• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

COTIZATIE ANUALA 2022

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2022 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Curs online de gemoterapie pentru specialiști - din toamna 2022

minicurs gemo

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

Gemoterapia este chiar forța naturii

gemoterapia forta naturii

Ce anume face ca extractele gemoterapice să fie atât de speciale?

Gemoterapia este chiar forța naturii, care vine în ajutorul nostru, pentru vindecarea multor afecțiuni, pentru care de multe ori găsim cu greu soluții medicale.

Pornesc de la definiția gemoterapiei, care este o nouă fitoterapie, bazată pe utilizarea părților tinere de plantă (în general muguri, dar și mlădițe, radicele, scoarța ramurilor tinere, semințe, sevă), care au păstrată capacitatea de a se diviza, de a crea celule noi și implicit țesuturi noi.

Am spus o «nouă fitoterapie», pentru că termenul de fitoterapie definește utilizarea tradițională a plantelor ca tratament, iar acestea au fost folosite de secole de către bunii și străbunii noștri, cu multă înțelepciune, până la apariția medicamentelor de sinteză. În fitoterapia clasică se foloseau și se folosesc în continuare, părțile adulte ale plantei (frunze, flori, rădăcini), în stare uscată, ceea ce le conferă o putere de acțiune limitată, comparativ cu a extractului gemoterapic.

Este meritul medicului belgian Pol Henry, un pasionat al lumii vegetale, cunoscător al biologiei, ce a demarat în urmă cu 70 de ani o serie de cercetări, pornind de la premiza că vindecarea poate să vină în special de la părțile tinere de plantă, prelucrate în stare proaspătă, formă sub care este păstrată nealterată puterea de regenerare, forța reacțiilor biochimice, fizice și energetice, forță pe care acestea o pot transmite și altor țesuturi vii, de la animale și de la om.

În special părțile tinere – muguri, mlădițe - de la arbori și arbuști au o capacitate adaptogenă foarte mare, pe care ne-o transmit prin extractul gemoterapic. În aceste țesuturi tinere ale plantelor se găsește concentrată o bogăție de aminoacizi, săruri minerale, enzime, vitamine, fitohormoni și alți compuși, dintre care mulți nu se vor mai regăsi apoi în planta adultă.

Toate aceste substanțe, specifice extractului gemoterapic, acționează împreună, ca fitocomplex, potențând efectul unor compuși sau diminuând efectula altora, în funcție de mesajul primit de la celulele afectate ale organismului nostru. Observăm în acest fel efecte ambivalente: Extractul din muguri de Smochin este uitil în cazuri cu hiperaciditate gastrică, dar și în hipoaciditate, Extractul din mlădițe de Merișor reglează flora și peristaltismul intestinal, cu eficiență atât în diaree cât și în constipație, iar exemplele pot continua. Aceasta este adevărata lor putere și faptul că nu există toxicitate sau risc de reacții adverse.

Biologi care au primit premiul Nobel au dovedit faptul că la suprafața celulelor vii există receptori specializați, care au aceeași structură (la plantă, animal și om), permițând un dialog intercelular, prin care se recunosc blocajele și daunele din interiorul celulei, cu eliberarea de substanțe capabile să detoxifice celula, permițând reluarea funcțiilor acesteia.

Dar, dincolo de acest dialog fizic, există un dialog profund, provenit din originea noastră comună, a tot ce este viu, din Câmpul Akasic sau Creația Divină, prin care primim informația, precum și din forța și spiritul plantei.

Toate acestea le-am văzut oglindite în rezultatele obținute la pacienții tratați în peste 20 de ani de practică medicală prin gemoterapie, fapt care mi-a confirmat că Gemoterapia este cu adevărat specială.

Ce medici specialiști sunt în măsură să le recomande ?

Absolut orice medic, de orice specialitate, poate să recomande gemoterapia, chiar asociată tratamentului clasic, medicamentos.

Medicii care au urmat cursurile de formare în gemoterapie, organizate de Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, sunt în marea majoritate medici de familie, dar s-au instruit în acest domeniu al terapiilor naturale și medici ginecologi, neurologi, oftalmologi, chiar oncologi, ORL-iști (din păcate nu foarte mulți), care prescriu deja în specialitatea lor diferite extracte gemoterapice.

Cred că există încă prejudecăți legate de terapia cu plante, dar tot mai mult, atât în fitoterapia clasică, cât și în gemoterapie, au fost demarate numeroase cercetări, iar răspunsul clinic al pacienților, dovedit prin investigații clinice și paraclinice, este relevant. Îmi doresc ca tot mai mulți medici să capete deschidere spre gemoterapie, căci intoarecerea la natură este imperios necesară pentru bunăstarea și vindecarea omenirii.  

E nevoie de timp ca acestea să producă efecte sau extractele gemoterapice sunt remedii cu rezultate imediate ?

În bolile acute, rezultatele se pot vedea imediat și dau ca exemplu virozele cu febră, unde administrarea repetată a gemoterapicului din muguri de Arin negru, în alternanță cu cel din scoarță de Salcie și cel din muguri de Coacăz negru, pot să scadă febra în mod fiziologic, influențând inflamația care a creat febra și scurtând totodată evoluția bolii și convalescența.

În cazurile cronice, este nevoie de mai mult timp și medicul ține cont de individualitatea bolii, de terenul pacientului și forța lui vitală, dar și de ritmul de vindecare al fiecărui organ afectat.

Sper ca mica mea pledoarie pentru Gemoterpie, pe care o iubesc și o respect, pentru că m-a învățat multe, să ajungă la sufletul celor care citesc aceste rânduri, nu numai în scop informativ, ci și al speranței că arborii sunt aici lângă noi ca să ne ajute: ne oferă oxigen, ne umbresc în zilele toride, ne protejează de furia ploilor, susțin pământul și mai ales ne dau prin gemoterapie, « părticele din forța lor de supraviețuire » spre vindecare, să putem să ne adaptăm vremurilor pe care le trăim, să învățăm lecția de supraviețuire.

Dr. Simona Nițu
Președinte al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie
www.gemoterapie.ro

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie