• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

A IX-a Conferinta Nationala de Gemoterapie - Poiana Brasov - 2018

Info cazare Hotel Alpin:
e-mail contact@hotelalpin.ro sau tel. 0730.012.317 (Alexandra Vrapciu)

COTIZATIE ANUALA 2018

ARGHDragi colegi,

Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la  Banca Transilvania), in baza careia se elibereaza pentru fiecare manifestare certificate de participare (puncte EMC si EFC).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

Tratamentul infecțiilor respiratorii la debut și întărirea imunitară

Tratamentul infecțiilor respiratorii la debut și întărirea imunitară

Odată cu venirea sezonului rece, crește considerabil frecvența afecțiunilor respiratorii ușoare sau mai grave.

De câte feluri sunt infecțiile respiratorii

O infecție respiratorie este o boală declanșată de un agent patogen la nivelul tractului respirator. În funcție de zonele afectate, acestea se împart în infecții ale căilor respiratorii superioare (nas, sinusuri, faringe, laringe) - cel mai des întâlnite și infecții ale căilor respiratorii inferioare (trahee, bronhii) - mai rare și mai severe.

De ce ne îmbolnăvim

Căile aeriene sunt expuse la agenți patogeni: virusuri, bacterii, praf, fum de țigară, fungi. În mod normal organismul se apără prin intermediul sitemului imunitar (care captează și elimină bacteriile, virusurile și fungii) la nivelul mucoaselor, cele mai mici particule fiind eliminate prin tuse și expectorație. Un sistem imunitar slăbit, în urma unor infecții recente sau datorită unor tratamente (antibioterapie, chimioterapie, radioterapie, corticoterapie) poate favoriza instalarea infecțiilor.

Ce simptome apar

Simptomele neplăcute ce vestesc instalarea unei infecții respiratorii sunt: dureri de cap sâcâitoare, rinoree foarte abundentă, aproape incontrolabilă și iritativă, febră, frisoane, dureri de gât la simpla înghițire a salivei, tuse, strănut, dureri musculare și articulare și o nevoie aproape imperioasă de a sta în pat, la căldură.

Primele măsuri care trebuie luate

În această situație, instituirea unui tratament simptomatic eficient este absolut necesară. Pe lângă izolarea la căldură, o alimentație bogată în vitamina C, bazată mai mult pe fructe și legume, lichide călduțe îndulcite cu miere, avem la îndemână un produs natural cu efect rapid pe toate simptomele enumerate anterior. Mărturisesc că recomandarea acestui produs se bazează pe o experiență îndelungată, fiind prescripția pe care o fac pacienților mei de la primele simptome care se instalează – este vorba de Imunorezistan forte (peste 7 ani) și varianta pentru copiii mici, Imunorezistan Junior.

Imunorezistan forte, destinat adulților și copiilor peste 7 ani, conține suc de Echinaceea purpurea, cu efect imunostimulator, antiviral și antibacterian, extract de Eupatorium perfoliatum, o plantă care reduce durerile musculare şi osteo-articulare, cefaleea asociată cu dureri ale globilor oculari, extract de Pelargonium sidoides (sinonim Umckaloabo) cu acţiune antibacteriană, antivirală, analgezică, care scurtează durata şi reduce severitatea simptomelor și extract de Ginseng siberian, tonic general, antiastenic, care ne ajută să ne îndeplinim activitățile intelectuale chiar și atunci când suntem răciți.

Cu o formulă asemănătoare, Imunorezistan Junior, produs recomandat copiilor mai mici, conține în locul Ginsengului siberian, gemoterapicul din muguri de Coacăz negru, cu acţiune antialergică și antiinflamatoare și suc din fructe proaspete de Măceș, cu un conținut ridicat de vitamina C naturală. La nevoie, dacă apar și accese de tuse, adăugați un preparat natural care susține eliminarea secrețiilor acumulate la nivelul căilor respiratorii superioare, din gama gemoterapicelor – Polygemma 3 Tuse.

Folosiți aceste preparate de la primele semne de boală pentru a evita trecerea în faze complicate ale bolii, care vor necesita în mod obligatoriu un consult medical. În ce privește măsurile preventive, de întărire imunitară, vă recomand să apelați la preparatele din gama Imunogrip – cure de 4-6 săptămâni la trecerea spre primăvară.

Dr. Matei Cezarina - Medic specialist Medicină de familie – București

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Abonare newsletter

Ce fel de informatii doriti sa primiti?
Please wait

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie