• Gemoterapie

    Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

    Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
    Citeste mai mult
  • Homeopatie

    Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

    Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
    Citeste mai mult
  • 1
  • 2
  • Vademecum gemoterapic
  • Homeopatia pentru toti
  • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2025

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2025 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

TESTAREA CUNOȘTINȚELOR ȘI OBȚINEREA DIPLOMEI DE SPECIALIZARE ÎN GEMOTERAPIE

diplome argh 2025

Stimați colegi, medici și farmaciști,
Studierea gemoterapiei este acum înlesnită pentru dvs, accesând CURSUL ONLINE PENTRU SPECIALIȘTI de pe platforma scoala.gemoterapie.ro
Cei care doriți obținerea unei diplome eliberată de către ARGH la finalizarea acestui curs, vă puteți anunța și veți primi un Test grilă cu 100 de întrebări.

Detalii

Protejarea ochilor în sezonul cald

ochii sezonul cald

Dr. Roxana Ghenoiu – medic primar oftalmolog

Sezonul cald este o perioadă a anului în care ne dorim să petrecem cât mai mult timp afară, deci ne expunem luminii soarelui. Este important să purtăm ochelari de soare de calitate sau cu lentile fotocrome sau antireflexive, pentru a ne proteja ochii de razele ultraviolet, care sunt nocive pentru ochi, în funcție de intensitatea și durata de expunere, putând determina afecţiuni oculare grave.

Corneea este cea mai expusă

 Poate fi prima afectată de razele ultraviolete, putând da keratită (când e afectată doar corneea) sau keratoconjunctivă (sunt afectate ambele: și conjunctiva și corneea) care, de fapt este o arsură provocată de expunerea îndelungată la soare. Aceasta se manifestă prin: durere puternică, vedere înceţoşată, înroşirea ochilor, lăcrimare, fotofobie, necesitând îngrijiri și tratamente speciale cu coliruri antiseptice și decongestionante sau antiinflamatoare.

Foarte eficientă se dovedește a fi gemoterapia și homeopatia. Extractele gemoterapice cu acțiune antiinflamatoare, din muguri de Viță de vie și cele din mlădițe de Viță de vie sălbatică, din muguri și scoarță de Salcie și extractul din muguri de Mesteacăn sau remediile homeopatice cu acțiune oculară locală - Euphrasia, Apis, Rhus toxicodrendron, etc. – sunt de luat în considerare.

Dacă apare infecția (keratoconjunctivita infecțioasă) trebuie suplimentat tratamentul local cu cel general, cu alte extracte gemoterapice recomandate de medicul oftalmolog, specializat în gemoterapie.

Atenție la conjunctivita de piscină!

Conjunctivită foliculară acută este mai frecventă la copiii şi tinerii care frecventează ştrandurile şi piscinele în sezonul cald, aceasta fiind de 2 tipuri:

  • conjunctivita iritativă datorită clorinării în exces a apei (concentraţii de peste 5mg/l de apă) care apare imediat;
  • conjunctivita infecţioasă (produsă de adenovirusuri sau Chlamydia), datorată clorinării insuficiente a apei din piscine, care apare la 7-10 zile de la contactul infectant cu apa din bazin şi se manifestă prin umflarea pleoapelor (edem palpebral), hiperemie conjunctivală (ochi roşii), secreţii conjunctivale apoase, senzaţie de „nisip în ochi”, mâncărime, uşoară fotofobie (sensibilitate la lumină), mărirea unuia sau mai multor ganglioni din zona gâtului. În unele cazuri poate fi afectată şi corneea, producându-se keratoconjunctivită cu scăderea acuităţiii vizuale.

Conjunctivita cu Chlamydia se aseamănă foarte mult ca simptomatologie cu cea dată de adenovirusuri, diagnosticul stabilindu-se atât pe baza tabloului clinic cât şi prin teste de laborator care evidențiază prezența Chlamydozoon oculogenitalae.

Tratamentul este local (coliruri antiseptice, antiinflamatoare și mucolitice) și general (poate fi și homeopat sau gemoterapic) stabilit de către medicul specialist.

Pentru prevenirea conjunctivitei de piscină se recomandă purtarea ochelarilor de înot şi spălarea ochilor cu apă rece, curată, la ieşirea din bazin, evitarea frecării la ochi şi a împrumutării prosopului.

Conjunctiva mai poate dezvolta și afecţiuni degenerative

Temperaturile extreme şi expunerea îndelungată la soare pot genera afecțiuni oculare precum pinguecula și pterigionul.

Cristalinul, lentila ochiului, este specific afectată de razele ultraviolete

După expunerea îndelungată și fără protecţie, se poate genera apariţia cataractei, mult mai precoce și frecventă în ţările cu mult soare. Putem preveni sau încetini dezvoltarea cataractei folosind extractele gemoterapice din muguri de Viță de vie, din scoarță de Salcie și cel din muguri de Frasin, precum și o serie de remedii homeopatice și coliruri iodate, desigur la recomandarea medicului.

Alte afectări provocate de razele ultraviolete în exces

Retinopatiile solare sau chiar arsurile maculare sunt afecţiuni grave cu scăderea vederii.

Prevenția apariței acestora se face cu ochelarii protectori antiUV, prin administrarea de preparate cu conținut bogat în zeaxantină, luteină, care protejează ochii. Extractul gemoterapic din semințe de Viță de vie, cu acțiune antioxidantă și protectoare a circulației vasculare, inclusiv la nivel ocular, este de asemenea de ajutor.

Bucurați-vă de binefacerile soarelui, dar aveți grijă de ochii voștri!

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

  • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
  • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
  • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

  • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
  • actioneaza profund, la nivel celular
  • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
  • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
  • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie