Info cazare Hotel Alpin:
e-mail contact@hotelalpin.ro sau tel. 0730.012.317 (Alexandra Vrapciu)
Dragi colegi,
Va asteptam si in acest an la manifestarile ARGH organizate in intreaga tara.
Taxa anuala de participare consta in achitarea cotizatiei de 100 lei in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania), in baza careia se elibereaza pentru fiecare manifestare certificate de participare (puncte EMC si EFC).
Amanunte privind locatiile si manifestarile care se organizeaza, gasiti pe site la rubrica "Tematica manifestarilor" si "Calendarul manifestarilor".
Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH
Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere.
În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
Este apropiata de alopatie prin modalitatea de prescriere clinica, ce vizeaza vindecarea simptomelor clinice si normalizarea parametrilor biologici, pe baza organotropismului(actiunii specifice la nivelul anumitor organe) fiecarui preparat gemoterapic (fapt demonstrat prin cercetari stiintifice "in vitro" si "in vivo").
Este apropiata de homeopatie prin modul de preparare: dilutia 1 decimala (D1) care confera produsului proprietatea de a regla potentialul energetic al sistemului reticulo-endotelial. Se initiaza astfel reactii care duc la eliberarea celulelor de toxine ( detoxifiere celulara), producându-se asa-numitul "drenaj celular", astfel încât celulele deblocate îsi pot reface structura si functionalitatea.
În cuvinte simple aceste postulate pot fi explicate astfel: materia vie este într-o continua miscare si schimbare; viata vegetala, animala, umana, dar si minerala exista datorita unei strânse legaturi si influente reciproce. Liantul îl reprezinta aminoacizii, respectiv PROTEINA, care sta la baza vietii, a materiei vii.
Atâta timp cât vegetalele pot sa interactioneze cu componentele organismelor animale si umane prin hrana, stimulând crestera si dezvoltarea acestora, este limpede si logic ca aceleasi substante pot sa intervina si în cazul unor distructii celulare sau functionale pentru corectia lor. Acest lucru poate fi realizat doar cu ajutorul acelor structuri vii care îsi pastreaza nealterat principiul de diviziune celulara.
Tesuturile care au aceste proprietati sunt tesuturi vegetale tinere numite si tesuturi meristematice. În plus, modul de preparare al acestora,în stare proaspata,pastreaza nealterate principiile active: enzime, fitohormoni,aminoacizi, substante cu structuri asemanatoare organismului uman care pot, datorita acestei calitati sa initieze reactii la nivel celular, cu rol de fagocitare - eliminare a substantelor straine, având ca rezultat detoxifierea celulelor blocate si reluarea functionalitatii lor.
Dr. Simona Niţu
Presedinte ARGH