• Gemoterapie

    Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

    Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
    Citeste mai mult
  • Homeopatie

    Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

    Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
    Citeste mai mult
  • 1
  • 2
  • Vademecum gemoterapic
  • Homeopatia pentru toti
  • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

conferinta ARGH 2023

Stimați colegi, medici și farmaciști iubitori ai gemoterapiei,

Ne bucurăm să anunțăm revenirea în acest an a conferinței noastre de gemoterapie, cu invitați deosebiți, pasionați de gemoterapie, din întreaga lume, precum și din mediul academic românesc. 

Câteva cuvinte despre invitații speciali ai conferinței...

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZATIE ANUALA 2023

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2023 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

BRADUL - simbol şi remediu tămăduitor -

bradul simbol si remediu tamaduitor

Dr. Luminița Natalia Sârcă

“Pădurea de brazi ni se pare a fi de o vechime imemorială, saturniană, eternă în durata sa... Sufletul zbuciumat de frământările vieţii îşi găseşte în ea o odihnă binefăcătoare, forţa de a-şi clarifica destinul şi de a-şi înălţa Eul gata să se piardă. Unde ar putea să domnească verticalitatea cu mai multă rigoare şi perfecţiune?”

Wilhelm Pelikan - Omul şi plantele medicinale

Aspectul maiestuos al Bradului, cu frunze verzi în toate anotimpurile, cu esenţele şi răşinile puternic reconfortante, i-au creat o bogată simbolistică. În antichitate, bradul era considerat arborele naşterii soarelui şi, prin similitudine, al naşterii lui Isus. Este astfel “pomul de Crăciun.” Crenguţa de brad ornată cu decoraţiuni colorate, pusă la sfârşitul lunii aprilie la uşa casei sărbătorea “luna Mai agricolă“, pentru recolte bogate, simbolizând şi fecunditatea. Este şi simbolul “înălţării şi norocului”, datorită înălţimii sale și aspectului impunător.

Bradul este un conifer apărut pe planeta Pământ acum peste cinci sute de milioane de ani, supravieţuind tuturor erelor geologice. Deşi atât de rezistent, este “un arbore delicat, care necesită adăpost în primii ani de viaţă. Tinereţea sa este caracterizată de creştere lentă, cu exigenţă în privinţa solului şi climei. Preferă solurile silicoase, un teren proaspăt şi fertil, crescând la altitudini între 400 şi 1800 de metri.

Formează păduri dense şi vaste și are o mare putere de regenerare. Trăieşte în jur de 200 de ani, dar poate ajunge şi până la 300 de ani. În apropierea vârstei de 100 de ani, ramurile terminale îşi încetează creşterea.

Denumirea latină a bradului, Abies alba (Bradul alb), a fost înlocuită în anul 1805 cu denumirea Abies pectinata, deoarece are frunzele dispuse ca dinţii unui pieptene. Rezistă la temperaturi de la +5° la - 38°. Necesită cel puţin trei luni de repaus vegetativ.

Forța terapeutică a Bradului

Efectul tonic asupra sistemului nervos este atât de puternic încât, aşa cum spunea Rudolf Steiner, “ceva se emancipează în organism şi devine independent”. Este o acţiune fortifiantă asupra Eului, asemănătoare cu cea a Rozmarinului – considerat de Rudolf Steiner ca “Brad al Labiatelor”. Acţiunea vindecătoare a Bradului este complexă – nu numai asupra sistemului nervos – fiecare parte a sa conţine substanţe care echilibrează metabolismele şi constituie un aport important de vitamine, uleiuri esenţiale şi răşini, taninuri, celuloză.

În scoarţă găsim taninuri, celuloză şi răşini, în frunze uleiuri esenţiale, vitaminele A şi C, iar în muguri şi în ramurile tinere se află un complex de substanţe bioactive cu rol reglator al metabolismelor şi a limfei (cea care curăţă organismul de toate deşeurile metabolice).

Bradul în gemoterapie

Mugurii de Brad au efectul terapeutic cel mai complex şi mai profund asupra organismului. Au fost folosiţi din timpuri îndepărtate pentru proprietăţile balsamice, excretoare, sudorifice, stimulatoare, în tratarea infecţiilor şi inflamaţiilor aparatului respirator, chiar a tuberculozei. Măsura acestor calităţi ale mugurilor este dată cel mai mult în forma de extract gemoterapic.

Refacerea structurii plantei primăvara, la reluarea ciclului de viaţă, începe în muguri. Acelaşi efect este indus în celulele organismului de gemoterapicul din muguri de Brad. Atât copiii cât şi adulţii, de la vârste tinere până la senectute, primesc un dar minunat, vindecător, din partea mugurilor de Brad, confirmând simbolistica renaşterii, prin armonizarea creşterii şi echilibrării structurale.

Acțiunea antiinflamatoare și influenţa asupra circulaţiei limfatice, ameliorează şi răreşte episoadele acute, recidivante, de angine, amigdalită, rinofaringită, frecvente în mod deosebit la copii – dar prezente şi la adulţi. În aceste cazuri este eficientă aocierea în tratament cu alte gemoterapice – Extractul din mlădițe de Măceş, Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu sau de Mesteacăn pufos, Extractul din muguri de Nuc. Persoanele cu astfel de afecţiuni sunt frecvent palide, uneori cu anemie, cu carenţe minerale, unii copii cu întârziere de creştere. Atunci, asocierea Extractului din muguri de Brad cu gemoterapicele din muguri de Porumbar, cu cel din mlădițe de Măceş şi cel din muguri de Mesteacăn argintiu sau pufos, este de mare folos.

Mugurii de Brad, în forma gemoterapică, reechilibrează asimilarea şi metabolismul calciului şi aduc un aport de vitamine şi enzime necesare proceselor celulare. Copiii care cresc prea repede comparativ cu vârsta lor sau adolescenţii cu un deficit de minerale şi vitamine ajung la starea normală cu ajutorul Extractului din muguri de Brad.

Acelaşi efect remineralizant se regăseşte şi la persoanele adulte cu carenţe de aport sau din cauza altor boli, ajutând la consolidarea mai rapidă a fracturilor sau refacerea structurii osoase în cazurile de osteoporoză (asociat cu gemoterapicele din mlădiţe de Mur şi /sau Sequoia).

Gemoterapicul din muguri de Brad este eficient în prevenţia rahitismului, a cariilor dentare şi un adjuvant foarte util în prevenţia şi/sau tratamentul parodontozei, asociat în acest caz cu Extractul din muguri de Mesteacăn pufos și Extractul din muguri de Stejar. Spasmofilia, tulburările neuro-musculare, sunt de asemenea ameliorate.

Tendinţa la răceli, viroze, este diminuată cu ajutorul minunaţilor muguri de Brad, asociați cu gemoterapicele din muguri de Coacăz negru şi din mlădiţe de Măceş.

Iată cum, pentru orice anotimp în care copiii sau adulţii sunt vulnerabili prin predispoziţiile la îmbolnăvire, sau pentru cei care suferă de diferite dezechilibre metabolice prin carenţe minerale şi vitaminice sau în cadrul unor afecţiuni cronice, extractul gemoterapic din muguri de Brad îi protejează, îi face mai rezistenţi la îmbolnăvire şi ajută la reechilibrarea şi vindecarea lor.

Suntem parte din Natură

BRADUL – simbol al renaşterii şi creşterii, al regăsirii echilibrului şi tonusului stării interioare, al tonusului sistemului nervos şi tonusului general, al bucuriei unui nou început, se concretizează în toate efectele benefice, reglatoare asupra organismului, transmiţând substanţele vindecătoare, energia şi informaţia specifice remediilor naturale.

Noi suntem parte din Natură, cu o structură moleculară similară cu a plantelor, aşa încât asimilarea şi metabolizarea lor este un proces firesc. Echilibrarea şi vindecarea unui organism cum este cel uman, nu are corespondent mai asemănător în complexitate structurală şi fiziologică decât în plante şi, prin excelenţă, în muguri şi mlădiţe.

Coniferele au facultatea de a atrage cu putere forţele cosmice ale căldurii şi de a produce din abundenţă esenţe şi răşini. Această calitate le face să trăiască într-un foc vital intern care poate sfida o iarnă lungă şi un frig intens.

Primăvara este anotimpul renaşterii Naturii şi mugurii sunt cei care o fac posibilă, iar iarna, deşi este anotimpul repaosului vegetal, anunţă prin Bradul de Crăciun renaşterea şi bucuria noului început. Să nu uitaţi de “prietenia”şi ajutorul lor vindecător!

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

  • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
  • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
  • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

  • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
  • actioneaza profund, la nivel celular
  • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
  • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
  • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie