• Gemoterapie

    Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

    Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
    Citeste mai mult
  • Homeopatie

    Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

    Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
    Citeste mai mult
  • 1
  • 2
  • Vademecum gemoterapic
  • Homeopatia pentru toti
  • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2025

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2025 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

TESTAREA CUNOȘTINȚELOR ȘI OBȚINEREA DIPLOMEI DE SPECIALIZARE ÎN GEMOTERAPIE

diplome argh 2025

Stimați colegi,
Vă mulțumim pentru interesul arătat gemoterapiei, prin parcurgerea celor 3 module de curs.
Cei interesați în obținerea unei diplome eliberată de către ARGH la finalizarea acestui curs, se pot anunța și vor primi un Test grilă cu 100 de întrebări.

Detalii

Să ajutăm copilul să își revină după boală

convalescenta copii

Perioada de refacere a organismului după o boală, traumatism sau intervenție chirurgicală este cunoscută cu denumirea de convalescență.

Convalescența durează o perioadă de timp diferită de la o persoană la alta și depinde și de boala sau de tipul de traumă suferit, iar în cazul unor boli infecto-contagioase, în perioada convalescenței persoanele mai pot fi contagioase.

Recuperarea se face treptat și trebuie înțeles că organismul este într-o stare precară, debilitat, cu imunitatea scăzută. De aceea, nu se recomandă reîntoarcerea la activitățile obișnuite imediat după încetarea simptomelor. Dacă ne referim la copii, este de preferat să nu reintre încă în colectivitate (grădiniță, școală), pe de o parte pentru că încă pot fi o sursă de infecție și, pe de altă parte, având imunitatea scăzută, se pot reîmbolnăvi. 

De obicei, în convalescență mai persistă unele simptome:

  • slăbiciune, oboseală, incapacitate de efort fizic și intelectual,
  • lipsa poftei de mâncare,
  • amețeli, somnolență,
  • cefalee.

Dacă a fost vorba de o boală infecțioasă, poate persista tusea, secrețiile nazale sau tulburări digestive: diaree, greață, borborisme abdominale.

Sfaturi utile

Părinții trebuie să înțeleagă aceste simptome și să ajusteze activitățile copilului la capacitatea sa de efort, să încurajeze odihna, să asigure un regim alimentar echilibrat, cu respectarea indicațiilor medicale și a toleranței digestive a copilului.

În general, se recomandă un regim cu alimente ușor de digerat: lichide, supe, sucuri naturale, lactate, fructe, legume fierte. Se vor limita alimentele care necesită efort pentru digerare, ținând cont că organismul face efortul pentru recuperare și nu este capabil să digere alimente grele.

Apetitul copilului se va relua treptat în perioada convalescenței

De multe ori îngrijorarea părinților, în cazul bolilor ce apar la copii, este mai degrabă legată de lipsa poftei de mâncare sau de faptul că de două zile “nu vrea să mănânce nimic”. În timpul bolii, tot efortul organismului este îndreptat spre lupta cu boala și nu cu digestia! Trebuie asigurat aportul de lichide, vitaminizante, dacă se poate, administrate oral, iar dacă exista riscul deshidratării severe, se va recurge la administrarea la spital, în perfuzie.

Reducerea perioadei de convalescență cu ajutorul gemoterapiei

Desigur, pentru o recuperare deplină și mai rapidă, se poate apela la remedii cu acțiune blândă dar profundă, cum sunt extractele gemoterapice. Din gama largă existentă, multe dintre ele sunt utile în recuperarea organismului după diverse afecțiuni. Astfel, sunt recomandate extractele din Porumbar, Măceș, Stejar, Coacăz negru, Mestecăn pufos sau cele care se administrează în convalescența unor traumatisme, cum este în special Extractul din muguri de Brad.

Principalul gemoterapic recomandat copiilor în perioadele de recuperare

Acesta este Extractul din muguri de Porumbar, cu efect stimulator și tonic asupra unui organism debilitat, nu numai de o boală, dar și de o situație stresantă.

Se recomandă în:

  • stări de astenie generală,
  • convalescențe prelungite (împreună cu gemoterapicul de Măceș),
  • stări cu debilitate psiho-fizică dupa o situație stresantă,
  • inapetență (reducerea poftei de mâncare),
  • stări de anemie (împreună cu extractul din mlădițe de Tamarix).

Extractul din mlădițe de Măceș, cu efect tonic, vitaminizant, antiinflamator,  se recomandă în special în astenia postgripală și post infecțioasă. Are și acțiune importantă în dezvoltarea osoasă, astfel încât se va administra în decalcifieri și demineralizări (împreună cu gemoterapicele din muguri de Brad și Mesteacăn pufos). 

În recuperarea post-traumatică sau post-fracturi la copii, extractul cu cel mai bun efect este cel din muguri de Brad. Este gemoterapicul care nu trebuie uitat niciodată atunci când discutăm despre dezvoltarea osoasă a copiilor, despre întârzieri ale creșterii, fracturi osoase și întârzierea consolidării acestora. Orice copil poate beneficia de acest gemoterapic în diverse etape ale dezvoltării sale, chiar și în convalescența după boli infecțioase, având pe lângă acțiunea remineralizantă și un efect de stimulare a formării globulelor roșii.

Toate aceste preparate se administrează o dată pe zi dacă se asociază 2 sau 3 gemoterapice sau de 3 ori pe zi, dacă se adminstrează un singur produs. Doza se stabilește în funcție de greutatea copilului, la preșcolari 25-30 de picături o dată, iar la copiii peste 45 kg se poate administra doza de adult, de 50 de picături.

Pentru refacere se poate apela și la preparate ce conțin mai multe extracte în compoziție – spre exemplu, pentru întărire imunitară, Polygemma 17 – Imunitate (copiilor peste 2 ani).

Medicul poate alege și alte extracte gemoterapice pe care să le recomande în perioada convalescenței, prin individualizarea fiecărui caz în parte.

Dr. Oana Socoliucmedic primar Medicină de familie – Timișoara

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

  • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
  • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
  • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

  • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
  • actioneaza profund, la nivel celular
  • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
  • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
  • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie