• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2024

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2024 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

Gemoterapicul din muguri de Viţă de vie - eficiență în amigdalite și faringite

vita de vie eficienta in amigdalite si faringite

Viţa de vie a fost prima plantă cultivată de om şi amintită ca atare în Biblie. De aici şi până la efectul dovedit asupra streptococului a parcurs o cale lungă: a fost cultivată de iudei, egipteni, apoi de fenicieni, greci şi romani, iar în urmă cu câteva decenii a devenit şi produs gemoterapic, utilizându-se mugurii şi scoarţa rădăcinilor.

Gemoterapicul din muguri de Viță de vie acționează ca antiinflamator, stimulator imunitar, la nivelul aparatului osteoarticular, a aparatului respirator - amigdale, faringe.

Recomandarea principală o constituie anginele repetate, în special cu streptococ, fiind evidențiat prin teste de laborator faptul că scade valorile ASLO în infecţii de origine streptococică.

Faringitele sunt în proporție de aprox.85% virale și nu necesită tratament antibiotic, dar amigdalitele/faringitele cu streptococ beta- hemolitic de grup A beneficiază de acest tratament.

Streptococul beta-hemolitic de grup A

Streptococii sunt numeroși, dar streptococul beta-hemolitic de grup A este de departe cel mai incriminat, având în vedere numărul, gravitatea, recidivele și complicațiile posibile ale îmbolnăvirilor pe care le generează.

Punerea lui în evidență în cazul amigdalitelor/faringitelor se face - pe lângă examenul clinic - cu ajutorul examenului exudatului faringian, care nu întotdeauna este relevant și a titrului ASLO, care este expresia unui răspuns umoral specific al organismului la streptolizina O - o hemolizină a streptococului care se comportă ca un antigen, determinând producerea de anticorpi (AntiStreptoLizinaO). Acesta prezintă niveluri detectabile în primele 2 săptămâni de la debutul infecției și atinge un maxim la 3-6 săptămâni. Un nivel al ASLO ridicat peste 6 săptămâni poate indica reinfecție.

ASLO poate crește și la purtătorii sănătoși de streptococ beta- hemolitic grup A.

În practica medicală curentă am experimentat de multe ori efectul benefic al Extractului din muguri de Viţă de vie în infecţiile amigdaliene, sub controlul titrului ASLO şi a VSH, administrat singur, sau de cele mai multe ori asociat cu Extract din muguri de Coacăz negru și/sau Extract din muguri de Nuc și/sau Extract din mlădițe de Lemn câinesc.

Extractul din muguri de Coacăz negru se remarcă printr-un puternic efect antiinflamator pe mucoasa respiratorie, iar Extractul din muguri de Nuc se asociază în cazurile de amigdalite recidivante, cât și în adenoidite.   

Extractul din mlădițe de Lemn câinesc are atât efect astringent și cicatrizant pe mucoasa orofaringiană, cât și de drenaj limfatic.

Ca gemoterapic ''secundar'', dat în asociere, este Extractul din mlădițe de Măceș, binevenit în orice inflamație recidivantă a tractului respirator, inclusiv în amigdalite /faringite, reprezentând și o sursă naturală de vitamina C.

De amintit și Polygemma 5 -Cavitate bucală și gât - o combinație de gemoterapice din muguri de Viță de vie, mlădițe de Măceș și mlădițe de Afin. Are rolul de a menține sănătatea cavității bucale și a gâtului, prin întărirea sistemului imunitar și prin efecte multiple ale componentelor sale: antiseptic, astringent, cicatrizant, antiinflamator, vitaminizant și antioxidant.

Dr. Zsuzsanna Giurgiuman
medic primar, Medicină de familie

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie