• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZAȚIE ANUALĂ 2024

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Vă așteptăm și în anul 2024 să participați la acțiunile pe care le vom organiza!
Informații utile în acest sens, se vor posta pe site și anunța prin newsletter.

Taxa anuală de 150 lei vă rugăm să o depuneți în contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Mereu alături de dvs,
Echipa ARGH

Treceți ușor peste astenia de primăvară!

astenia de primavara

Dr. Silvia Ignat
Medic primar Medicină internă - Iași

Vine, vine primăvara, se așterne în toată țara!
După o iarnă capricioasă, trupul, mintea și sufletul tânjesc după primăvară, după regenerare.

Primăvara, anotimpul renașterii naturii, este legată din punct de vedere energetic de loja lemn (ficat/vezică biliară), deci acestea trebuie susținute.


Organismul slăbit din perioada iernii, când facem puțină mișcare, este frig și soarele strălucește mai puțin, alimentația este mai săracă în vitamine, minerale și antioxidanți, are nevoie de ajutor. Știm cu toții că primăvara suntem mai obosiți, apatici, fără chef de viață și muncă, ne doare capul, suntem iritabili șiirascibili, nu știm ce avem, dar nu ne simțim bine.
Divinitatea ne-a dăruit plantele și mugurii lor pentru a ne ajuta în toate situațiile sau suferințele noastre. Deci gemoterapia poate fi salvarea noastră în perioadele dificile.

Seva de Mesteacăn, Rozmarinul, Stejarul, Porumbarul

Avem la îndemână câteva gemoterapice minunate.

Extractul din sevă de Mesteacăn este un excelent detoxifiant la multiple niveluri în organism - rinichi, articulații, piele - având și acțiune antiinflamatoare. Vă recomand să începeți primăvara cu o cură de detoxifiere, asociind acest gemoterapic cu extract din mlădițe de Rozmarin – va regla funcționarea ficatului și a vezicii biliare, vă va da energie și mai multă vitalitate, iar dacă sunteți foarte obosiți, adăugați și extractul din muguri de Stejar, câte 2 ml în puțină apă, o dată pe zi, în asociere cu celelalte gemoterapice, timp de o lună. Acesta este un tonic (întărește suprarenala) folosit cusucces în astenia marcată, în astenia de primăvară.

Persoanele slăbite și anemice pot face primăvara o cură cu extract din muguri de Porumbar, un tonic ce activează întreaga axa hipotalamus-hipofiză-suprarenală, reglând dizarmoniile hormonale, stimulează sistemul imunitar. Este recomandat în debilitatea

psiho-fizică, în astenia generală, astenia de primăvară, după vaccinări sau în convalescența după o altă suferință. Va crește pofta de mâncare – un aspect important pentru cei slăbiți și cu un apetit redus. Se administrează înainte de masă, o dată pe zi, în asociere cu alte gemoterapice (sevă de Mesteacăn, Rozmarin).

Pentru copiii anemici, slăbuți, gemoterapicul de Porumbar este o soluție minunată pentru o cură de primăvară sau apelați la siropul antianemic Energotonic Junior Vitamine – care conține și extract din muguri de Porumbar.

Pentru copiii care nu sunt anemici și slăbuți, părinții se pot gândi totuși la o cură de întărire imunitară cu gemoterapice din muguri de Brad, Mesteacăn și mlădițe de Măceș, iar pentru astenia mentală, adăugați semințe de Mesteacăn.

Pentru adulții foarte ocupați, care nu-și găsesc răgazul administrării mai multor produse, le sugerez o cură cu preparatul gemoterapic complex, Polygemma 8 – astenie psiho-fizică și memorie – o combinație “forte”, la care puteți apela oricând în momentele de stres,  oboseală din tot timpul anului. Se poate administra și copiilor peste 7 ani.

Eu am început deja terapia asteniei de primăvară, iar din practica mea de ani de zile, pe mine și pe pacienții mei, știu că rezultatul va fi mult mai mult decât satisfăcător.

Succes celor ce vor încerca pentru prima dată!

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie