• Gemoterapie

  Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara.

  Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
  Citeste mai mult
 • Homeopatie

  Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

  Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate".
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • Vademecum gemoterapic
 • Homeopatia pentru toti
 • Carti - magazin online

Gemoterapia de la A la Z

În tesuturile vegetale aflate in faza de crestere (tesuturi embrionare) se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.

Produse 100% naturale.
Vezi toate afectiunile

Fiorda

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Curs online de gemoterapie pentru specialiști

Ce veți învăța la acest curs?
De la cine veți primi informațiile?
Care sunt condițiile de participare?

Sponsor:
PlantExtrakt

Citește mai departe...

COTIZATIE ANUALA 2023

ARGHDragi colegi, membri ai ARGH

Va asteptam si in anul 2023 la conferintele noastre organizate online.
Amanunte privind actiunile pe care le organizam se vor posta pe site si anunta prin newsletter.

Taxa anuala de 150 lei va rugam sa o depuneti in contul ARGH (CIF 26597817, IBAN nr. RO64 BTRL 0130 1205 R589 43XX, deschis la Banca Transilvania).

Va asteptam!
dr. Simona Nitu - presedinte ARGH

 

Recomandari de la A la Z pentru trusa casei

Homeopatie pentru toti

Recomandari de la A la Z pentru trusa caseiÎnainte de a pleca la drum, pentru prevenirea oboselii: ARNICA CH9 - 3 granule înaintea calatoriei, de mai multe ori pe zi, daca se va depune un efort fizic mare.

Taieturi, rani, traumatisme:

În toate cazurile se administreaza ARNICA CH9 câte 3 granule o data la 2 ore, de 4 - 5 ori, iar daca este ceva mai grav se continua administrarea timp de 3 zile, 3 granule de 3 ori pe zi.
Se completeaza cu LEDUM CH9, aceeasi administrare în caz de: rani cu senzatie locala de amorteala si rece; ochi învinetit cu dureri persistente ameliorate de aplicatii reci; plagi întepate.

Entorse, luxatii, întinderi musculare:

Pentru primul ajutor ARNICA CH9 si RUTA CH9, alternativ ameliorând fenomenele congestive locale.

Întepaturi de insecte:

Preventiv, în zonele cu risc mare, LEDUM CH9, 3 granule pe zi. Tratamentul întepaturilor se va face cu APIS CH9 când locul întepaturii este cald, rosu si inflamat; ARNICA CH9 si LEDUM CH9 când locul întepaturii este foarte dureros si inflamat.

Insolatie:

Se manifesta prin: dureri de cap pulsatile, fata rosie, piele transpirata: GLONOIN CH9 si BELLADONNA CH9, alternativ; cu sângerare din nas: se completeaza tratamentul cu CHINA CH9.

Arsura solara (sau alte arsuri):

Se manifesta prin durere arzatoare, piele rosie si calda: ARNICA CH9 si BELLADONNA CH9, alternativ; în cazul aparitiei veziculelor: CANTHARIS CH9.

Afectiuni dupa expunere în curent de aer:

Dupa expunere în curent de aer rece si uscat (la geamul unui vehicul) sau dupa caldura foarte intensa si stat în curent, cu simptome: sete, agitatie, febra (fara transpiratii) se va administra ACONITUM CH9. Simptomele apar brusc si sunt intense. Daca apar transpiratiile se administreaza BELLADONNA CH9 pâna la prezentarea la medic.

În cazul diareei însotita de o mare slabiciune dupa scaun (provocata de obicei de abuzul de fructe): CHINA CH9.
Principalul remediu pentru indigestie este NUX VOMICA CH9: greturi, varsaturi, frisoane, în special când s-a mâncat prea mult (abuz cantitativ - prea multa mâncare - sau abuz dintr-o anumita mâncare), s-a baut prea mult (remediu pentru mahmureala), sau s-a mâncat ceva ce "nu a cazut tocmai bine". Se administreaza si în cazul constipatiei în timpul calatoriei, cu actiune mai ales la persoanele sedentare.

Conjunctivita acuta:

Fara secretii:BELLADONNA CH9 (ochi rosii arzatori, hipersensibilitate la lumina) sau APIS CH9 (edeme, durere întepatoare, ameliorata de comprese reci). În cazul prezentei secretiilor prezentarea la medic este obligatorie.

Cistita acuta:

La primele semne: usturime la mictiune si nevoie permanenta de a urina: CANTHARIS CH9.

Alte recomandari:

 
Rau de masina: greata cu ameliorare la aer curat si descheindu-si hainele: TABACUM CH9.
Greata cu senzatie de frig, dureri de cap, agravat de mâncare, cafea, tigara: NUX VOMICA CH9;
Agravare la aer: COCCULUS CH9;
Ameliorare mâncând: PETROLEUM CH9.
O usoara slabiciune trecatoare, cu vertij si transpiratii reci se va ameliora cu: CAMPHORA CH9.
Umflarea si îngreunarea piciorelor la cei cu tulburari de circulatie venoasa se va ameliora cu: VIPERA CH9.
Constipatia determinata de schimbarea obiceiurilor se va trata cu: PLATINA CH9.
Guturaiul: scurgere nazala apoasa, iritanta, stranut violent, cu ameliorarea simptomelor la aer curat se trateaza cu: ALLIUM CEPA CH9.
Plagi taiate, precum si înainte si dupa interventii chirurgicale: STAPHYSAGRIA CH9 si ARNICA CH9.
Daca apar reactii la anestezia generala sau rahidiana PHOSPHORUS CH9.
Prima urgenta în fracturi: SYMPHYTUM CH9 si ARNICA CH9.
În caz de traumatism al nervilor periferici sau nevralgie dentara: HYPERICUM CH9 si ARNICA CH9.
 

ATENTIE!!!
Cititi cu atentie modalitatile (felul în care se manifesta simptomul pe care îl puteti trata) si adresati-va medicului daca simptomele persista si dupa administrarea remediului homeopatic!

Noţiuni generale de homeopatie

Notiuni generale de homeopatieHomeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care în doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, în doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda.

Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza în care este folosita substanta. Medicina populara româneasca cunoaste deja acest principiu, pe care îl numeste "cui pe cui se scoate". Sa ne amintim numai faptul ca într-o mahmureala intensa, dupa o noapte de petrecere, "dregerea" se face cu bere sau cu o mica cantitate de alcool. Cu alte cuvinte, substanta care în doza mare a produs tulburarea, în doza mica o amelioreaza. Sunt multiple exemple din tratamentul popular, în care se aplica principiul homeopat: ex. în cazul unei degeraturi, locul respectiv se freaca cu gheata… Homeopatia face parte din familia terapiilor care realizeaza un tratament al persoanei suferinde si nu al bolii, considerata separat. Homeopatia nu trateaza ulcerul sau hipertensiunea arteriala. Este o metoda care poate trata numai persoana X care are ulcer sau persoana Y care are hipertensiune arteriala. De aceea, pentru acelasi tip de suferinta, de exemplu pentru o gastrita, fiecare va primi alt remediu homeopatic.

În medicina traditionala, pentru dureri de stomac tuturor pacientilor li se recomanda aceleasi medicamente. Homeopatia are la dispozitie 100-200 remedii diferite care pot fi folosite pentru tratamentul unei dureri de stomac, fiecare remediu homeopatic putând fi prescris în dilutii diferite (deci având intensitati diferite ale activitatii). Remediile homeopatice se prescriu strict individualizat, in functie de modul în care se manifesta suferinta la fiecare persoana.

Se stie ca în medicina conventionala, atât medicul cât si pacientul sunt obisnuiti sa gândeasca în termeni de boala sau stare patologica. Aceasta este considerata o schimbare a starii normale, de sanatate, fiziologica, ca urmare a actiunii unor factori din exterior (infectii, traumatisme, stres) sau interni (alergii, boli autoimune). Ca sa poata fi tratata o astfel de boala, trebuie sa se puna un diagnostic bazat pe semne si simptome fizice. Dupa aceea, medicul va încerca un tratament al cauzei bolii, atunci când aceasta se cunoaste sau de cele mai multe ori, va aplica numai un tratament simptomatic, care va alina o parte din suferintele pacientului. De cele mai multe ori bolnavul este vazut fragmentat, fiecare specialist ocupându-se de o anumita parte a organismului bolnav, în final pierzându-se imaginea globala a omului care sufera.

Noţiuni generale de homeopatieDin cele spuse mai sus, observam ca alopatia este metoda organelor bolnave si homeopatia este metoda omului bolnav.

Ambele metode de tratament, homeopatia si alopatia, utilizeaza aceleasi tipuri de substante (de cele mai multe ori). Deosebirile sunt reprezentate de:

 • modalitatea de diagnosticare (dupa o consultatie obisnuita se primeste un diagnostic de boala, dupa o consultatie homeopata se primeste un diagnostic de remediu potrivit pentru starea persoanei care are boala);
 • modul în care se face prescriptia (reteta homeopata consta de cele mai multe ori într-un singur remediu sau o singura doza de remediu);
 • doza de substanta folosita (chiar daca se folosesc aceleasi substante, modalitatea de preparare a remediilor homeopate este speciala si proprie acestei stiinte).

Deosebirea fundamentala între cele doua metode de tratament consta în faptul ca homeopatia este o metoda observationala si descriptiva, în care cel mai important proces îl reprezinta observarea pacientului. Alopatia este o metoda analitica si explicativa, care analizeaza simptomele pacientului, pentru descoperirea lantului cauzal.

Dr. Sorina Soescu, medic homeopat
Centrul de sanatate "Natura" Constanţa

Publicația ARGH

Sursă de informare pentru specialiștii din domeniul sănătății

Special

Ce trebuie sa stim despre medicamentele homeopatice

 • medicamentul homeopatic clasic - unitar (o singura componenta) este obtinut prin diluarea si dinamizarea (potentarea) unei materii prime (vegetale, minerale, animale, etc.) si este prescris pacientului conform principiului similitudinii si in doze infinitezimale;
 • principiul similitudinii - "Similia similibus curentur" inseamna ca orice substanta, care poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda;
 • prin folosirea dozelor infinitezimale, medicamentul homeopatic nu are efecte adverse in sensul celui alopat. Se considera, in general, ca substantele isi pierd toxicitatea la cant. mai mici de 1/10.000 (CH2 sau D4) din tinctura mama - TM - si de 1/100 din cea mai mica doza utilizata in alopatie. Aceste doze sunt dozele maxime folosite in homeopatie, in general, diluarea mergând insa pâna la valori mai ridicate;

Ce trebuie sa stim despre extractele gemoterapice

 • provin din parti tinere de planta: muguri, mladite, amenti, radicele, seva,etc.
 • actioneaza profund, la nivel celular
 • detoxifica celulele blocate la anumite nivele in organism
 • actiunea lor este diferita, in multe cazuri, de cea pe care o cunoastem la partile adulte de plante (din fitoterapia traditionala)
 • planta este prelucrata in stare proaspata, imediat dupa recoltare
© Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie