• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2022

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2022 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Curs online de gemoterapie pentru specialiști - din toamna 2022

minicurs gemo

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

Tusea - simptomul multor afecțiuni

Tusea - simptomul mult0r afecțiuni

Tusea, definită ca act reflex de eliberare a căilor respiratorii, în urma unei iritații la acest nivel, este un simptom ce poate să apară în diferite circumstanțe, generat de anumite situații sau afecțiuni. De aceea, consultul medical este esențial pentru stabilirea diagnosticului și a schemei de tratament. Gemoterapia poate susține ameliorarea acceselor de tuse și refacerea organismului.

Tusea din afecțiuni respiratorii

Cel mai adesea este vorba de afecțiunile respiratorii care pot fi însoțite de tuse, seacă sau productivă și, de multe ori, ambele tipuri de tuse apar pe parcursul evoluției bolii.

Extractele gemoterapice administrate în tuse nu inhibă reflexul de tuse, ci stimulează organismul pentru eliminarea toxinelor de la nivelul căilor respiratorii, ușurează respirația și repară țesuturile afectate. Sunt recomandate extracte gemoterapice din: muguri de Carpen, mlădițe de Caprifoi, muguri de Plop, muguri de Călin, muguri de Castan comestibil, a căror acțiune poate fi completată, pentru refacere pulmonară, cu extracte gemoterapice din muguri de Alun, muguri de Brad, muguri de Castan sălbatic sau mlădițe de Mur.

Tusea seacă

Este cea care apare, în general, la debutul afecțiunilor respiratorii. Extractul din muguri de Carpen este principalul gemoterapic recomandat, atât în tusea seacă, cât și în cea productivă. Combină acțiunea de reducere a acceselor de tuse cu efectul antiinflamator, cicatrizant, de protecție pulmonară și hepatică.

În răgușeală și tuse seacă se va administra Extractul din mlădițe de Caprifoi, pentru acesta existând și dovezi ale unei acțiuni antivirale, fiind recomandat și în gripă. Rezultate pozitive ale cercetărilor realizate în China cu un extract de Caprifoi pe virusul SARS -CoV2, ne fac să avem în vedere această recomandare pentru gemoterapicul de Caprifoi, pentru a împiedica propagarea virusului din tractul respirator superior în plămâni. Această tuse seacă va trece doar odată cu eliminarea virusului din corp.

În crizele puternice de tuse seacă sau tuse convulsivă, Extractul din muguri de Călin poate reduce spasmele musculaturii de la nivelul căilor respiratorii, acțiune completată cu cea calmantă, reglatoare la nivel neurovegetativ.

Propunere pentru o schemă gemoterapică:

Extract din muguri de Carpen dimineața, Extract din mlădițe de Caprifoi la prânz și Extract din muguri de Călin seara. La nevoie, în accese de tuse, Carpenul și Călinul se pot administra de 3-4 ori pe zi, câte 1 ml din fiecare.

Tusea productivă

Tusea productivă se instalează, în general, când infecțiile virale respiratorii se suprainfectează bacterian, necesitând în acest caz și tratament antibiotic. Ele pot fi la nivelul căilor respiratorii superioare (rinosinuzite, rinofaringite, etc) sau la nivel mai profund, afectând plămânii (bronșite, pneumonii bacteriene, etc).

Extractul din muguri de Plop, cu acțiune expectorantă, de fluidificare a secrețiilor și antiinflamatoare se poate asocia în aceste cazuri cu Extractul din muguri de Carpen și Extractul din muguri de Nuc, acesta din urmă completând acțiunea antibioticului.

Propunere pentru o schemă gemoterapică:

Extract din muguri de Carpen dimineața și seara, Extract din muguri de Plop la prânz. La nevoie, Carpenul se poate administra de mai multe ori pe zi, câte 1 ml.

O asociere de extracte gemoterapice din mlădițe de Caprifoi, muguri de Carpen și muguri de Călin se găsește în complexul gemoterapic Polygemma 3-Tuse, cu efecte benefice, atât în tusea seacă, cât și în cea productivă.

Tusea tabagică

Este o tuse productivă, încărcată, care survine mai ales dimineața, la trezire, dar și în cursul zilei. Pe de altă parte și atunci când veți hotărî să vă lăsați de fumat, tusea ar mai putea dura încă câteva săptămâni, pentru că sistemul respirator se curăță treptat de nicotină și alți poluanți acumulați. Acest proces de curățare poate fi înlesnit prin administrarea de Extract din mlădițe de Lemn câinesc, cu efect drenor limfatic.

Propunere pentru o schemă gemoterapică:

Extract din muguri de Carpen și Extract din mlădițe de Lemn câinesc dimineața, Extract din muguri de Plop la prânz și Extract din muguri de Carpen, seara. Cura gemoterapică se va administra timp de 2 luni, cu repetare la nevoie. Ea poate fi urmată de administrarea complexului Polygemma 16 - Plămâni, pentru refacere pulmonară, iar ca ajutor pentru renunțare la fumat, o soluție poate fi cura cu complexul fitoterapic Nicotan – AntitabacPlant.

Tusea de natură alergică

Tusea poate fi seacă, într-o alergie mai ușoară, dar și productivă, într-un stadiu mai avansat al alergiei, când este caracterizată prin secreții albicioase. 

În bronșite alergice, astm bronșic, la extractele gemoterapice recomandate în tuse, se vor asocia cele cu acțiune antialergică, cel mai frecvent fiind recomandate de către medicii specializați în gemoterapie: Extractul din muguri de Coacăz negru, Extractul din mlădițe de Măceș, Extractul din muguri de Fag.

Refacerea după afecțiuni respiratorii însoțite de tuse

Este util ca administrarea extractelor gemoterapice recomandate în tuse să continue timp de o săptămână și după ameliorare și dispariția simptomelor, pentru o vindecare de durată.

Dacă a existat și o afectare pulmonară, în cazul adulților, complexul gemoterapic Polygemma 16 – Plămâni poate completa tratamentul medicamentos și este o alegere utilă și pentru perioada de convalescență, susținând refacerea elasticității țesutului pulmonar și a capacității respiratorii.

În cazul copiilor, extractele gemoterapice din muguri de Brad, muguri de Alun și muguri de Mesteacăn sau muguri de Porumbar, se pot administra timp de o lună de zile, pentru refacerea după boală.

Tusea de alte cauze

În cazul copiilor mici este de avut în vedere identificarea la timp a tusei în urma aspirării unui corp străin, o tuse sâcâitoare, însoțită de hipersalivație și care este urgență medicală.

Tusea medicamentoasă apare în urma administrării unor medicamente, ca efect secundar și este o tuse seacă, iritativă, care ar putea fi ușor ameliorată cu extracte gemoterapice de Călin și Carpen.

Tusea dată de refluxul gastro-esofagian, prin iritația faringelui și laringelui, poate fi cupată prin rezolvarea cauzei. Extractul din muguri de Smochin, care reduce hiperaciditatea gastrică, se va administra în asociere cu Extractul din muguri de Tei argintiu, cu acțiune spasmolitică și calmantă.

Tusea dată de boli profesionale, poate să apără la vopsitori (prin inhalarea de diluanți), la cei care lucrează în țesătorii, în ateliere auto, în șantiere de construcții, etc. Cure periodice cu Polygemma 16 – Plămâni pot reduce accesele de tuse și ajuta la refacerea capacității respiratorii.

Tusea psihogenă este dată de tulburări emoţionale, anxietate sau chiar de dorinţa de a atrage atenţia. Înainte de a recurge la o eventuală medicație psihotropă, sunt de încercat extracte gemoterapice cu acțiune la nivelul sistemului nervos, cum sunt Extractul din muguri de Călin, Extractul din muguri de Tei argintiu, Extractul din muguri de Smochin sau Extractul din muguri de Măr pădureț.

Tusea persistentă poate fi și un semn de insuficiență cardiacă. Există prin urmare numeroase motive întemeiate pentru a merge la medic în cazul instalării acestui simptom deranjant, care este tusea. Iar medicii specializați în gemoterapie vor apela cu succes și la această terapie naturală.

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie