• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2022

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2022 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Curs online de gemoterapie pentru specialiști - din toamna 2022

minicurs gemo

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

Ne pregătim pentru vară

vara incepe

Iată vara este aici, pregătită să ne ofere multă lumină, multă căldură.... important este să fim pregătiți să le facem față.  

Vara ne dorim să arătăm bine, parcă mai bine decât în celelalte anotimpuri, să ne simțim ușori, să putem fi activi de dimineața până seara, să ne putem bucura de soare și căldură. Dar, deseori, ne simțim îngreunați, căldura ne amețește, transpirăm în mod neplăcut și inestetic, picioarele se umflă... Ce se întâmplă cu noi? Și ce putem face?

Fie că este vorba de stare de oboseală, de picioare umflate, de kilograme în plus apărute din iarnă, de transpirații deranjante, sau pur și simplu pentru a suporta mai ușor vara, avem câțiva pași de făcut, mai ales dacă nu i-am urmat primăvara.

Să curățăm organismul de toxine este imperios necesar 

Așa cum facem curat în casă, este nevoie să curățăm și ”interiorul” nostru, temeinic și periodic, dacă vrem să fim sănătoși și în putere.

Indiferent dacă aveți sau nu diferite boli, o detoxifiere a organismului vă va face mult bine.

De exemplu, începeți prin a curăța căile de eliminare a toxinelor din organism:

 • rinichii - cu Polygemma 12 Rinichi detoxifiere, câte 2 ml de 2 ori pe zi (în mai puțin de 2 săptămâni terminați flaconul), apoi continuați să curățați
 • intestinul - cu Polygemma 15 Intestin detoxifiere, câte 2 ml de 2 ori pe zi, tot așa, un flacon;
 • odată căile de eliminare a toxinelor curățate, este foarte important să drenăm sistemul limfatic al organismului, responsabil de starea de oboseală, de edeme, de alergii, de eșecul curelor de slăbire, deoarece în limfă sunt stocate toxine, deșeuri metabolice, acizi, metale grele etc. Pentru aceasta vom folosi Extractul din mlădițe de Lemn câinesc, câte 2 ml de 2 ori pe zi, până terminăm flaconul.

Dacă am folosit cele 3 produse recomandate, a trecut o lună în care ne simțim din ce în ce mai bine. Gemoterapicele pot fi utilizate concomitent cu alte terapii, chiar dacă folosiți medicamente pentru diferite boli și chiar sunt indicate dacă folosiți medicamente, deoarece curăță și regenerează organismul.

”Ajutați” corpul prin metode foarte simple și extrem de eficiente:

 • înlocuiți o masă pe zi, de exemplu masa de dimineață, cu fructe crude, sucuri de fructe, fructe uscate, semințe (nuci, alune, caju, migdale, etc) sau combinații ale acestora;
 • cu tot programul încărcat pe care îl avem mai toți, faceți minim 30 de minute de mișcare zilnic, potrivită fiecăruia. Beneficiile sunt de-a dreptul uriașe: tonusul muscular este mai bun, tonusul venos este mai bun și se dezumflă picioarele, inima funcționează mai bine și nu mai obosim așa ușor, intestinul funcționează mai bine și digestia va fi mai bună, tonusul psihic va fi mai bun, vom fi mai optimiști, vom găsi mai ușor soluții la problemele zilnice.

Și toate acestea fără medicamente, fără doctori J, doar dând organismului ceva de care are foarte multă nevoie: mișcare.

Extracte gemoterapice pentru probleme ce pot să apară vara

 • oboseala dată de expunerea îndelungată la soare sau de temperaturile crescute, care solicită mult ficatul, poate fi ameliorată de Extractul din mlădițe de Rozmarin, 2 ml dimineața (precauție la persoanele hipertensive, care vor administra doar 1ml), 2-3 săptămâni;
 • tulburările digestive care apar la persoane cu sensibilitate pe sistemul digestiv pot fi tratate cu Extract din mlădițe de Merișor 2 ml dimineața, Extract din muguri de Smochin 2 ml seara, timp de 2-3 săptămâni;
 • transpirația excesivă poate fi ameliorată de o combinație de gemoterapice administrate timp de o lună: Extract din muguri de Nuc, 2 ml dimineața, Extract din muguri de Arin alb, 2 ml la prânz, Extract din scoarţă de Salcie, 2 ml seara; la bărbați, în loc de Arin alb se administrează Arin negru, iar la femei se adaugă la schema de mai sus Tinctura de Salvie, 30 de picături de 3 ori pe zi. Este importantă limitarea consumului de proteine animale și grăsimi pe perioada verii, mai ales consumul de carne şi lactate grase (caşcaval, telemea, smântână).
 • dacă avem tulburări venoase la nivelul picioarelor, la care se adaugă pantofii cu toc și statul mult în picioare vom suferi de picioare grele, obosite și umflate. În acest caz este eficientă administrarea de Polygemma 6 - varice, hemoroizi, 2 ml de 2 ori pe zi.

Nu uitați să vă hidratați corespunzător când temperaturile sunt foarte mari (apă cu lămâie, apă cu Extract de Orz verde, preferabil decât sucuri acidulate sau băuturi alcoolice). Orele de plajă sunt recomandate până la ora 11 dimineața și după ora 17 după masa. Purtați pălărie și ochelari de soare și protejați pielea cu loțiuni cât mai naturale.

Vă doresc să treceți vara fără vizite obligatorii la medic!

Dr. Monica Spînu

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie