• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2024

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2024 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

Sugestii de sprijin în noul val al infecțiilor respiratorii

Sugestii de sprijin in noul val al infectiilor respiratorii

De la sfârșitul lunii noiembrie și până la jumătatea lunii februarie suntem în „terenul de joacă” al miasmei tuberculinice - disfuncții respiratorii, agravare la rece, pneumonii, adenopatii, amigdalite, gripă sau alte infecții virale cu tropism respirator și nu numai, hiperreactivitate bronșică, transpirații nocturne, transpirații la nivelul capului șamd.

E bine să ne aducem aminte de gemoderivatele tuberculinice și de modul de drenaj al terenului tuberculinic, ca să putem face profilaxia dezechilibrului de teren - ex. recidivă respiratorie la un bolnav cu pneumonie - tipar des întâlnit în ultima vreme. În acest sens, de mare ajutor, după echilibrarea disfuncției organului/sistemului afectat, prin gemoderivatele corespunzătoare la caz, este drenajul hepatorenal prin gemoderivatul de Rozmarin, un gemoderivat tuberculinic, iar din perspectiva gemosiniatriei util în durerile de gât, pentru stoparea tusei uscate sau a celei cu flegmă albă, un tonic splenic (cu creșterea numărului de globule roșii și albe) și normalizator al sindromului inflamator restant.

Gemoterapia ne vine în ajutor cu unelte multiple și complexe, capabile să abordeze terenul tuberculinic și stresorii virali care îl dezechilibrează- ex. virusul gripa l- Arin negru, Afin, Secară, Mesteacăn argintiu, Cătină și Cătină roșie - Tamarixdin diverse unghiuri și să susțină sistemul în recuperarea homeostaziei.

Să ne reamintim și rolul splinei în medicina tradițională chineză și gemoderivatele care sprijină splina și reglează deficitul splenic în gemosiniatrie. Splina joacă un rol important în transformarea și transportarea fluidelor corporale și dacă există deficit splenic, așa cum frecvent întâlnim în postCOVID, ele se acumulează și se schimbă în flegmă. Flegma poate fi cu forma cunoscuta medical –spută, dar și fără formă – parestezii la nivelul membrelor, noduli subcutanați, lipoame, adenopatii, noduli tiroidieni, senzația de minte în ceață, depresie, confuzie mentală, anxietate, deformări articulare sau litiaze renale, biliare și recunoaștem astfel multe din simptomele întâlnite în postCOVID.

În gemosiniatrie avem ca unelte terapeutice gemoderivate care abordează astfel:

 1. sindromul de flegmă rece - expectorație albă, apoasă, presiune la nivelul pieptului, extremități reci, greață, vomă - gemoderivatul de Cătină, cu rol antigripal și util și în hipereactivitate bronșică, diaree, transpirație, prin susținerea splenică;
 2. sindromul flegmă căldură - expectorație cu flegmă cleioasă, galbenă, presiune la nivelul pieptului, greață, față roșie, gură uscată, neliniște resimțită frecvent la nivelul stomacului- gemoderivatul de Arțar și cel de Plop negru- gemoderivat tuberculinic asemănător ca efect cu propolisul;
 3. sindromul vânt-flegmă- amețeală, greață, vomă, parestezii extremități, de obicei unilateral, tuse plină, expectorație albă, abundentă, presiune la nivelul pieptului, dispnee, hiperreactivitate bronșică, edem- gemoderivatul de Dud negru, util și în adenopatii, febră, mialgii, artralgii, senzație de corp greu, cu agravare la frig.

Gemoderivatele cu tropism pe virusul gripal susțin și funcția splenică în gemosiniatrie.

Ate gemoderivate de teren tuberculinic, utile în tratamentul simptomatic, sunt gemoderivatul de Carpen- tuse plină și congestie rino-sinusală, Călin –tuse uscată, bronhospasm, susține și splina, Caprifoi - faringo-laringite asociate cu mialgii, febră, inflamații oculare, tuse plină, artralgii, susține și splina, Vița de vie- amigdalite, durere în gât.

În convalescență, susținerea splenică se poate face și cu gemoderivatele de Ovăz și Porumbar, în orarul recuperării splinei, 9-11 dimineața, alături de Rozmarin, ca drenor hepatorenal.

Un alt aspect al latenței simptomelor, reîmbolnăvirilor în cazurile respiratorii, dar și al reactivității scăzute la tratamentul homeopatic, gemoterapic, fitoterapic și chiar chimic, este cel al forței vitale scăzute, generate de un rinichi disfuncțional, din perspectiva medicinii tradiționale chineze. Splina și rinichiul au o relație specială, în sensul în care splina hrănește rinichiul din perspectiva forței vitale și un deficit de splină se asociază cu un rinichi disfuncțional. Și aici gemoterapia, prin metoda gemosiniatrică, vine să ne sprijine prin gemoderivatele cu rol de tonifiere a Jingului-renal- de tipul Afinului, Stejarului etc.

Asocierea sinergică a micoterapiei, cu rol imunomodulator, antiviral, cu tropism pe virusul gripal și coronavirus și tonic splenic de tipul Coriolus versicolor sau Chaga, conform studiilor recente din 2022 - întregește paleta terapeutică de sezon.

Dr. Mălina Ciumașu Rîmbu

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie