat cu Extract din mlădițe de Merișor.

Aerofagie (înghițirea aerului în timpul mesei) - asociat cu Extract din muguri de Smochin.

Malabsorbție intestinală din insuficiența pancreatică - în cure repetate la nevoie, asociat cu Extract din muguri de Coacăz negru.

Diaree după antibiotice – cură de 2-3 săptămâni, asociat cu Extract din mlădițe de Merișor și Extract din mlădițe de Afin.

Infecții de căi respiratorii superioare (la nivel de amigdale, faringe) - asociat cu Extract din muguri de Viţă de vie.

Valori crescute ale glicemiei – cure de 2 luni, repetate la nevoie, asociat cu Extract din muguri de Dud şi Extract din mlădiţe de Afin.

Leucoree – cure de 2 luni, asociat cu Extract din mlădiţe de Iarbă neagră şi Extract din muguri de Arin negru.

Dermatoze și eczeme diverse – asociat cu gemoterapice specifice: cu Extract din mlădițe de Cedru (formele cu piele uscată), Extract din muguri de Ulm (formele cu piele umedă, cu supurații) și cu Extract din muguri de Platan, ca antiinflamator general cu tropism pe piele.

Intră în compoziția gemoterapicelor complexe: Polygemma 13 – Piele detoxifiere, Polygemma 15 – Intestin detoxifiere și Polygemma 19 – Glicemie.

Nucul – copacul protejat prin lege

Poate nu știați, dar există din anul 2003 o lege a pomiculturii care interzice tăierea Nucului fără o autorizație, care se dă doar dacă există o motivație acceptată: copaci care au cel puțin o treime din coroană uscată, copaci care sunt dezrădăcinați din cauze naturale sau care se află în locuri unde s-a autorizat construirea unor obiective. Însă, chiar și în aceste condiții, pentru fiecare Nuc tăiat, proprietarul este obligat prin lege să planteze alți trei. Acest lucru se datorează reducerii în timp a numărului de copaci din țara noastră.

Lemnul Nucului, fin, cu o textură frumoasă, este considerat un fel de aristocrat al lemnului, fiind folosit la fabricația mobilei de lux, la decorarea bordului mașinilor de lux, a yahturilor. De aceea, legea încearcă să stopeze “goana” după lemnul de Nuc și să încurajeze cultivarea acestuia, în special ca pom fructifer.

Protejat de această lege, să ne bucurăm de darurile minunate pe care regalul Nuc ( Juglans regia, după denumirea științifică) ni le aduce și cunoscându-le efectele pentru sănătate, să le folosim sub toate formele: muguri, frunze, flori și fructe.

Farm. sp. Carmen Ponoran

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie